Ana Sayfa / Manşet / Başkan Yılmaz, Toroslar’ı kalkındıracağız

Başkan Yılmaz, Toroslar’ı kalkındıracağız

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar’ın 1/1000 ölçekli İmar Planları ile ilçenin kalkınacağını, sektörel gelişmenin sağlanacağını ve bunun paralelinde de istihdamın artacağını söyledi.

Toroslar Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı toplantısında, Toroslar’ın sağlıklı ve planlı bir şekilde büyümesi amacıyla çalıştıklarını belirten Başkan Yılmaz; “Hemşehrilerimize fayda sağlaması ve gelişim potansiyeli yüksek olan ilçemizin daha da değerlenmesi amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Planlarımızı da buna göre hazırladık” dedi. 

“Sosyal Sorumluluk Projelerine Önem Veriyoruz”

Sosyal sorumluluk projeleriyle vatandaşın takdirini kazan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 15-27 Şubat 2021 tarihleri arasında Bulgaristan’da gerçekleşecek olan ‘Ebeveynlerin Siber Zorbalıkla Mücadele Eğitimi’ adlı proje çalışmalarına katılacak.

Across Atlantic Development (AAD) kuruluşu tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Erasmus tarafından desteklenen proje kapsamında Başkan Yılmaz’a meclis üyeleri de eşlik edecek.

“Türkiye’den Katılan Tek Yerel Yönetimiz”

Başkan Yılmaz, Bulgaristan’a Türkiye’den katılan tek yerel yönetim olduklarına dikkat çekerek, siber zorbalık tehdidine karşı teknolojinin bilinçli kullanımının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerine önem verdiklerini belirten Başkan Yılmaz; “Salgın sürecinde çocuklarımız ne yazık ki sanal ortamda daha fazla vakit geçirmeye başladı. Alanında uzman kişilerin yaptığı araştırmalara göre siber zorbalık riski de arttı. Biz bu konunun öneminin farkındayız. Ve yapılacak çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız. Bu vesileyle Toroslar Belediyesi olarak Bulgaristan’da gerçekleşecek olan ‘Ebeveynlerin Siber Zorbalıkla Mücadele Eğitimi’ adlı projenin çalışmalarına katılacağız” dedi. 

“Toroslar, Hızla Gelişen Bir İlçe” 

Kurumlar arası diyalog halinde çalışan belediye, vatandaşların da ihtiyacı doğrultusunda  Mersin İl Müftülüğü’ne Cami ve Kuran Kursu yapılmak üzere Karaisalı Mahallesi’nde yer tahsisinde bulundu. Konu, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, Çapar ve Arpaçsakarlar Mahalleleri’nde bulunan muhtelif ada ve parseller ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları da görüşüldü.

Toroslardaki 3, 4 ve 8. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planlarına ilişkin tüm komisyonlara bir ay ek süre verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toroslar’ın hızla gelişen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Yatırımcıların da gözdesi haline gelen ilçemiz, birçok açıdan da avantajlı bir konumda. İlçemizde kurulan yeni yerleşim alanlarıyla Mersin, Toroslar’a doğru gelişiyor. Toroslarımıza fayda sağlayacak olan bu planlarla ilçemiz daha da güzelleşecek ve değer kazanacak” dedi.

Şubat ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin, 05 Şubat Cuma günü saat 14.00’da yapılması kararlaştırılırken, Mart ayında yapılacak olan meclis toplantı  günü ise  02 Mart Salı saat 14.00 olarak belirlendi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Bakan Uraloğlu ‘Kalkınma Yolu Projesi’ için Irak’ta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesine ilişkin, “Iraklı mevkidaşımla detaylı görüşmeler ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir