Ana Sayfa / Çevre / Büyükşehir 2021 yol yapım verilerini açıkladı

Büyükşehir 2021 yol yapım verilerini açıkladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında da “Yolumuz Açık Olsun, Ayağınıza Taş Değmesin” dedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında 537 bin 298 ton sıcak asfalt, 593 kilometre sathi asfalt kaplama ve 434 bin 605 metrekare de kaldırım çalışması yapıldı. Başkan Seçer, yol çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, “Biz Mersin’e her türlü hizmeti yapıyoruz, gecemizi gündüzümüze bugüne kadar nasıl kattıysak bundan sonra da devam edeceğiz” demişti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, 2021 yılında da “Yolumuz Açık Olsun, Ayağınıza Taş Değmesin” dedi ve 537 bin 298 ton sıcak asfalt kullanarak, Mersin’i modern yollarla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında, 593 kilometre sathi asfalt kaplama ve 434 bin 605 metrekare de kaldırım çalışması yapıldı.

Hizmetler aralıksız sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, kentin yol yapım, bakım ve onarım ihtiyacının eksiksiz karşılanması adına tüm ilçelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2021 yılında tamamladığı çalışmaları 2022’de de artırarak devam edecek olan Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, bünyesindeki 359 personel ve 4 merkez ilçedeki toplam 230 araç ve iş makinesi ile hizmet vermeyi sürdürüyor. İlçelerde yapılan hizmetler Muhtarlık İşleri Dairesi’ne bağlı şube müdürlükleriyle koordineli olarak planlanarak, vatandaşlar için önemli olan yol ihtiyaçları karşılanıyor.

Sevgi Katlı Kavşağı ve 4. Çevre Yolu 2021’de hizmete açıldı

2021 yılında Sevgi Katlı Kavşağı’nı hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, kavşağın yapımını 87 günde tamamladı. Mersinlilerin hizmetine sunulan Sevgi Katlı Kavşağı’nın ardından çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Göçmen’deki katlı kavşak yapım çalışmalarını da başlattı. 2021 yılında ayrıca Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi tarafından 4. Çevre Yolu da hizmete açıldı.

Kırsalda üreticilerin yolu hep açık

Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yaptığı yol çalışmalarıyla Mersinli üreticinin yolunu açtı. Grup yollarında yapılan asfalt çalışmalarıyla kırsal mahalleler arasında köprü kuran Büyükşehir, üreticilerin merkeze rahat ulaşmasını sağladı. Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yolların bisiklet yollarıyla olan entegrasyonuna da dikkat ederken, yapılacak yeni yollarda da bisiklet yolları yapmaya özen gösteriyor.

Çalışmalar 2022’de de hızla sürecek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Göçmen’deki katlı kavşak çalışmasının ardından 34. Cadde ile 2. Çevre Yolu’nun kesiştiği noktada hızla çalışma yapmak istediklerini ifade etmişti. Şimdiye kadar yapımı bitenlerle birlikte 2024 yılına kadar toplam 5 katlı kavşağı tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Seçer, “Bunlar netleşmiş durumda. Zaten ikisi tamamlandı. Biri yarım devralınmıştı. Ancak önemli olan bir nokta daha var ki Akbelen Mezarlığı’nın alt bölgesindeki kavşak son derece sorun yaratıyor, trafiği engelliyor. Karayolları’nın uhdesinde. Bir an önce bitirilmesi hususunda Karayolları’yla görüşmelerimiz devam ediyor. Farklı gelişmeler olabilir, bir şey diyemiyoruz şu anda ama yurttaşlarıma herhangi bir olağanüstü gelişme olmazsa 5 katlı kavşağı 2019-2024 yılları arasında tamamlayacağımızın sözünü verebiliriz” demişti.

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaları hızlı bir şekilde yürüttüklerini belirterek, “Sevgi Katlı Kavşağı’nı 87 günde tamamladık. Bizde başlanan iş bitiyor. Yeter ki bir aksilik olmasın. Biz hizmet vermek için uğraş veriyoruz. Biz Mersin’e her türlü hizmeti yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze bugüne kadar nasıl kattıysak bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuşmuştu. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir