Ana Sayfa / Güncel / Yeşil Sol Parti saldırıları kınadı

Yeşil Sol Parti saldırıları kınadı

Yeşil Sol Parti’ye yönelik provokasyonlara ilişkin düzenlenen basın açıklamasında konuşan İl Eş Sözcüsü Zeliha Burcu Acar, “Mersin başta olmak üzere Türkiye’nin barış ve huzuruna halel getirmeye çalışanlara halklar, 14 Mayıs’ta sandıklarda gereken cevabı verecektir” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında son dönemlerde partilerine yönelik giderek artan ırkçı saldırılara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yeşil Sol Parti İl Eş Sözcüsü Zeliha Burcu Acar, partilerine yönelik giderek artan ırkçı saldırıların yaklaşan seçimlerle bağlantılı olduğunu belirterek, “AKP ve MHP ittifakı gideceklerini çoktan gördüler. 14 Mayıs seçimlerinin onların hazin sonu olacağını iyi biliyorlar. Çöküş dönemini yaşayan iktidar, hazımsızlık sorunu yaşıyor. O yüzden de en iyi bildikleri işi yapıyorlar. Şiddete başvuruyorlar. Yıldırmaya çalışıyorlar, başarımızı örselemeye çalışıyorlar ama nafile; yılmayacağız ve halklarla birlikte büyük kazanacağız” dedi.

SALDIRILARIN KRONOLOJİSİ

Acar, Yeşil Sol Parti’ye yönelik son süreçte yaşanan saldırıları şu şekilde sıraladı:

“*1 Mayıs’ta Çay Mahallesi Bekirde Yolu’nda stant çalışması yürüten HÜDA-PAR’lıların yaşadığı olay partimizle ilişkilendirilerek, provokasyon üretilmeye çalışılmıştır.

*3 Mayıs’ta Mezitli ilçemiz Viranşehir sahilinde bir saldırganın yöneticilerimize karşı gerçekleştirdiği provokasyona karşı halkımıza sağduyuya davet etmiş ve bu tür provokasyonların gelişeceğini öngörmüştük.

*6 Mayıs’ta Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, HDP’li Meclis üyelerimizi AKP mitinginde bir televizyon kanalına verdiği demeçte ‘milli değerler’ üzerinden saldırı gerçekleştirmiştir. Ancak perdenin arkası tabi ki de kamunun malı olan bir arsanın ucuz maliyete peşkeş çekilmesiydi. Defalarca Meclis üyelerimizin, ‘halkın malını, hakkını savunun’ uyarılarına rağmen, usulsüzlüklerini azaltmayan Gültak, yine bu usulsüzlükleri ‘milli değerleri’ öne sürerek kapatmaya çalışmıştır.

*Son olarak dün öğle saatlerinde Tarsus ilçemizde seçim çalışmaları yürüten anons aracımızdaki arkadaşlarımıza MHP’li  bir grup tarafından bıçaklı ve sopalı saldırı gerçekleştirildi. Arkadaşlarımızın sağduyusuna rağmen, grubun saldırısı kesilmedi ve 5 arkadaşımız yaralandı”.

“Halklara yönelik bu saldırılar amacına ulaşmayacaktır”

Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP tabanına yönelik taşlı saldırıyı da kınayan Acar, “Halklara yönelik bu saldırılar amacına ulaşmayacaktır. Tüm saldırılara rağmen seçim çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Mersin başta olmak üzere tüm Türkiye’nin barış ve huzuruna halel getirmeye çalışanlara halklar, 14 Mayıs’ta sandıklarda gereken cevabı verecektir. Provokasyonlara gelmeyelim. Son 6 güne girdiğimiz seçim çalışmasında kaos yaratmaya çalışanlara asla müsaade etmeyelim ve bu iktidarı el birliği ile gönderelim.” (HABERGRAM)

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Carettalar Fenerbahçe’ye fark attı

Ardı ardına aldığı galibiyetlerle Türkiye Basketbol Ligi’nde adından sıkça söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyespor Erkek ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir