Ana Sayfa / Çevre / Yeşil Sol Parti’li Bozan, “Halk sağlığını riske eden fabrika atıkları sorununu çözeceğiz”

Yeşil Sol Parti’li Bozan, “Halk sağlığını riske eden fabrika atıkları sorununu çözeceğiz”

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayları Ali Bozan ve Perihan Koca, seçim çalışmaları kapsamında gittikleri Akdeniz ilçesi Sarıibrahimli Mahallesi’nde vatandaşların sorunlarını dinledi. DSİ’ye ait olduğu belirtilen kanala bırakılan fabrika atıklarından kaynaklı mahalleye yayılan kokunun artık dayanılamaz hale geldiğini söyleyen vatandaşlar, milletvekili adaylarından destek istedi. Bozan, “Halk sağlığını riske eden fabrika atıkları sorununu çözeceğiz” dedi. Koca ise, “Sarıibrahimli mahalle halkının sesi olacağız” ifadesini kullandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin milletvekili adayları Ali Bozan ve Perihan Koca, vatandaşlarla buluşma programı kapsamında Akdeniz ilçesi Sarıibrahimli Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahalle sakinleri, artık içinden çıkılamaz bir hal alan koku sorunu için Bozan’dan yardım talep etti. Devlet Su İşleri’ne ait olduğu belirtilen kanalın etrafında bulunan yağ ve meyve suyu fabrikalarından bırakılan atıklardan dolayı mahalleye kötü koku yayıldığını dile getiren vatandaşlar, gidilmedik kapı bırakmamalarına rağmen bu sorunun bir türlü çözülmediğini söyledi.

“Kime gittiysek derdimize çözüm olunmadı”

Mahalle sakinlerinden Hasan Kıpçak, tüm mahalleyi saran koku sorunu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sarıibrahimli ile birlikte birçok mahalleyi kapsayan bir sorunumuz var. Tüm ilgili kapıları zorladık. Ama hiçbirinden çözüm odaklı bir yanıt alamadık. Mahallemizden geçen Devlet Su İşleri’ne ait kanaldan tüm mahalleye bitmek bilmeyen kötü kokular yayılıyor. Evlerimizde duramıyoruz. Pencerelerimize çift cam takmamıza rağmen artık durulamayacak bir hal aldı bizler için. Vallahi de Cami’ye bile giremiyoruz. Buradaki yağ ve meyve suyu fabrikalarından kanala atık bırakılıyor. Çoğu zaman arıtma yapılmadığı için de kokuya maruz kalıyoruz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz artık. Daha önce HDP’den Meclis üyeleri geldiler. Bizleri dinlediler. Meclis’te de dile getirdiler ama yine çözüm gelmedi. Sayın vekillerim, kime gittiysek derdimize çözüm olunmadı. Rica ediyoruz, siz ilgilenin ve bizim bu sorundan kurtulmamıza vesile olun.”

“Çocuklar kirli ve pis kokulu dereye düşüyor, mahalle halkı üretim yapamaz duruma geliyor”

Halkın bu sorununu can kulağıyla dinlediklerini ve sorunun çözümü için gereken mücadeleyi yürüteceklerini vurgulayan Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, “Halkımızın davet ettiği düğün vesileyle geldiğimiz Akdeniz ilçesindeki Sarıibrahimli mahalle halkının sesi olacağız! Mahalle halkı yıllardır derelerini ve yaşam alanlarını kirleten ve yaydığı kötü kokuyla hayatı çekilmez kılan fabrika atıklarıyla mücadele ediyor. Çocuklar kirli ve pis kokulu dereye düşüyor, mahalle halkı üretim yapamaz duruma geliyor. Bu sorunun çözülmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

“Halk sağlığını riske eden bu sorunla mücadele edeceğiz”

Vatandaşın derdini dinleyen Ali Bozan da, “Burada gerçekten çok vahim bir durum söz konusu. Kötü kokunun yayıldığı alan birçok insanın evinin, barkının olduğu bir yerleşim yeri. Bu koku aynı zamanda çevre ve sağlık gibi sorunları da beraberinde getiriyor. Yani burada halk sağlığı da risk altında. Birçok kuruma gittiğinizi ve her seferinde çözümsüz kaldığınızı söylediniz. Yeşil Sol Parti olarak bizim siyasetimizde halkın sorunlarını kulak ardı etme anlayışı hiçbir zaman olmadı, olmayacaktır da. Az evvel soruna ilişkin Meclis üyesi bir arkadaşımızdan konuya dair bilgi aldım. Sanırım bu sorunu yalnızca Akdeniz Meclis üyesi arkadaşlarımız gündeme taşımak için çaba sarf etmiş. Sizlerle burada toplantılar da yapılıp çözüm noktasında önerileriniz alınmış. Ancak Akdeniz Meclisi’nde Meclis üyesi arkadaşlarımız tarafından gündeme getirilen bu konu ne yazık ki taca atılmış. Biz Yeşil Sol Parti olarak halk sağlığını riske eden bu sorunla mücadele edeceğimizi ve bu konunun takipçisi olacağız. Yeşil Sol Parti halkın sorunlarını dert edinen bir parti. Bu sorun da dahil olmak üzere Mersin’deki sorunları hep birlikte çözeceğiz” dedi. (HABERGRAM)

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Mersin’de 6 öğretmene kılık kıyafet için ‘uyarı’ yazısı gönderildi

Hüseyin Polat Özel Uygulama Okulu’nda 6 öğretmene “Kılık ve Kıyafet Konulu Genelge” adı altında kadınların ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir