Ana Sayfa / Manşet / Metin Göktepe mezarı başında anıldı

Metin Göktepe mezarı başında anıldı

Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, katledilişinin 25’inci yılında, Esenler Kemer Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı. 

Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, katledilişinin 25’inci yılında, Esenler Kemer Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Göktepe’nin ailesi, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Berkin Elvan’ın ailesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm, HDP İstanbul İl Başkanı Erdal Avcı,  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Turan Aydoğan, Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile çok sayıda gazeteci katıldı.  “Evrensel yazıyor, Metin yaşıyor” ve “İnadına hepimiz birer Metin’iz” sloganlarının atıldığı anmada, “Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın”, “Metinler ölmez Evrensel susmaz” dövizleri taşındı.  Göktepe’nin mezarına Evrensel gazetesi ile birlikte karanfiller bırakıldı.
‘AĞIR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ’
İlk sözü alan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Göktepe’nin haber takibi sırasında gözaltına alındığını ve gözaltında polis şiddeti sonucunda hayatını kaybettiğini anımsatarak, katillerinin ceza almasının yaratılan dayanışma sayesinde olduğunu dile getirdi.  Cezaevinde birçok gazetecinin bulunduğunu söyleyen Polat, mesleki olarak ağır bir dönemden geçtiklerini belirterek, ” Metin şahsında halkın haber alma hakkına sahip çıkacağımızı bir kere daha dile getiriyoruz” diye konuştu.
O IŞIK SÖNMEDİ
TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise, Göktepe’den sonra 25 yıldır Türkiye’de basın özgürlüğünün ileriye doğru değil geriye doğru gittiğinin altını çizerek, “Bütün baskılara rağmen bugün hala gazeteciler gerçeğin peşinde koşmaya devam ediyor. Metin ve onun gibilerin yaktığı ışık bugünlere kadar geldi. O yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi.
HEPİNİZ METİN’SİNİZ
Ardından sözü abla Meryem Göktepe ise annesinin mesajını ileterek, “Metini unutmuyorsunuz. Nerede gazeteci görsem Metin’i görüyorum. Hepiniz Metin’siniz” dedi.
SARI BASIN KARTI HALA SORUN
Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren de Göktepe’nin katledilmesinin üzerinden çeyrek asır geçtiğini her yıl anmaya geldiklerinde ise tablonun memleket ve gazetecilik açısından ağırlaştığını dile getirdi. Eren, “Metin katledildiğinde onun sarı basın kartı yok denmişti. Hala saha da çalışanların kartı yok diye polisler, ‘ siz gazetesi değilsiniz’ deyip darp ediyor. Van’da savcı tutuklanan 4 gazeteciye ‘ neden devlet aleyhine haber yapıyorsunuz’ diye sordu. Artık gazeteciliğe savcı karar veriyor. Gazeteciliği devlet tanımlayamaz. Her gazeteci Metin, Ape Musa’dır. Umutluyuz” diye konuştu.
BİZE GÜÇ VERİYOR
Ardından söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Göktepe’nin fiziki olarak hayatta olamasa da meslektaşlarının gönlünde yaşadığını ifade ederek, “Metin grevdeki işçilerin mücadelesinde, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylemlerinde yaşıyor. Metin bize güç ve cesaret vermeye devam ediyor” diye belirtti.
‘SON NEFESİMİZE KADAR SÜRECEK’
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yıllarca Göktepe’yi kar altında andıklarını ve bugünün aydınlık olduğunu söyleyerek, “Aydınlık günlerin habercisidir bu güneş. Bugün iktidar çok korkuyor. Metin gibi hakikat arayıcıları hiçbir zaman korkmadı ve korkmayacaklar. Onlar hakikatin yok edilemeyeceğini biliyor. İktidar korkmaya devam etsin, Metin’in gazeteciliğinden, Gülsüm Elvan’dan Fadime anneden korksunlar. Metin’e burada iyi şeyleri anlatacağımız zamanlar çok yakındır” şeklinde konuştu.
Son olarak söz alan HDP İstanbul İl Eş başkanı Erdal Avcı ise, Göktepe ile gençlik yıllarından tanıştıklarını ve birçok eyleme beraber gittiklerini dile getirerek, “Metin’le birlikte 20’li yaşlarımızda başladığımız bu mücadeleye onun gibi son nefesimize kadar sürdüreceğimize söz veriyoruz” ifadelerini kullandı. Anma mezar başına bırakılan karanfiller ile son buldu. (İstanbul MA)
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti

İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir