Ana Sayfa / Eğitim / 35 barodan öğrencilere destek

35 barodan öğrencilere destek

Aralarında Mersin, Ankara, İstanbul’un da bulunduğu 35 baro başkanı, Boğaziçi öğrencilerine yönelik polis müdahalesini kınayarak, yasaya aykırı olduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine bir destek de baro başkanlarından geldi. Aralarında Mersin’in de bulunduğu 35 baro yaptıkları yazıl açıklama ile rektör Melih Bulu’ya tepki gösterdi.

Melih Bulu’nun rektör olarak atanması sonrası demokratik protesto haklarını kullanan Boğaziçi öğrencilerine yapılan muamelelerin demokratik hukuk devletinde asla yeri olmadığına vurgu yapılan açıklamada, “Anayasa’ya, AİHS’ye, AİHM’nin ve AYM’nin yerleşik içtihatlarına ve yasalara aykırıdır. Suç oluşturmayan demokratik haklarını kullanan vatandaşlara karşı her türlü baskının son bulmasını talep ediyoruz” ifadesine yer verildi.

‘HUKUKA AYKIRI HER TÜRLÜ EYLEMİN KARŞISINDAYIZ’

“Geçmişte olduğu gibi bugün de kimden gelirse gelsin hukuka aykırı tüm işlem ve eylemlerin karşısındayız” denilen açıklamada açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Suç oluşturmayan demokratik haklarını kullanan vatandaşlara karşı her türlü baskının son bulmasını, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş’ı, Mevlana’yı yetiştiren, hoşgörünün ve hümanizmin anavatanı olan ülkemizde bu gelenekleri yıkan ve bunlara karşıtlık oluşturan tüm söylem ve davranışların terk edilerek ülkemizin aydınlık yarınlarda kardeşçe yaşaması ülküsünü herkesin sahiplenmesini talep ediyoruz” denildi.

İMZACI BAROLAR

İmzacı baro başkanları ise şöyle: “Adana Barosu Başkanı Av.Veli Küçük, Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Amasya Barosu Başkanı Av.Melik Derindere, Antalya Barosu Başkanı Av. Polat Balkan, Artvin Barosu Başkanı Av.Ali Uğur Çağal, Aydın Barosu Başkanı Av.Gökhan Bozkurt, Balıkesir Barosu Başkanı Av.Erol Kayabay, Bartın Barosu Başkanı Av.Ferhat Parlatır, Bilecik Barosu Başkanı Av.Halime Aynur, Bolu Barosu Başkanı Av.Sabri Erhendekçi, Burdur Barosu Başkanı Av.Ramazan Gedik, Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Çanakkale Barosu Başkanı A.Bülent Şarlan, Denizli Barosu Başkanı Av.Müjdat İlhan, Düzce Barosu Başkanı Av.Azade Ay, Eskişehir Barosu Başkanı Av.Mustafa Elagöz, Gaziantep Barosu Başkanı A.Bektaş Şarklı, Hatay Barosu Başkanı Av.Ekrem Dönmez, Isparta Barosu Başkanı Av.Ünsal Çankaya, İstanbul Barosu Başkanı Av.Mehmet Durakoğlu, Kastamonu Barosu Başkanı Av.Özgür Demir, Kırklareli Barosu Başkanı Av.Turgay Hınız, Kocaeli Barosu Başkanı Av.Bahar Gültekin Candemir, Malatya Barosu Başkanı Av.Enver Han, Manisa Barosu Başkanı Av.Ali Arslan, Mersin Barosu Başkanı Av.Bilgin Yeşilboğaz, Muğla Barosu Başkanı Av.Cumhur Uzun, Niğde Barosu Başkanı Av.Osman Çimen, Ordu Barosu Başkanı Av.H.Murat Poyraz, Samsun Barosu Başkanı Av.Pınar Gürsel Yıldıran, Sinop Barosu Başkanı Av.Hicran Kandemir, Tekirdağ Barosu Başkanı Av.Sedat Tekneci, Tokat Barosu Başkanı Av.Melih Yardımcı, Yalova Barosu Başkanı Av.Fedayi Doğruyol, Zonguldak Barosu Başkanı Av.Özel Eroğlu.”  (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir