Ana Sayfa / Mersin Büyükşehir / Başkan Seçer, “Yarınlar bugünlerden çok daha güzel olacak”

Başkan Seçer, “Yarınlar bugünlerden çok daha güzel olacak”

Başkan Seçer, sanatçı Onur Akın ve Mustafa Özarslan ile birlikte Halk TV’de canlı olarak yayınlanan, Serhan Asker’in hazırlayıp sunduğu ‘Görkemli Hatıralar’ programının konuğu oldu. Şarkıların söylendiği ve şiirlerin okunduğu programda Başkan Seçer, Mersin’in tarihine, sanatına, kültürel birikimine dair konuştu. Seçer, “İnşallah bizim gayretlerimizle bundan sonra Mersin hem sanatın hem de sanatçının kenti olsun istiyoruz. Bizi sanat kurtaracak. Yarınlar bugünlerden çok daha güzel olacak” dedi. Mersin’i daha iyi noktalara taşıma gayreti içerisinde olduklarını belirten Seçer, “Ben sabah kalkıyorum Mersin’le, akşam yatıyorum Mersin’le, bütün hayatım Mersin benim. Mersin’i bir noktadan teslim aldık, çok daha iyi noktalara getireceğiz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Serhan Asker’in hazırlayıp sunduğu Halk TV’de canlı olarak yayınlanan ‘Görkemli Hatıralar’ programının konuğu oldu. Sanatçı Onur Akın ve Mustafa Özarslan’ın unutulmaz eserleri seslendirdiği programda Başkan Seçer, sanata ve sanatçıya verdiği değeri ve önemi anlatarak, “Herkes Belediye Başkanı olabilir ama herkes sanatçı olamaz” dedi. Mersin’i hem sanatın hem de sanatçının kenti haline getirmek istediklerine değinen Seçer, “Bizi sanat kurtaracak. Yarınlar bugünlerden çok daha güzel olacak” diye konuştu.

Programa, Türkiye’nin her yerinden mesaj yağdı

Başkan Seçer, Mersin’in tarihine, sanatına, kültürel birikimine ilişkin açıklamalar yaparken, birbirinden değerli sanatçılardan, siyasetçilerden programa mesajlar yağdı. Sanatçı Sunay Akın’dan CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ali Mahir Başarır’a, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’a kadar birçok siyasetçiden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden pek çok mesaj alındı. Mersin doğumlu Atıf Yılmaz’ın konuşulduğu dakikalarda, usta yönetmenin 2 filminde rol alan oyuncu Hale Soygazi de programa görüntülü görüşme ile bağlanarak, usta yönetmen Atıf Yılmaz’ı andı.

“Ben sabah kalkıyorum Mersin’le, akşam yatıyorum Mersin’le”

Serhan Asker’in övgü dolu sözler ile bahsettiği Kültür Park’a ilişkin olarak Başkan Seçer, “Parkımız güzel. Gerçekten belki de dünyada eşi, enderi yok. 7,5 kilometrelik bir güzergah” dedi.  Çevre temizliği konusunda konuşurken küresel ısınma ve iklim değişikliğine de değinen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Çevre sorunları, felaketleri. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın birinci gündem maddesinin bu olması gerekiyor. İşte yaşanan afetler, yangınlar, seller, fırtınalar, boranlar. Çevreyi hunharca kullanıyoruz, horca kullanıyoruz. Daha bilinçli bir toplum umut ediyorum başta kendi bölgemizde. Ben Mersin’in Belediye Başkanıyım. Öncelikli olarak sorun alanı gördüğüm konuların Mersin’de daha iyi noktalara evrilmesinden sorumlu bir insanım. Örneğin temizlikse benim kentim temiz olursa, Zeydan Başkanımın kenti temiz olursa, Lütfü Başkanımın temiz olursa, Muhittin Başkanımın temiz olursa, bu sahil şeridi tertemiz bir sahil şeridi olur, kentler olur. Muazzam memleketler haline geliriz. Biz şöyle bir düşünce içerisindeyiz; bir kenti yönetirken, onların hizmetlerini yerine getirirken kente kendinizi ait hissetmelisiniz. Yani bu çalışanlar için de böyle. Sadece bir Belediye Başkanı için değil. Ben sabah kalkıyorum Mersin’le, akşam yatıyorum Mersin’le. Bütün hayatım Mersin benim. Benim kafamın arkasında hiçbir şey de yok. Ne para, ne pul, ne şöhret, ne makam. Böyle bir derdimiz yok. Biz koşullanmışız, Mersin’i bir noktadan teslim aldık, çok daha iyi noktalara getireceğiz. Mutluluk derecesi 10 üzerinden 5’se Mersin halkının, 5 yıl sonra 10 üzerinden 10 olsun istiyoruz. Herkes mutlu olsun, herkes huzurlu olsun. Yani biz böyle bir memleket hayaliyle hizmet yapıyoruz. Onun için de moralimiz, enerjimiz yerinde.”

“Böyle bir kadim kentin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum”

Başkan Seçer, Mersin’in tarihi ve doğal güzellikleriyle kadim bir kent olduğunu ifade ederek, St. Paul, Antik yol, Kleopatra kapısı, Eshab-ı Kehf, Anemurium, Ayatekla Kilisesi gibi tarihi birçok bölgeyi anlattı. Seçer, “Ben elbette ki böyle bir kadim kentin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum, onur duyuyorum ama bunun sorumluluklarını da taşıyorum” dedi. Mersin’in tarihsel zenginliklerinin pek bilinmediğini ve yeterince tanınmadığını ifade eden Seçer, “Bu da bizim için çok derin bir yara. Bunu çözmemiz gerekiyor. Belediye Başkanı olduğumuz ilk günlerden bugüne bu gerçekle yüzleşerek çalışmalar yapıyoruz. Bizim Mersin’i tanıtacak çalışmalar yapmamız lazım, anlatmamız lazım. Bu konuda da belediye olarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Gerekli katkıyı sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Birkaç gün önce eski Turizm Bakanı bir ahbabının kendisini aradığını, Mersin’in tanıtımında kendi dönemi de dahil bugüne kadar yeterli katkı sağlanamadığını söylediğini kaydeden Seçer, “Gerçekten Mersin tarih kenti, Mersin kültür kenti, Mersin kadim kent ama yeterince tanıtmamız gerekiyor. Sadece Türkiye’ye değil, dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Dünyanın bir ucundan insanlar buraya gelir. Yani burada St. Paul’un Kilisesi’nin, St. Paul’un kuyusunun olduğu bilinsin, dünyanın her tarafından ki biliniyor. Bu kanalları açalım. Turizm yatırımları yapalım. İşte uluslararası havaalanı. Çukurova Havaalanı. Uzun yıllardır yapılamıyor. 2013’te temeli atıldı, üzerinden 8 yıl geçti. Bu proje daha da önceki tarihlere dayanıyor. Oysaki turizm için çok önemli bir havaalanının olması, bunun uluslararası havaalanı olması, yeterli konaklayabileceğiniz tesislerinizin olması gerekiyor. Bizim Mersin’e gelen turist sayısı Antalya’nın yanında çok komik. Antalya’ya yılda 15-16 milyon turist gelir. Mersin’in ziyaretçi sayısı 120 bin, 130 bin. Maksimim 150 bin gibi bir turist” dedi.

“Şehrimizin direği Mersin’in kadınlarıdır”

Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan spora yetenekli kız çocuklarının Büyükşehir’in bünyesinde geleceğin sporcuları olarak yetiştirildiği ‘Kır Çiçekleri’ projesinden bahseden Seçer, yönetime geldikleri günden bu yana kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uyguladıklarını, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ni kurduklarını söyledi. Seçer, “Şehrimizin direği Mersin’in kadınlarıdır. Kadınlarımız olmazsa o direk devrilir ve Mersin çöker. Elbette çok değerli, biz tabi burada cinsiyet ayrımından ziyade bir adaleti sağlama peşindeyiz. Yani pozitif ayrımcılığın da anlamı, manası budur. Çalışma hayatında, siyasal hayatta, sosyal hayatta kadınlarımız da erkekler kadar olma hakkına sahiptir. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bu kente hizmet etmek zorundayız. Onun için de kendini kente ait hisseden, başta kadınlarla bu kenti ihya etmek istiyoruz” dedi.

“Rus Kızıl Ordu Korosu geliyor Haluk Levent’le beraber”

Seçer, Mersin’de devam eden Müzik Festivali’ne ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Çok değerli sanatçılar var. Yine dünyaca ünlü Goran Bregoviç 2 Ekim’de sahne alacak Macit Özcan Spor Tesislerinde. Hemen ardından da Rus Kızıl Ordu Korosu geliyor Haluk Levent’le beraber. O da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bir organizasyonu. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda, Kültür Park içerisinde olacak. Buradan da tüm Mersinli hemşehrilerime duyurmak istiyorum. 3 Ekim akşamı orada hep beraber olmak isteriz. Çok nefis bir konser olacak. Kızıl Ordu Korosu ve Haluk Levent” ifadelerine yer verdi.

“Mersin şenlenecek. Mersin sanata doyacak”

Başkan Seçer, sanatın her dalını önemsediklerini vurgulayarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na sınavla yeni sanatçılar kazandırdıklarını hatırlattı. Seçer, “Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, folklor, Kent Orkestrası’nda hem müzisyen hem ses sanatçısı olmak üzere 43 sanatçıyı daha bünyemize kazandıracağız. Mersin şenlenecek. Mersin sanata doyacak. Mersin etkinlikler kenti olacak” dedi.

“Bu yıl sonuna kadar bütün etkinliklerimiz ücretsiz olacak”

Pandemide zor günler yaşayan 2 bine yakın müzisyene imkan yarattıklarını anlatan Başkan Seçer, “Pandemiyle beraber biz burada yerel gruplarımıza, yerel sanatçılarımıza, hem müzik gruplarımıza hem tiyatro topluluklarına imkan sağladık. Sadece fırsat verdik, yardım etmedik. Yardım etmek başka bir şey. Bakın sanatçıya yardım olmaz. Biz onlardan konser vermelerini istedik. Onlar da emeklerini ortaya koydu. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak elbette ki onların maddi olarak karşılıklarını vermek zorundaydık. Ben bunu yardım olarak kabul etmiyorum. İş bulamadıkları dönemde onlara iş yarattık. Hepsi bu. Buradan bir duyuru da yapmak istiyorum tiyatro konusunu kapatmadan. Bizim bu yıl sonuna kadar bütün etkinliklerimiz ücretsiz olacak. Buradan tüm Mersinlilere duyurmak istiyorum” diye konuştu.

“Mersin hem sanatın hem de sanatçının kenti olsun istiyoruz”

Seçer, sanatın insanları bir araya getirme mucizesi olduğunu vurguladı. Sanatın her alanına değer verdiklerini dile getirerek, sanatın insanları bir araya getirme gücüyle kentte huzur, mutluluk ve barışın tesis edilebileceğini kaydeden Başkan Seçer, “Sinema da Mersin’de muazzam alanlar bulabilir. Bir film platosu olabilir Mersin. Çünkü 12 ay iklimsel olarak da buna müsait. Doğal güzellikleri olarak müsait, kentin kültürel yapısı olarak müsait. Neden önemli filmler, ünlü filmler burada çekilmesin, tüm dünya bizi tanımasın? Biz bunun için her türlü alt yapıyı yapmaya gayret ediyoruz belediye olarak. Ama şunu da ifade edeyim; sanatçı Mersin’de hak ettiği yeri bugüne kadar maalesef umulan seviyede bulamamış. İnşallah bizim gayretlerimizle bundan sonra Mersin hem sanatın hem de sanatçının kenti olsun istiyoruz. Bizi sanat kurtaracak çünkü. İnsanları o bir araya getiriyor” dedi.

Programın sonunda Başkan Seçer, Onur Akın ve Mustafa Özarslan’ın söylediği ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şarkısına eşlik etti. Seçer, programın sonunda izleyicilere “Yarınlar bugünlerden çok daha güzel olacak. Herkese mutluluklar diliyorum” sözleri ile seslendi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Denizli’de kaza: 6 ölü, 43 yaralı

Honaz ilçesinde meydana gelen kazada 6 kişi yaşamını yitirdi, 43 kişi yaralandı.  Denizli’nin Honaz ilçesinde ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir