Ana Sayfa / Foto Haber / Başkan Seçer’e ‘Kadın Dostu Yerel Yönetim Ödülü’

Başkan Seçer’e ‘Kadın Dostu Yerel Yönetim Ödülü’

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi’nin ‘Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülleri’ töreninde Başkan Seçer’e ‘Kadın Dostu Yerel Yönetim Ödülleri’ kapsamında ödül verildi. Ödülü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadını önceleyen çalışmalarını anlatan Gülcan Kış, “Mersin, kadının başarısına yürekten inanan bir Belediye Başkanı tarafından yönetilmektedir. ‘Ben kadın konusunda ayrımcıyım’ diyen kadın dostu bir Belediye Başkanımız var” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği ‘Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülleri’ töreninde ‘Kadın Dostu Yerel Yönetim Ödülü’ne layık görüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin kadını önceleyen proje ve hizmetlerinin takdir edildiği törende ödülü Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış aldı.

“Mersin, kadının başarısına inanan bir Belediye Başkanı tarafından yönetiliyor”

Tören, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şube Başkanı Şerife Arıcı Yıldız’ın konuşmasıyla başladı. Yıldız, “Gururluyuz çünkü 8 Mart’ta Mersin’in sokakları, alanları, kürsüleri kadın sesleriyle inledi. Kadınlar; biz varız, eşitlik istiyoruz, yönetmek istiyoruz, adalet istiyoruz diye her yerde haykırdı. Gurur duyuyoruz çünkü her birinin sesi bizim sesimizdi” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen törene katılmaktan bir kadın olarak mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Seçer’e verilen ödülün yerinde olduğuna değinen Gülcan Kış, “Çünkü Mersin, kadının gücüne ve başarısına yürekten inanan, her daim ve her koşulda kadına destek olan bir Belediye Başkanı tarafından yönetilmektedir” dedi.

Başkan Seçer’in yaptığı çalışmalarda kadın odaklı olduğunu vurgulayan Gülcan Kış, Türkiye’de ilk olan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin önemli hizmetleri bulunduğuna dikkat çekti. Gülcan Kış, “Mersin’deki kadınlarımıza dokunabilecek çok önemli projeler gerçekleştirdik. ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ çerçevesinde ciddi anlamda çalışmalar başlattık. Bunun yanında kadınlarımıza meslek edindirme kurslarıyla alakalı çok önemli merkezler açtık. Buralarda kadınlarımız meslek edinme noktasında adım atmış oluyorlar. Ayrıca Mersin’de hiçbir kadının kendini yalnız, korumasız hissetmemesi adına kadın konukevlerimiz ve danışma merkezlerimiz kuruldu” diye konuştu.

“Biz kadınlara düşen görev Cumhuriyet kazanımlarına sonsuza dek sahip çıkmak”

Mersin’de kadın kooperatiflerine sunulan desteklerin de devam ettiğini anımsatan Gülcan Kış, devamında şunları söyledi:

“Mersin’de bütün kadınların ekonomik hayata ve ev ekonomisine katkıda bulunabilmeleri adına evlerinde ürettikleri ürünleri üretici kadın stantlarında satabilmeleri noktasında desteklerimizi sunuyoruz. Başkanımız bu hassasiyeti kadın istihdamı konusunda da gösteriyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerek üst yönetiminde gerek işçi kadrosunda kadın sayısının artırılması için ciddi hassasiyet gösteriliyor. Çok sayıda kadın daire başkanımız, şube müdürlerimiz var. Özellikle işçi kadromuzda çok sayıda kadın otobüs şoförlerimiz oldu. Atölyelerimizde çalışan marangoz kadınlarımız var. Mekanik, teknik işlerde hizmet veren kadınlarımız var. Yani bu kentte, ‘Ben kadın konusunda ayrımcıyım’ diyen kadın dostu bir Belediye Başkanımız var. Biz kadınlara sosyal, ekonomik, siyasi hayatta çok önemli kazanımlar sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü huzurlarınızda saygı ve hürmetle anıyorum. Biz kadınlara düşen görev, Cumhuriyet kazanımlarına sonsuza dek sahip çıkmak ve korumak olacaktır.”

Törende, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a da ödül verildi. Başkan Özyiğit, kendisine takdim edilen ödülün ardından yaptığı konuşmada, “Birlikte güçlüyüz ve birlikte başaracağız. Bu hedefimiz doğrultusunda yolumuza devam etmemiz gerekiyor” dedi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ödülünü eşi Sembol Tarhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş aldı. Kurtuluş, “Mezitli Belediyesi her zaman kadın odaklı bir belediye olmuştur” dedi.

‘Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülleri’nin ilk dalı olan siyaset ödülü, Türkiye’nin ilk kadın il Belediye Başkanı Müfide İlhan’a verildi. Ödülü Müfide İlhan’ın kızı Simla İlhan adına Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ünzile Kuru aldı. Kuru, “Biz kadınlar hep yıllardır bağırıyoruz. Eşitlik istiyoruz. Mücadelemizin yerini bulmasını istiyoruz. Bugün de yine bu anlamda yıllara dayanan bir dernekten böyle ödülü almış olmaktan çok mutluyum. Biz kadınlar güçlüyüz. Gücümüzün farkındayız ve kazanımlarımızdan vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’nden de vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mendeli: “Ben bu ödülü ülkemde Dışişleri Bakanlığındaki tüm kadın diplomatlar için alıyorum”

Temsiliyet dalındaki ödüle KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli layık görüldü. Mendeli, “Ben bu ödülü ülkemde Dışişleri Bakanlığındaki tüm kadın diplomatlar için almak istiyorum” dedi.

Sanat dalındaki ödüle Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu layık görüldü. Topluluk adına konuşan Ümmiye Koçak, “Çok ödül aldım ama Mersinimden ve üniversiteli bir dernekten almış olmak beni gerçekten çok heyecanlandırıyor ve çok duygulanıyorum” diye konuştu.

Girişimcilik dalında Akdeniz Renkli Elleri Üretici Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne verildi. Ödülü alan Kooperatif Başkanı Zehra Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine desteklerinden de söz ederek, “Sayın Vahap Seçer Başkanımız öncülüğünde şu anda Girit ekmeklerimizin MER-EK büfelerimizde satışını yapılıyor. Ben inanıyorum ki bundan sonra da herkes bizim yanımızda olacak. Çünkü biz kadınız, çünkü biz çok güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

Ergenekon: “Genç meslektaşlarıma başarılar diliyorum”

Önder meslek kadını dalındaki ödüle Gazeteci Sedef Kabaş layık görüldü. Kabaş adına ödülü Gazeteci Nermin Ergenekon aldı. Ergenekon, “Aydınlık ve özgür düşüncesiyle nice haberler yapacak genç meslektaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

Budur: “Bu ödüle layık görmeniz beni çok onure etti”

Özgür kadın hareketi dalında ödül Bisikletli Kadınlar Eğitim, Kültür ve Farkındalık Platformu kurucusu Ebru Petek Budur’a verildi. Budur, “Böyle bir ödüle layık görülmekten çok büyük onur duydum. Çünkü ben bu mücadeleyi, bu çalışmaları, bu gayreti yaparken amacım kadınların toplumda daha görünür olması için onlara bisiklet kullanımını özendirerek çaba sarf etmekti” sözleri ile duygularını dile getirdi. Budur, Mersin’deki bisiklet yollarına dair de “2021 yılında Mersin ilk defa bisikletli ulaşım alt yapısında profesyonel anlamda ve teknik şartnamelere göre çok örnek şekilde adımını attı. Bu anlamda Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve şu an burada bulunmayan herkese Vahap Başkanım nezdinden teşekkür ediyorum” dedi.

Spor dalında ise Büyükşehir Belediyesi Mersin Spor Kulübü Kadın Basketbol, Voleybol ve Hentbol takımları ile Yenişehir Belediyesi Çukurova Kadın Basketbol takımı ödüle layık görüldü. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu

Nobel Tıp Ödülü, Kovid-19’a karşı aşıların keşfedilmesinin yolunu açan mesajcı RNA aşılarının öncüleri Katalin Kariko ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir