Ana Sayfa / Dünya / Biden, Rusya’ya yönelik yaptırımları açıkladı

Biden, Rusya’ya yönelik yaptırımları açıkladı

Rusya’ya yönelik yaptırımları duyuran ABD Başkanı Joe Biden, “Rusya’nın 1 trilyon dolar değerindeki varlığını donduruyoruz” dedi.

ABD Başkanı Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik kara operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Biden’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“*Putin bu savaşı tercih etti. Şimdi kendisi ve ülkesi bunun sonuçlarına katlanacak,

*Rusya ordusunun finansmanını kısıtlayacağız.

*Güçlü yaptırımlar verdim ve yeni sınırlamalar getirdim. Bu yaptırımları özellikle tasarladık ki uzun vadeli etkisi güçlü olsun. G7 liderleri ile konuştum ve hepimiz tümüyle anlaştık. Rusya’nın dolar, pound ve yen üzerinden işlem yapmasını engelleyeceğiz.

*Rusya borsası yüzde 50 oranında değer kaybetti. Şimdi Rus merkez bankasını engelliyoruz. 1 trilyon dolar değerindeki varlığını donduruyoruz. En büyük bankalarının varlığını donduruyoruz. 4 tane daha bankalarını bloke ettik ABD’deki tüm varlıkları dondurulacak.

*Şunu da ifade edeyim. Ordumuz, güçlerimiz hiçbir şekilde Ukrayna’da Rusya’yla savaşmayacak. Güçlerimiz Avrupa’ya gidip Ukrayna’da savaşmayacak. Orada sadece NATO müttefiklerimizi koruyup, müttefiklerimize destek vereceğiz.

*Ekonomik olarak rekabet etmeleri bitecek. Dahasını da yapacağız. Buradaki ekonomik yaptırımların ötesinde. Yarın NATO’da zirve yapılacak. Bir sonraki adımda NATO ittifakımızın tüm hususlarını bir araya getireceğiz. Bizim güçlerimiz Rusya ile Ukrayna’da çatışmaya girmeyecek. Ama NATO müttefiklerimizi kesinlikle doğuda koruyacağız. NATO şu an her zamankinden daha kararlı. Birimize olan saldırı hepimize olacak şekildedir.

*Savunma Bakanım ve Genel Kurmay ile konuştuk. Yanıt verdikçe elimizdeki her aracı kullanacağız. Küresel enerji tedarikini bozmayacağız. Eğer Rusya siber saldırılarda bulunursa buna da yanıt vermeye hazırız. Aylardan beri özel sektör ve siber sektörle çalışıyoruz. Rusya’nın siber saldırılarına karşı da kendimizi koruyacağız. Bu çatışmanın ilk günlerinde Rus propagandası buradaki askeri operasyonları başarılı göstermeye çalışıyor.

*Putin burada dünyamızın geleceğine ihanet etti ve bunları güçle ele geçirmek istedi. Uluslararası seviyede öncelik vereceğiz. Tarih Putin’in tercihlerini yazacak. Bu gereksiz bir savaş. İnsanlık onuru ve özgürlük daha güçlü değerler. Bunlar Putin gibi ve müttefikleri gibi tiranlar tarafından bastırılamaz. Özgürlük kazanacaktır.

*Kimse yaptırımların bazı şeyleri engellemesi beklentisi içerisinde değildi. Yaptırımların etki göstermesi için zamana ihtiyaç var. Rus halkının da burada olup biteni fark etmesi önemli. Yaptırımlar olduğu için çekilme kararı almayacak Putin, batı dünyasının birleşip birleşmediğini görmek istiyor ve biz de birleşeceğiz.

*Elimizdeki tüm araçları kullanacağımızı söylemek istiyorum. Amerikan halkını ve işletmelerini benzin fiyatlarına karşı korumak için. Amerikan halkının ve şirketlerinin bundan zarar görmesini istemiyorum. Sıkı şekilde enerji tedariğini takip ediyoruz. Temel petrol üretici ve tüketici ülkelerle irtibat halindeyiz. Tüm dünyadaki ülkelerle aktif şekilde işbirliği içinde çalışıyoruz.

*Benzin fiyatları nezdinde sıkıntıların azaltılması için elimden geleni yapacağım. Mutlaka bir yanıt gerekiyordu. Biz özgürlüğün yanındayız ABD olarak. Geçtiğimiz hafta söylediklerimi yenilemek istiyorum. Rusya eğer şirketlerimize siber saldırıda bulunursa yanıt vermeye hazırız.

*Dün gece sayın Zelenskiy’le görüştüm. Kendisine teminat verdim. ABD’nin Ukrayna halkına destek vereceğini söyledim. Oradaki insani acıların dindirilmesi için yardım edeceğiz. Tarih göstermiştir ki, maalesef bu tarz işgallerde çok ciddi sivil itaatsizlik de olur. Durumlar çıkmaza girer. Önümüzdeki hafta ve aylarda Ukrayna halkının yanında olacağız. Artık onlar 30 yıldır bağımsız. Artık ülkelerini kimse ellerinden alamaz. Putin küresel barışı ayakta tutan ülkelere karşı saldırı gerçekleştirmiştir. Putin ve Kremlin’deki müttefiklerinin gerçek yüzünü herkes gördü. Her zaman saldırı isteği vardı. Putin’in imparatorluk kurma isteği var.

*Çatışma şu anda artmış durumda. İhtiyaç duyulan birlikler Doğu Avrupa’ya gönderilecektir. Putin’le konuşmaya yönelik hiçbir planım bulunmamakta. Bizim bankalar üzerinde öngördüğümüz yaptırımların SWIFT’ten çok daha ciddi sonuçları olacak.

“(Soru: Putin bir nükleer saldırı tehdidinde mi bulunuyor?) Putin’in ne yaptığına dair bir fikrim yok, tehdidinin ne olduğunu da bilmiyorum. Bizim yaptırımların bazı şeyleri önlemesini görebilmek zaman alacak. Rus halkı Putin’in yaptıklarının sonuçlarının nelere sebep olacağını görecek. Geri adım atacak mı? Bizler ciddi sonuçları olması için çalışacağız.

*Hiç şüphe yok ki ciddi bir nükleer güç bir başka ülkeyi işgal ediyorsa tüm dünyanın cevap vermesi çok normal. Tüm dünyadaki piyasalar buna yanıt verebilirler. Bunun uzun süreceği fikri olası değil. Biz kararlı olduğumuz sürece, yaptırımları uyguladığımız sürece uzun sürmeyecektir.

*Rus tankları, mermileri, füzeleri Ukrayna’da. Yaptırımlar yıkıcı olacak. Yaptırımların uygulanması akabisinde etkisini göreceğiz. Yaptırımların etkisini gördükten sonra ne yapacak? Buna bakacağız. Şu anda güçsüz durumda o yüzden zor bir karar vermek durumunda.” /MA/

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Hatay’da bir kadın ve 2 çocuğu katledildi

İskenderun’da 5 gün önce kaybolan 7 aylık hamile Selma Abacı adlı kadın ve 2 çocuğu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir