Ana Sayfa / Ekonomi / MTSO Meclis Üyesi Ahmet Baran: Mersin Konteyner Limanı olmazsa olmazımızdır

MTSO Meclis Üyesi Ahmet Baran: Mersin Konteyner Limanı olmazsa olmazımızdır

Mersin Ticaret Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Baran Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baran, Mersin Ana Konteyner Limanı’nın Mersin yerine Doğu Akdeniz Ana Konteyner limanı olarak Yumurtalık’a yapılmasını eleştirdi. Baran, tepkisini Sürdürülebilir bir büyüme ve ekonomi için ‘Mersin Konteyner Limanı’ olmazsa olmazımızdır” sözleri ile dile getirdi.

Mersin Ana Konteyner Limanı’nın Mersin yerine Doğu Akdeniz Ana Konteyner limanı olarak Yumurtalık’a yapılmasına yönelik iş dünyasının tepkileri devam ediyor. Bir tepkide Baran Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baran’dan geldi. “Mersine sahip çıkalım” çağrısında bulunan Baran yaptığı yazılı açıklamasında, Ana Konteyner Limanı’nın Mersinde yapılmasındaki öneme dikkat çekti.

“Mersin ekonomisi için hayati önemde bir projedir”

MTSO Meclis Üyesi Ahmet Baran “Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, fizibilite raporu ile ön etüt çalışması ve hatta taslak yerleşke planı hazırlanan; kalkınma planlarında Mersin’de kurulması gerekli olduğu belirtilen ‘Mersin Konteyner Limanı’ Mersin ekonomisi için hayati önemde bir projedir. Mersin iş insanları olarak bölgemizde sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlamak ve öncelikle ticari rekabet gücümüzü ve uluslararası ticari işbirliği olanaklarımızı artıracak altyapıları Mersin’e kazandırmamız oldukça önemlidir” dedi.

“Mersin Türkiye’nin dünyaya açıldığı lojistik ve dış ticaret şehridir”

Ahmet Baran açıklamasında; “Mersin’in ülke ekonomisine sağladığı katkıya değinerek şu ifadeleri kullandı; “Bu çalışmalar başta sanayicilerimiz olmak üzere lojistik, dış ticaret, turizm, tarım ve gıda gibi birçok sektörün gelişimine katkı sunacak ve Mersin’i ticari olarak sadece Türkiye için değil başta AB ülkeleri olmak üzere, Orta Doğu ülkeleri için bir cazibe merkezi haline getirecektir. Şu bir gerçektir ki, Mersin’e baktığımızda güçlü tarım-gıda işletmeleri, güçlü sanayi yapısı görüyor olsak da, aslında Mersin sahip olduğu altyapıları ve coğrafi konumu ile Türkiye’nin dünyaya açıldığı lojistik ve dış ticaret şehridir.

“İş dünyası olarak sorumluluklar üstlenmeliyiz”

Mersin, bugün dünya bakliyat borsasının yönünü belirleyen en büyük aktördür. Mersin, bugün narenciye ürünlerinin en fazla ihracatının yapıldığı bir kent konumundadır. Mersin bugün sahip olduğu entegre sanayi tesisleri ile üreten bir şehirdir. Ve unutmayalım ki Mersin aynı zamanda, uluslararası alanda önemli bir enerji koridorudur. Bu denli ticari öneme sahip olan ve her geçen gün yeni yatırımları ile büyüyen Mersin’in sadece ülkemizde değil, dünyada ticarete yön vermesi ve çekim merkezi olması için sahip olduğu mevcut altyapılara yenilerini ekletmek için tüm iş dünyası olarak sorumluluklar üstlenmeliyiz.

“Dünyaya açılan kapıdır”

Mersinli İş İnsanlarını duyarlı olmaya davet eden Ahmet Baran, “Bu kapsamda ‘Mersin Konteyner Limanı’ Türkiye’nin dünyaya açıldığı, her geçen gün büyüyen Mersin’in dış ticaretine hız kazandıracak ve ihracatçının var olan lojistik maliyetlerini minimize edecektir. Unutmayalım ki Mersin, İstanbul’un alternatifidir. Mevcut liman altyapısı, yakın gelecekte her geçen yıl büyüyen kent ekonomisi için yeterli olmayacaktır. Sürdürülebilir bir büyüme ve ekonomi için ‘Mersin Konteyner Limanı’ olmazsa olmazımızdır. Mersin kent dinamiklerinin bu doğrultuda, bir arada çaba göstermesinin zamanıdır” ifadelerini kullandı. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında habermerkezi

Tekrar kontrol edin

Carettalar Fenerbahçe’ye fark attı

Ardı ardına aldığı galibiyetlerle Türkiye Basketbol Ligi’nde adından sıkça söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyespor Erkek ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir