Ana Sayfa / Kadın / Ankara ve Manisa’da 2 kadın katledildi

Ankara ve Manisa’da 2 kadın katledildi

Ankara’da Hasan D., Birgül Y.’yi ateşli silahla öldürürken, Manisa’da ise Semiha Peker, koruma kararı aldırdığı Yalçın Kocataş tarafından ateşli silahla öldürüldü. 

Ankara’da bir kadın öldürülürken, Manisa’da da bir kadın koruma kararı aldırdığı erkek tarafından öldürüldü. Antep’de, şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren kadının öldürülmüş olma ihtimali üzerine soruşturma genişletildi. İstanbul’da ise bir kadını ölümle tehdit eden erkeğe 5 yıla kadar hapis istendi.
ANKARA 
Ankara’nın Keçiören ilçesinde, Hasan D. (33) Birgül Y.’yi (43) ateşli silahla öldürdü. Edinilen bilgiye göre, Birgül Y., sokak ortasında arabayla önünü kesen Hasan D. tarafından vurulması sonucu ağır yaralandı. Çevredeki yurttaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Birgül Y., yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Hasan D. ve yanında bulunan erkek gözaltına alındı.
MANİSA 
Manisa’nın Salihli ilçesinde Semiha Peker (33) koruma kararı aldırdığı Yalçın Kocataş (43) tarafından ateşli silahla vuruldu. Ağır yaralanan Peker, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Peker, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Cinayetin ardından fail olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Öte yandan Semiha Peker’in, Yalçın Kocataş hakkında bir süre önce şikayetçi olarak Önleyici Koruma Kararı aldırdığı öğrenildi.
ANTEP 
Antep’de Güvenevler Mahallesi’nde 3 Eylül 2020 gecesi Sezay Koçak Özahi (42), boşanma aşamasında olduğu Ali Özahi ile tartıştıktan sonra şüpheli bir şekilde balkondan düşerek yaşamını yitirdi. Özahi’nin şüpheli ölümüne dair görgü tanıklarının ifadeleri, cinayet şüphesini güçlendirdi. Olayın ardından Sezay’ın ailesi, kızlarının intihar edecek bir yapıda olmadığını, ayrılmak istediği eşi tarafından balkondan atıldığını iddia etti. Ailenin cinayet iddiasının ardından savcılık talimatı ile açılan soruşturma genişletildi.
6 ay önce başlatılan soruşturma sürerken, bir süre önce dosyayı devralan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro ekipleri, Sezay’ın ölümüyle ilgili dosyaya eklenen yeni görgü tanıklarının beyanları üzerinden soruşturmayı derinleştirdi. Detaylı otopsi raporuyla Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde Sezay’a ait telefonun incelenmesi sürerken, bir televizyon programına telefonla bağlanan görgü tanığı; Sezay’ın olay günü düştüğü sırada balkon demirlerine tutunmaya çalıştığını söyledi. Polis ekiplerinin bu tanığın ifadesine başvurduğu öğrenildi.
İSTANBUL
İstanbul’da sosyal medya üzerinden Hacer K.’yı “Sonun Özgecan gibi olacak” diyerek ölümle tehdit eden Samir Balakıshıyev hakkında başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, Samir Balakıshıyev’in 13 Şubat’ta sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, Hacer K.’yi ölümle tehdit ettiği belirtildi. Samir Balakıshıyev’in “silahla tehdit” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istendi. Sanık Samir Balakıshıyev, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. (Haber Merkezi)
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti

İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir