Ana Sayfa / Ekonomi / Akkuyu’da 5 yıldızlı otel yapılıyor

Akkuyu’da 5 yıldızlı otel yapılıyor

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli bölgesinde Akkuyu Nükleer Santral inşaatı devam ederken, bölgede 5 yıldızlı Marvista Deluxe Otel açılıyor. Marvista Deluxe Otel’in sahibi Fırat Bulut, otelin Mayıs’ta açılacağını belirterek, ”Nükleer Santral çalışmaları nedeniyle bölgede Rusya vatandaşları başta olmak üzere çok sayıda yabancı ve yerli insanımız olacaktır ve onların çok rahat edebileceği 5 yıldızlı otel kuruyoruz.” dedi.

Hikmet Durgun

Edinilen bilgilere göre Akkuyu Nükleer Santral inşaatı nedeniyle bölgede bulunan Ruslar için Akkuyu bölgesine yakın yerlerdeki iş yerlerinin bazılarında Rusça tabelalar asılmış. Santralde çalışan Ruslar alışverişlerini genelde Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık, Taşucu ve diğer yerlerde gerçekleştiriyor.

“RUSLARIN EN ÇOK YAŞADIĞI BÖLGEDE BÜYÜK OTELLER KURULUYOR”

Rusya vatandaşlarının en çok yaşadığı Yeşilovacık mahallesinde oteller inşa ediliyor. Denizin ve yeşilliğin hakim olduğu Yeşilovacık’ta 5 yıldızlı otel bile kuruluyor. Akkuyu Nükleer Santral’a birkaç kilometre uzaklıkta 5 yıldızlı kapasitedeki Marvista Deluxe adında büyük bir otel kuruluyor.

“ 5 YILDIZLI OTELİMİZDE KALİTELİ HİZMET ÖN PLANDA OLACAK”

Konuyla ilgili konuşan Marvista Deluxe Otel’in sahibi Fırat Bulut, Mersin ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu: ”Bizler ülkenin kalkınmasına önem veren ve istihdam yaratan iş insanlarıyız. Ekonomiyi ve istihdamı daraltan pandemi’ye inat deyip yatırımlarımızı sürdürüp istihdam da yaratıyoruz. Ülkemizin Akkuyu bölgesinde yaptığı Nükleer Santral tesisi yatırımına sessiz kalmayıp biz de Akkuyu nükleer santrala yakın bölge olan Yeşilovacık mahallesinde insanların rahatça konaklanması için 5 yıldızlı bir otel yapmaya karar verdik. Nükleer Santral çalışmaları nedeniyle bölgeye Rusya vatandaşları başta olmak üzere ok sayıda yabancı ve yerli insanımız olacaktır ve onların çok rahat edebileceği 5 yıldızlı otel kuruyoruz. 120 odalı otelimizde 150 kişiyi istihdam edeceğiz. Otelde Rus ve diğer yabancı çalışanlarımız da olacaktır.”

“DENİZE SIFIR OTELİMİZDE TOPLANTILAR DÜĞÜNLER OLABİLECEK”

Mersin’de böyle bir otelin olmadığını ve bu otelin çok örnek bir otel olacağı konusunda çok iddialı olduklarını vurgulayan Bulut, şöyle devam etti: “otelimiz Yeşilovacık Tisan Adası bölgesinde 16000m2 alan üzerinde kuruldu. Toros Dağlarının denizle buluştuğu mavi bayraklı plajı ile denize sıfır konumundaki otelimizde konfor ve hijyene çok önem verilecek. 200 kişilik düğün ve toplantı salonunun yer alacağı otelimizde kaliteli hizmet, güven ve müşteri memnuniyeti hep öp plana çıkacaktır. Mersin bölgesinde en iyi otel olma konusunda çok iddialıyız. Otelimiz Mayıs ayında hizmete açılacaktır. Resmi açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu, Mersin Valisi ile Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda kişiyi davet edeceğiz.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir