Ana Sayfa / Eğitim / Yenişehir Belediyesi BETEM açıldı

Yenişehir Belediyesi BETEM açıldı

Yenişehir Belediyesinin Erken Çocukluk Eğitim Projesi kapsamında kurduğu Yenişehir Belediyesi Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezinin (BETEM) açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Okulda eğitilen, aile katılımı ile desteklenen çocuklar burada kurduğumuz bilim, tasarım, hareket ve müzik atölyelerinde potansiyellerine kavuşacak. BETEM bu yönüyle çocuklarımızın geleceği için çok büyük bir avantaj sağlayacak, fark yaratacak” dedi. Törene katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Yenişehir Belediyesinin projelerinin belediyeyi denetlemeye gelen Mülkiye müfettişlerince diğer belediyelere örnek gösterildiğini belirterek Başkan Abdullah Özyiğit’i tebrik etti.

Yenişehir Belediyesinin erken çocukluk eğitimi ve okul öncesi eğitim modelinde önemli bir yer tutan Yenişehir Belediyesi Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezinin (BETEM)  açılışı dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in ev sahipliğinde yapılan açılış törenine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve  Alpay Antmen ile Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer, Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Armağan Öney, Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır,  Güney Ecza Kooperatifi Başkanı Tarkan Bir,  meclis üyeleri, il ve ilçe kadın kolları başkanları ve gençlik kolları başkanları, muhtarlar ile aileler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yola çıktıklarında yönetim anlayışlarını “hareket, eğitim, hemşerilik, dayanışma, kentleşme ve ekoloji”den oluşan 6 temel ilke üzerine kurduklarını anımsattı.

“Göreve geldiğimizden bu yana bu başlıkların altını doldurmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Özyiğit, “Salı günü Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdumuzun açılışını yaptık. 318 üniversiteli gencimizin barınmasını sağlayacağız. Gençlerimiz cemaatlerin eline düşmesin diye bu merkezleri açıyoruz. Şehir dışına gönderdiğimiz çocuklarımıza da 1500 lira eğitim desteği veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Özyiğit, “Mazeret yok.”

Kurdukları Yenişehir Belediyesi Akademi’de hayata geçirdikleri Erken Çocukluk Eğitimi- Yenişehir Modeli Projesi hakkında bilgi veren Başkan Özyiğit,  “Marmara Üniversitesi ile birlikte hazırlanan okul öncesi eğitim müfredatı 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa basılı evrak haline Yenişehir Belediyesi getirdi” dedi.

Anne babalara ve yeni evli çiftlere Yenişehir Belediyesi Akademi’deki eğitimlere katılmaları çağrısında bulunan  Başkan Özyiğit, “Mazeret yok. Kendinize ve çocuğunuza vakit ayırmalısınız, Yenişehir Belediyesi Akademi’de eğitim almalısınız. Benim param yoktu gibi bir mazereti de kabul etmiyoruz çünkü burada sizden bir ücret istenmiyor” diye konuştu.

“Burada verilen eğitimler çocukların hayatına yön verecek”

BETEM’de çocukların bilim, tasarım, hareket ve müzik atölyelerinde alacakları eğitimlerin hayatlarına yön vereceğini anlatan Başkan Özyiğit, “Bu okulun öğretmenlerini seçerken Marmara Üniversitesi hocaları tek tek mülakat yaptı, ardından onlara eğitim verdiler. BETEM’de bilgili, birikimli öğretmenlerimiz burada eğitim verecekler. Okul öncesi eğitimde çocukları bilimle tanıştırmak için en iyi zaman çevrelerinde olup biteni merak ettikleri zamandır.  Okulda eğitilen, aile katılımı ile desteklenen çocuklar burada kurduğumuz bilim, tasarım, hareket ve müzik atölyelerinde potansiyellerine kavuşacak. BETEM bu yönüyle çocuklarımızın geleceği için çok büyük bir avantaj sağlayacak, fark yaratacak. BETEM’in yapımı için bağışta bulunan Sayın Ömer Faruk İlbilgen’e teşekkür etmek istiyorum. Burayı yüzde 90 bağışlarla gerçekleştirdik. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bir aradayız” ifadelerini kulandı.

LEED Gold Sertifikalı BETEM

Başkan Özyiğit,  Yenişehir Belediyesi Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezi yapılırken enerji ve çevre dostu tasarım kriterlerine uygun davranıldığını kaydetti.  Çevre dostu tasarımlara verilen LEED sertifikasını altın madalya derecesinde almış bir yapı kurduklarını belirten Özyiğit, binanın kendi elektriğini üreteceğini vurguladı.

Özgür Özel “Başkanı ve ekibini kutluyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel de konuşmasına Mersin’deki belediyelerle ilgili izlenimlerini anlatarak başladı.

Özel, “Mersin’de temas ettiğim herkes, önceden gördüğüm anket sonuçları, halkın geri bildirimleri ve belediye başkanlarımızın yürüttüğü projelerle ilgili aldığımız malumat göğsümüzü kabartmıştır. Burada Abdullah Özyiğit’in şahsında tüm belediye başkanlarımızı yürekten kutluyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarından öncelikle öğrenci yurdu ve kreş istediğini kaydeden Özel,   Yenişehir Belediyesinin ortaya koyduğu “Aile Temelli, Erken Çocukluk Eğitimi- Yenişehir Modeli”ndeki her bir basamağın çok önemli olduğunu vurguladı.

Yenişehir Belediyesinin projelerinin belediyeyi denetlemeye gelen Mülkiye müfettişlerince diğer belediyelere örnek gösterildiğini ifade eden Özel,  “Mülkiye müfettişleri belediyelerimizi titizlikle denetliyor. Belediye başkanlarımız bizim yüzümüzü kara çıkarmadı. Mersin Yenişehir Belediyesi de müfettiş denetimlerinden yüz akıyla çıktı. Mersin’de, Yenişehir’de bir denetçinin yazdığı nottan büyük keyif aldım. 184 madde denetlemiş. Bu 5 başlıkta ‘belediye başkanı ve yönetimi doğru işler yapıyor ve bunlar diğer belediyelere örnek gösterilmelidir’ diye İçişleri Bakanlığına raporunu yollamış. Bir mülkiye müfettişinden böyle bir övgü almanın ve bütün belediyelere örnek olmalıdır diye resmi rapora geçmesinin büyük keyfi içindeyim. Sayın başkanı, profesyonel ekibini, seçilmiş yardımcılarını ve projelere destek veren hem grubumuzun hem diğer partilere üye belediye meclisi üyelerini tebrik ediyorum. İyi ki varsınız. Yüzümüzü ağarttınız. Sizi yürekten kutluyorum Abdullah başkanım” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel,  Beceri Temelli Eğitim Merkezinin yapımına destek veren Ömer Faruk İlbilgen’e de teşekkür etti.

“ Eğitimin ailede başlaması konusunda çoban ateşini yaktık”

Yenişehir Belediyesi Akademi Koordinatörü Raif Çakmak ise Yenişehir Belediyesi Erken Çocukluk Eğitimi Projesinin 7adımdan oluştuğunu söyleyerek, tek tek açıkladı.  Beceri Temelli Eğitim Merkezinin eğitim modelin altıncı basamak olduğunu kaydeden Çakmak,  “Çocuklarımızın hayatını ve geleceğini değiştiriyoruz. Eğitimin aileden başlaması gerektiği konusunda çok önemli bir çoban ateşi yaktık Mersin’de. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Akademi binasının yanı sıra BETEM binası ve rehabilitasyon merkezi binaları için de belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından BETEM’in yapım sürecine katkı sunan ve adı verilen Ömer Faruk İlbilgen ile merkezin yapım ve düzenlenmesinde destek sunan bağışçılara teşekkür plaketi verildi.

BETEM Hakkında

112 çocuk kapasiteli merkezde 3 – 4 yaş, 4-5 yaş, 5-6 yaş gruplara özel 6 derslik bulunuyor. 3 ila 4 yaş grubundaki sınıflarda 16 öğrenci,  diğer yaş guruplarında ise 20 öğrenci kontenjanına sahip merkezde sabah 8’den akşam 17’ye kadar tam zamanlı eğitim verilmekte. Sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilen merkezde öğrencilere uygun yemek listesi de hazırlanıyor.   Bir hemşire ve bir psikoloğun da görev yapacağı BETEM’de lisans eğitimini tamamlayan ve danışman akademik kadro tarafından verilen beceri temelli eğitimi alan okul öncesi öğretmenler öğrencilere eğitim verecek.  3 ve 4 yaş öğrenciler için uyku odalarının bulunduğu BETEM’de ayrıca 4 adet atölye sınıfı da yer alıyor. (HABERGRAM)

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Bakan Uraloğlu ‘Kalkınma Yolu Projesi’ için Irak’ta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesine ilişkin, “Iraklı mevkidaşımla detaylı görüşmeler ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir