Ana Sayfa / Dünya / Zelenski’den Rusya’ya müzakere çağrısı

Zelenski’den Rusya’ya müzakere çağrısı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri operasyon ikinci gününde. Başkent Kiev’de patlama sesleri ve ölüm haberleri gelirken Zelenski, yalnız bırakıldıklarını söyledi. 

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri operasyon ikinci gününde devam ediyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de sabaha kadar patlama sesleri meydana gelirken, çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Rusya’nın başlattığı askeri operasyonun 25 Şubat’ta yaşanan gelişmeler şöyle:

11.07 RUSYA: ÇERNOBİL NÜKLEER SANTRALİ’N KONTROLÜ ELE GEÇİERİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus paraşütçülerin Çernobil Nükleer Santrali’nin kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.

10.30 ‘RUSYA KİEV’E DOĞRU HAREKETE GEÇTİ’

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Rus askerlerinin Ukrayna ordusuna ait bazı araçları ele geçirdiğini ve Kiev’e doğru hareket ettiğini bildirdi.

10.30 FRANSA: PUTİN UKRAYNA’YI HARİTADAN ÇIKARMAK İSTİYOR

Fransa, Putin’in “Ukrayna’yı uluslar haritasından çıkarmak istediğini” söyledi.

10.30 MYANMAR’DAN RUSYA’YA DESTEK

Myanmar, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını desteklediğini söyledi.

09.57 ZELENSKİ’DEN MÜZAKERE ÇAĞRISI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, “Rusya ile müzakere masasına oturmamız gerekiyor” dedi.

NATO üyesi olan Doğu Avrupa ülkelerinden savunma desteği istediğini belirten Zelenski, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Özgürlüğümüzü ve toprağımızı savunuyoruz. Ancak etkili bir uluslararası yardıma ihtiyacımız var. Bunu  ile konuştuk. Savunma yardımı, yaptırımlar ve saldırgana baskı yapılması konusunda Bükreş Dokuzlusuna başvurduk. Rusya ile birlikte müzakere masasına oturmalıyız. Savaş karşıtı bir koalisyona ihtiyacımız var”

08.16 LVİV’DE SİREN SESİ 
Reuters’ın haberine göre; Ukrayna’nın batısındaki Lviv kentinde sirenler çalıyor.
07.25 RUBLE YASAĞI
Ukrayna Merkez Bankası Rus ve Belarus rublesiyle işlem yapılmasını yasakladı. Bankaların Rusya, Belarus’ta bulunan kuruluşlara ödeme yapmaları da engellendi.
06.57 UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI: NAZİ ALMANYASINA BENZİYOR 
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, yaptığı sosyal medya paylaşımında, Kiev’e korkunç roket saldırıları yapıldığını söyledi. Kuleba, “Başkentimiz en son buna benzer bir şeyi 1941’de Nazi Almanyası saldırdığında yaşamıştı. Ukrayna o kötülüğü yendi; bunu da yenecek. Putin’i durdurun. Rusya’yı izole edin. Tüm bağları koparın. Rusya’yı her yerden atın” ifadelerini kullandı.
06.38 KİEV’E ROKET SALDIRISI 
Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko, başkent Kiev’de Rusya’nın askeri operasyonunda bazı konutlara roket düşmesi sonucu hasar aldığını belirtirken, 3 sivilin yaralandığını açıkladı.
06.30 RUS UÇAĞI VURULDU 
Ukrayna, Kiev’i bombalayan bir Rus uçağının vurulduğunu duyurdu. Uçağın düşerken 9 katlı bir binaya çarptığı belirtildi.
04.20 PATLAMA SESLERİ 
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlama sesleri duyuldu.
01.19 ZELENSKİY: YALNIZ BIRAKILDIK 
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya’ya karşı ülkesinin savunmasında yalnız bırakıldıklarını belirterek, “Rusya ile tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz. Ancak bizim ne tür güvenlik garantilerimiz olacak?” dedi.
Ukrayna’ya yalnızca sözle değil, belirli şekilde destek olan ülkelere de minnettar olduklarını anlatan Zelenski, “Ancak ülkemizin savunmasında yalnız bırakıldık. Kim bizimle savaşmaya hazır? Bunları görmüyorum. Kim Ukrayna’ya NATO’ya katılma garantisi vermeye hazır? Herkes korkuyor” ifadelerine yer verdi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ülke çapında genel seferberlik ilan edilen kararnameyi imzaladı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayl Podolyak, Rus güçlerine karşı Çernobil Nükleer Santrali’nin kontrolünü kaybettiklerini duyurdu. /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Carettalar Fenerbahçe’ye fark attı

Ardı ardına aldığı galibiyetlerle Türkiye Basketbol Ligi’nde adından sıkça söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyespor Erkek ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir