Ana Sayfa / Manşet / Başkan Yılmaz depremzede ailelerle iftarda buluştu

Başkan Yılmaz depremzede ailelerle iftarda buluştu

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçede konaklayan depremzede vatandaşları iftar yemeğinde ağırladı.

Toroslar Belediyesinin geleneksel Ramazan Programı, depremzede vatandaşlar için düzenlenen iftar yemeği ile devam etti.

Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinin ardından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde oluşturduğu Acil Destek Merkezi ile afet bölgesine sunduğu destek ve yardım çalışmalarının yanı sıra depremzedelerin Mersin’e getirilmesine kadar gece gündüz demeden çalışan belediye, ilçede konaklayan depremzedeleri de yalnız bırakmıyor. Başkan Yılmaz, ilçede bulunan depremzede vatandaşlarla birlikte iftar sofrasına buluştu, acılarını paylaştı.

“DEPREMZEDE ÇOCUKLAR, GELENEKSEL RAMAZAN ETKİNLİKLERİYLE DOYASIYA EĞLENDİ” 

On bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi ikliminin en güzel yaşandığı gecede depremzede çocuklar da geleneksel Ramazan etkinlikleriyle doyasıya eğlendi.

Hacivat-Karagöz, sihirbaz, İbiş ve tahta bacak gösterilerini merakla izleyen çocuklar, Başkan Yılmaz’a sevgi gösterilerinde bulundu.

Başkan Yılmaz da masaları tek tek gezerek, misafirlerine iftar programına katılımlarından dolayı teşekkür etti ve kendi elleriyle yemek ikramında bulundu.

Tasavvuf musikisi ve dualar eşliğinde iftar yapan depremzede aileler, bir nebze olsa yaşadıkları o sıkıntıyı bir kenara bırakarak güzel bir akşam geçirdi.

“BİR OLACAĞIZ, BERABER VE GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, asrın felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, depremin ilk gününden itibaren tüm Türkiye’nin büyük bir dayanışma örneği gösterdiğini söyledi.

Depremzede vatandaşların eski günlerine bir an önce dönmeleri temennisinde bulunan Başkan Yılmaz; “Bir olacağız, beraber ve güçlü olacağız. Devlet, millet el ele bunu da atlatacağız inşallah. Sizler bizim misafirimiz ve başımızın tacısınız” dedi.

Başkan Yılmaz; “Ülke olarak yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen bir deprem yaşadık. Depremin hemen ardından hayata geçirdiğimiz Acil Destek Merkezimiz ile afet bölgesindeki vatandaşlarımıza yardımlarımızı ulaştırdık. Sizin acılarınız ve sıkıntılarınızla karşılaştıramayız ama sizlerin dertlerinizle dertlendik. Memleketimizin her yerinden bağışçılarımız geldiler ve yardımlarını ilettiler. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri yardım çalışmalarımıza biz çağırmadan gönüllü oldular ve destek verdiler. Gece gündüz demeden Yunus Emre Kültür Merkezimizde görev yapan kıymetli çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bu bizim için milli bir görevdir. Biz bugünler için varız. Depremin 3. Gününde aramıza nifak sokmak isteyenlere, provokasyon peşinde koşanlara da hiçbir şartta fırsat vermeyeceğiz. Bu bizim milli mücadelemizdir. Buna böyle bakıyoruz. Devletimiz ve milletimiz de mutlaka bu işbirlikçilere gereken cevabı verecektir. Allah, tuttuğunuz oruçları, ibadetleri kabul eylesin. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun” diye konuştu. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir