Ana Sayfa / Manşet / Başkan Yılmaz, ‘Gönül bağımızı ortaya koyduk’

Başkan Yılmaz, ‘Gönül bağımızı ortaya koyduk’

Pandemi sürecinin ilk gününden itibaren toplum sağlığını korumak adına ilçede adeta  seferberlik ilan eden Toroslar Belediyesi, tam kapanma döneminde hayata geçirdiği Gönül Bağı Projesiyle de Çevik Belediyeciliğin en güzel örneğine imza attı. 

Belediye, Gönül Bağı Destek Birimi ekipleriyle hem psikolojik hem de ekonomik anlamda zor bir süreç yaşayan vatandaşların yanında oldu.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanda döneminde tüm personeliyle birlikte hizmetlerini ve dayanışma ruhunu en üst düzeye çıkardı.

Başkan Yılmaz, 300 bin nüfuslu Toroslar’da “Bizim bağımız, gönül bağı” diyerek Gönül Bağı Projesi’ni başlattı ve 444 41 33 numaralı Gönül Bağı Destek Hattı kuruldu.

Belediye, Toroslar’ın tüm ihtiyaçlarının ortak bir çözüm merkezinde toplandığı Gönül Bağı ile gıda kolisinden evde sağlık ve bakım hizmetine, çocuk ve hasta bezinden taziye ve psikolojik desteğe kadar her an vatandaşın yanında olarak yardımına koştu.

BİRİM MÜDÜRLERİNDEN, NİKAH MEMURUNA VE MECLİS ÜYELERİNE KADAR HERKES GÖNÜL BAĞI’NDA DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLEDİ 

Proje kapsamında Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Destek Birimleri oluşturuldu. Belediye personeli çalıştıkları birimin dışında Gönül Bağı Destek Birimleri’nde görev alarak sürece katkı sağladı.

Birim müdürlerinden nikah memuruna kadar  pek çok çalışan ihtiyaç sahibi insanlara ulaştı. Meclis Üyeleri ile gönüllü vatandaşların da  destek verdiği hizmetlerde kimi erzak dağıttı, kimi Gönül Bağı Destek Hattı’na gelen çağrıları cevapladı, kimi ise evde bakım ve taziye hizmetlerinde görev aldı.

Yaşlı Destek Birimi, Engelli Destek Birimi, Evde Bakım Hizmetleri Destek Birimi, Taziye Hizmetleri Destek Birimi, Kadın Danışma Merkezi Destek Birimi, Erzak Dağıtım Birimi, Sokak Hayvanları Destek Birimi, Tedarik Destek Birimi, Kurumlararası İlişkiler Birimi ve Bilgi İşlem Destek Biriminde görev alan belediye ekipleri, vatandaşların tüm taleplerini dinleyerek sonuca ulaştırdı.

Çalınmadık kapı, karşılıksız talep bırakmayan ekipler, mesai gözetmeksizin 7/24 çalışarak dayanışmanın en güzel örneğini sergilerdi.

SOKAK HAYVANLARI DA UNUTULMADI 

Tam kapanmada sokak hayvanları da unutulmadı. Proje kapsamında oluşturulan destek merkezlerinden biri olan Tarım ve Sokak Hayvanları Destek Biriminin görevlileri, özellikle yeşil alan ve parklarda bulunan besleme odaklarını her gün taze mama ve su ile doldurarak takviyelerini yaptı.

SOSYAL DESTEKTE REKOR HİZMET 

Toroslar’da sosyal yardımlar ve dayanışmayı daha da güçlendiren Gönül Bağı ile ilçenin 67 Mahallesi’nde ihtiyaç sahiplerine ulaşıldı.

Gönül Bağı Destek Hattı’na gelen 40 bin çağrı cevaplandırıldı, 38 bin 538 ihtiyaç sahibi vatandaşa erzak kolisi dağıtıldı. Destek Birimlerine iletilen 7 bin 186 talep ve ihtiyaç yerine getirilirken, 3 bin 317 engelli bireyin ve 13 bin 419 yaşlı vatandaşın yardımına koşuldu.

350 personelin görev aldığı  çözüm masasında çalışan belediyenin 62 Gönül Bağı aracı da 64 bin 480 kilometre yol kat etti. 

 “PANDEMİYE KARŞI GÖNÜL BAĞIMIZI ORTAYA KOYDUK” 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, pandemiye karşı Toroslar’da dayanışma ruhunun en üst düzeyde olduğunu belirterek; “Biz biliyoruz ki zorluklar birlik ve beraberlikle atlatılır. Tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın yanında olduk. Hemşehrilerimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yalnız bırakmayacağız” dedi.

Toroslar’da sağlıklı ve huzur içinde bir yaşam sürülmesi için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Yılmaz, hemşehrilerine seslenerek; “Biz, büyük bir aileyiz. Bu zorlu süreci kurallara harfiyen uyarak, kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını koruyarak geçirmek durumundayız. İnanıyorum ki alınan tedbirler ve gösterilen sabır neticesinde daha sağlıklı ve güzel günlere el birliğiyle kavuşacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, Gönül Bağı’nda gece gündüz demeden özveriyle çalışan personeline de teşekkür ederek, projelerinin artarak devam edeceğini söyledi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Bakan Uraloğlu ‘Kalkınma Yolu Projesi’ için Irak’ta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesine ilişkin, “Iraklı mevkidaşımla detaylı görüşmeler ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir