Ana Sayfa / Mersin Büyükşehir / Başkan Seçer, “Hayat pahalılığı hat safhada”

Başkan Seçer, “Hayat pahalılığı hat safhada”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi Halkkent Yerleşkesi’nde incelemelerde bulundu. Yakın zamanda hizmete açılacak olan Sosyal Yaşam Merkezi’ni Büyükşehir Belediyesi bürokratları, daire başkanları ve teknik ekip ile gezen Başkan Seçer, yetkililerden bilgi aldı. Başkan Seçer, bu tür yapıların sayısını artırmak istediklerini anlatarak, “Uygun olan yerlerde çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Seçer, Sosyal Yaşam Merkezi’ni anlattı: “Burası 7 ayrı fonksiyon içerecek”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’ni inceledikten sonra değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Mimarisi de farklı, bizim Osmanlı kültüründe de olan avlu mimarinin içerisinde yer alan bir çalışma olmuş. Burası zemin artı 3 kat. 7 ayrı fonksiyon içerecek burası hayata geçtiği zaman. Bodrum katında kreşimiz olacak, 45 çocuğumuz burada okul öncesi eğitimi alacaklar. Bunun yanında zemin katta taziye evi var. Hem kadınlara hem erkeklere ayrı olmak üzere 2 ayrı taziye evi salonumuz var. Yine emeklilerimiz için emekli evimiz var. 1. katında buranın meslek edindirme kursları vereceğimiz atölyelerimiz var. Özellikle şu anda toplumda ihtiyaç duyulan ama bulunamayan meslek dallarında eğitim vermek üzere burada arkadaşlarımız çalışma yapacaklar. Yine bu bölgede eğitim açısından önemli olarak gördüğümüz eğitim merkezi yani dershanelerimiz olacak. Farklı zamanlarda, hem LGS hem üniversiteye hazırlık için toplamda 900 öğrencimiz buradan yararlanabilecek. Bu derece kompleks bir yer” dedi.

“Uygun olan yerlerde çalışmalarımız devam edecek”

Bu tür yapıların sayısını artırmak istediklerini anlatan Seçer, başladıkları projeleri kısa sürede bitirdiklerini ifade etti. Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezleri sadece Halkent Yerleşkesi değil; merkez Sebze Meyve Hali civarında bir yerleşke yapma çalışmaları devam ediyor. Toroslar’da, Akdeniz ilçemizde, Tarsus’ta muhtelif yerlerde, uygun olan yerlerde çalışmalarımız devam edecek. Burayı çok kısa sürede yaptık. Mersin Büyükşehir başladığı işleri çok kısa sürede yapıyor. Burayı biz geçen yıl Şubat ayında başlamıştık. Daha yılını doldurmadı. 10 ayda bu duruma geldi. Son derece de güzel, mimarisiyle, yapısıyla, genişliğiyle, kapsamıyla çok detaylı, güzel bir çalışma olmuş. Tüm arkadaşlarımın eline sağlık. Çok daha güzel şeyler yapacağız. Çalışıyoruz çünkü” diye konuştu.

Büyükşehir’den 2 bin 400 metrekare parsel üzerine kurulu ‘Sosyal Yaşam Merkezi’

Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesi’nde yer alan Sosyal Yaşam Merkezi, 2 bin 400 metrekare parsel üzerinde bodrum, zemin ve 3 kattan oluşuyor.  Bodrum katta 45 çocuk kapasiteli bir kreş bulunuyor. Zemin katta erkek ve kadın için ayrı olmak üzere toplam 400 metrekare taziye evi, 150 metrekare emekli evi bulunuyor. 1. katta 6 adet atölyesi ve 1 adet çok amaçlı salonu olan mesleki eğitim merkezi yer alıyor. Bu atölyelerde Doğalgaz İç Tesisat, Aşçılık, Sanayi Tipi Dikiş ve Klima Kurulum Onarım gibi konularda mesleki eğitim verilmesi planlanıyor.  2. ve 3.  katlar liselere ve üniversitelere giriş sınavlarına yönelik hazırlık kurs merkezi olarak düzenlenmiş durumda. Merkezin toplam 18 derslik ve kafeteryası bulunuyor.

Başkan Seçer, Güneykent Pazar Yeri’nde esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti

Daha sonra Güneykent Pazar Yeri’ni gezen, pazarcı esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer, yoğun ilgiyle karşılandı. Başkan Seçer, pazarcı esnafına ‘Hayırlı İşler’ dilerken, vatandaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Ailesinin satış yapmak için geldiği pazar yerinde minik Keremcan ile Başkan Seçer arasında hoş bir diyalog gerçekleşti. Seçer, Keremcan ile sohbetinin ardından ondan portakal satın aldı.

Toroslar İlçesi’ndeki Güneykent Pazar Yeri gezisinin ardından gözlemlerini paylaşan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızla sohbet ettim. Tabi ortak şikayet hayat pahalılığı. Hakikaten hem sebze meyve fiyatlarında hem diğer ev eşyalarında, insanların ihtiyaç duyduğu her alanda ciddi bir fiyat pahalılığı var. Hayat pahalılığı hat safhada. Tabi bunun düzeltilmesi gereken, şu anda Türkiye’nin en başat sorunlarının başında geldiğini söyleyebilirim. Tabi dilek, niyet, istek, bunları yapacağız ama asıl sorunlara eğilmek, çözüm oluşturabilmek, ekonomik politikaları tekrar gözden geçirmek gerekiyor. Bu süreç içerisinde izlediğim, özellikle sabit gelirli yurttaşların önemli sıkıntılar yaşadığı. Çok kısa süre içerisinde TL önemli değer kaybına neden oldu ama bu insanların da aldıkları ücretlerin oranları aynı kaldı. O açıdan da çok yoğun sorun yaşadıklarını düşünüyorum.” (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Denizli’de kaza: 6 ölü, 43 yaralı

Honaz ilçesinde meydana gelen kazada 6 kişi yaşamını yitirdi, 43 kişi yaralandı.  Denizli’nin Honaz ilçesinde ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir