Ana Sayfa / Manşet / Başkanlar kurbanlık satış ve kesim alanını inceledi

Başkanlar kurbanlık satış ve kesim alanını inceledi

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte Yenişehir Belediyesinin Deniz Mahallesi’nde kurduğu kurbanlık satış ve kesim alanında incelemelerde bulundu.

Yenişehir Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tüm hazırlıklarını tamamlayarak, ilçe genelindeki bir noktada kurbanlık satış yeri, 8 noktada ise kurbanlık kesim noktası belirledi. Yenişehir Belediyesi kurduğu kurban kesim ve satış alanlarında veterinerlik hizmeti de verirken, korona virüs tedbirlerini de titizlikle alıyor.  Mobil kesim yerinin de bulunduğu kurbanlık satış alanını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte ziyaret eden Başkan Abdullah Özyiğit, vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı ve güvenilir bir ortamda yerine getirebilmeleri için gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi. Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit, kurbanlık satıcıları sohbet ederek, kendilerine hayırlı işler dilediler.

Başkan Seçer, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşların güvenilir bir ortamda kurban alışverişlerini yapabilmeleri için Mersin Büyükşehir Belediyesinin ve Yenişehir Belediyesinin gerekli hazırlıkları yaptığını söyledi.  Başkan Seçer,  “Mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyoruz. Nice sağlıklı, mutlu bayramlar olsun. Kurban Bayramı’nda belediyelerimizin kurban kesimi konusunda koyduğu kuralara uymalarını tüm vatandaşlarımızdan rica ediyoruz.  Yenişehir Belediyemizin hazırladığı kurban satış noktamızı, hem de burada veteriner hizmetlerinin verileceği,   bizim de kısmi olarak teknik destek vereceğimiz alanı beraber gezdik. Fiyatları sorduğumuzda bu yıl Kurban Bayramı’nın hiç de kolay geçmeyeceğini gözlemledik. Kurban fiyatları oldukça yüksek, bu hayat pahalılığında vatandaşlarımız zorlanacak gibi görünüyor.  Diğer taraftan da bayram dolayısıyla yerel yönetimlere düşen görevi hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de ilçe belediyeleri olarak yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Buradaki hizmet noktası tam da bayramda vatandaşlarımızın uygun bir ortamda alışverişini yapmaları için hazırlanmış. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Özyiğit “Satıcılar ve alıcılar için sağlıklı bir ortam hazırladık”

Vatandaşların belirlenen kurban kesim yerleri dışında kesim yapmamaları gerektiğini ifade eden Başkan Özyiğit ise , “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ile kurbanlık kesim ve satış alanımızı gezdik. Tek dileğimiz ve istediğimiz vatandaşlarımızın Kurban Bayramı vecibelerini rahat bir biçimde ve sıhhi ortamda yerine getirebilmeleri. Başkanımızın da dediği gibi zaten hayat pahalılığı ortada. Muş’tan buraya hayvan getiren vatandaşlarımızı dinlediğimizde maliyetlerinin iki katının üzerine çıktığını dolayısıyla fiyatların bu nedenle yükseldiğini görüyoruz. Aslında yüksek fiyata satan da satın alan da mutsuz, bunun değişmesi gerekiyor. Bizim vazifemiz bu sıhhi ortamı hazırlamak. Satıcılar ve alıcılar için sağlıklı bir ortam hazırladık. Halkımızdan da beklediğimiz lütfen kurbanlık kesim yerleri dışında kurbanlarını kesmemeleri. Bütün birimlerimiz konun takipçisi olacak ve bu konuda hiçbir taviz verilmeyecektir. Sağlıklı, huzurlu bir bayramın geçmesini diliyoruz, nice bayramlarda buluşmak dileğiyle” dedi.

Yenişehir’de kurbanlık satış ve kesim alanları belirlendi

Yenişehir Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı ibadetlerini daha güvenilir ve hijyenik bir ortamda yapabilmeleri için kurbanlık satış ve kesim yerlerini belirledi.  Yenişehir Belediyesi ilçe genelindeki sekiz noktada kurbanlık kesim alanı kurdu. Vatandaşlar, Deniz Mahallesi’nde kurulan alanda hem kurbanlık satın alabilecek hem de kesimini yaptırabilecek. Ayrıca Barboros Mahallesi Perşembe Pazarında,  Akkent Mahallesi semt pazarında,  Hürriyet Mahalllesi dere boyu semt pazarında, Yenişehir Belediyesi batısında, Eğriçam Mahallesi Salı Pazarında, Fuat Morel Mahallesi semt pazarında ve Çiftlikköy  Mahallesi  merkezde  kurbanlık kesimi yapılabilecek. (HABERGRAM)

 

 

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir