Ana Sayfa / Manşet / Babacan-Kılıçdaroğlu görüşmesi: Uzlaşmaya ihtiyaç var

Babacan-Kılıçdaroğlu görüşmesi: Uzlaşmaya ihtiyaç var

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “güçlendirilmiş parlamenter sistem” gündemliyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu partinin Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Görüşmenin ardından Babacan ve Kılıçdaroğlu ortak basın toplantısı düzenledi. Babacan, parlamenter sistemle ilgili sistem çalışmalarının olduğunu ve bu hazırlıkların önemli bir aşamaya geldiğini belirterek, ancak bu konuda toplumsal mutabakatı önemsediklerinin altını çizdi. Babacan, görüşmede konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını aktararak, “CHP’nin de önemli hazırlıkları var. Bundan sonraki süreçte ikili bazda heyetlerimizin GPS ile ilgili diyalog ve istişare süreci başlatmasında iyi olacağı kararına vardır. Ülkemizde sistem ve yönetim zihniyeti sorunu var. Sistem değiştirmeyle ilgili hazırlıklar son derece önemli” dedi.
MHP VE BBP’Yİ ELEŞTİRDİ
MHP ile BBP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Babacan, şunları söyledi: “Bugün işsizlik yolsuzluk sorunumuz var. Hükûmetin bunlara çözüm bulması için çalışması lazım. İktidarı kastetmiyorum sadece iki tane de küçük ortağı var. Hepsi sorumlu. Sorumluluktan kaçamazlar. Birinin veto yetkisiyle ülkeyi yönetmeye çalıştığını görüyoruz. Öbürü zaten diyor ki geminin rotasını ben çiziyorum diyor. Onların da sorumlu olukları var. Onlar da bıraksınlar hamaseti. Hamaset yapacaklarına bu ülkenin bir numaralı sorunu olan ekonomi sorununu çözsünler. Başka işlerle uğraşmasınlar.”
KILIÇDAROĞLU: UZLAŞMAYA İHTİYAÇ VAR 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Babacan’a ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, “Kısır çekişmeler tartışmalar değil, uzlaşmayla ülkenin içinde bulunduğu açmazları açma, demokrasiyi güçlendirmek için bu çalışmalara ihtiyaç var. Önerileri bizim açımızdan son derece önemli” diye konuştu.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “militan” tartışmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, “Kendilerine oy vermeyen herkesi militan olarak görüyorlar. Erdoğan’ın ‘Bütün valiler dava açsın’ demesi, ‘Bütün valiler benim emrimdedir, talimat veriyorum’ demektir. Devleti politize etmesinler. Onlar yasaların ön gördüğü hizmeti vermek zorundadırlar. Erdoğan Z kuşağına güveniyorsa, gelip Z kuşağının önünde oturup tartışalım. Ben güveniyorum Z kuşağına. İsterse a Haber’de tartışabiliriz. Asla ve asla çekinmiyorum. Benim görevde olduğum dönemle ilgili bir müfettiş ordusu görevlendirdi. Tek kuruş bulamadı” ifadelerini kullandı.
‘ORTAK ÇABA OLMALI’
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teröre asla ve asla pirim verilmesini doğru bulmam. Teröre her ortamda karşı çıktık karşı çıkmaya devam edeceğiz. Uygur Türklerine yapılanları doğru bulmuyoruz. Baskı yapıldığını biliyoruz. Onlarla görüştüm. Mağdur olanlar geldi, görüşmekte de hiçbir sakınca yok. Dünyanın neresinde olursa olsun insan hakkı ihlali varsa o ihlale tepki göstermek insanlığın ortak çabası olmak zorundadır.” (Ankara MA)
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti

İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir