Ana Sayfa / Güncel / Tüm üretim deprem bölgesine gönderiliyor… Mersin ekmeğini paylaşıyor

Tüm üretim deprem bölgesine gönderiliyor… Mersin ekmeğini paylaşıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremin yaşandığı andan itibaren Büyükşehir’in tüm birimlerini afetzedelerin yaralarını sarmak için afet bölgelerine seferber etti. Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına İtfaiye ekipleri destek verirken, deprem mağdurlarının ihtiyaç duyduğu acil ihtiyaç ürünleri de seri bir şekilde gönderilmeye devam ediyor. Büyükşehir’in MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen tüm ekmekleri afetzedelere ulaştırılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremin yaşandığı bölgelerde vatandaşların yanında olmaya ve yaraları sarmaya devam ediyor. Depremin yaşandığı andan itibaren ekiplerini deprem bölgesine gönderen Büyükşehir, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Adana, Malatya ve Adıyaman’a ulaşarak arama kurtarma faaliyetlerine destek veriyor. Büyükşehir Belediyesi depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için acil ihtiyaç ürünlerini bölgeye ulaştırmaya devam ederken, deprem bölgesinde çok fazla gıdaya ihtiyaç duyulmasından dolayı MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda günlük üretilen ekmeklerin tamamı depremzedelere gönderiliyor.

Mersin İtfaiyesi’nin uzman ekipleri sahada

Çalışmalar çerçevesinde Elazığ ve İzmir depremleri başta olmak üzere benzeri birçok afette vatandaşın yardımına koşan İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı 308 personel, 190 itfaiye ve iş makinesi ile afet bölgesinde ilk andan itibaren arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor. Ekiplerin gayretleri ile şu ana kadar birçok vatandaş molozların altından yaralı olarak kurtarılarak, sağlık birimlerine teslim edildi.

Büyükşehir’in tüm birimleri afetzedeler için tek yürek oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan su, kömür, battaniye, kampet, çadır, peçete, soba, içecek ve kumanya gibi malzemelerin yanı sıra bölgede çalışan araçlar için de lastik zincirleri Mersin İtfaiyesi’nden yola çıkarak Hatay, Maraş, Adıyaman ve Malatya’ya ulaştı.

Depremin yaşandığı andan itibaren kısa süre içerisinde hazırlık çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir’in Aşhanesi’nde hem Mersin’deki vatandaşlar için hazırlanan günlük rutin yemeklerin dağıtımı sürdü hem de vatandaşların kullanımına açılan yerlere su ve çorba gönderimi 7/24 devam ediyor. Büyükşehir tarafından bir yandan da afet bölgeleri için acil ihtiyaç malzemeleriyle dolu araçların gönderimi sağlanıyor. Büyükşehir’in Mobil Mutfak Tırı Samandağ’da her öğün 1000 kişilik sıcak yemek hizmeti veriyor.

Şartsız destek kampanyası sürüyor

Büyükşehir, TEKSİN ve 0324 185 00 00 üzerinden başlattığı şartsız destek kampanyası ile de ısıtıcı, battaniye, nevresim takımı, gıda kolisi, kuru gıda, hijyen seti, kadın hijyen kiti, yetişkin, çocuk ve bebek kıyafeti, bebek bezi, uyku tulumu, bebek maması, powerbank, kışlık bot ve mont, atkı, bere ve eldiven gibi bölgede ihtiyaç duyulan malzemeleri vatandaşlardan teslim alarak afetzedelere ulaştırıyor. Vatandaşlar yardımlarını Aşhane’ye giderek imza karşılığında teslim edebiliyor. Ayrıca Macit Özcan Spor Tesisleri’nde de vatandaşların yardımları toplanmaya devam ediyor.

“Yanlarında olduğumuzu görmeleri için elimizden geleni yapıyoruz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, deprem bölgesine gönderilen ihtiyaç malzemeleri ile alakalı bilgi vererek, “Deprem bölgesinden çok fazla çağrı alıyoruz. Hem kurtarılmayı bekliyorlar hem ‘açız’ diyorlar hem ısınma sorunu çok büyük bir sorun. Biz de gönüllülerimize ifade ettik. Zaten 185 aracılığıyla da soruyorlar. Battaniyeler geldi, bisküvi geliyor, eldiven geliyor onları toparladık. Şimdi deprem bölgesine gidiyoruz. Belediyemiz durmadan araç çıkarıyor”  dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin bütün birimlerinin teyakkuz halinde olduğunu ifade eden Dokucu, “Vatandaşımızın desteğiyle biz de desteklerimize devam ediyoruz. Tabi belediyemizin de bütün personeli, daireler, daire başkanları teyakkuzda. Hepsi yoğun çalışıyorlar. Araçları doldukça çıkarıyoruz. Vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Yetemiyoruz çok üzülüyoruz ama toplayabildiğimiz kadar yetebildiğimiz kadar iş makinelerimiz orada. Ayrıca bu tip desteklerle de kadınların, çocukların, soğukta kalmış vatandaşlarımızın karınlarının doyması, ısınmaları, morallerini yüksek tutmaları ve yanlarında olduğumuzu da görmeleri için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

“Büyükşehir olarak depremi hissettiğimiz ilk andan itibaren harekete geçtik”

Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, Büyükşehir’in afet bölgesi için yardım seferberliğinde olduğunu belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak depremi hissettiğimiz ilk andan itibaren harekete geçtik. Aşhanemiz bizim kriz merkezimiz oldu. Tüm hareketlerimizi Aşhane’den yönlendiriyoruz. Öncelikle Mersin’de yaşayan hemşehrilerimiz için sıcak çorba kaynatıp birçok noktada çorbamıza destek vermeye çalıştık. Günün ilerleyen saatlerinde en kısa sürede organize olup Mobil Mutfak Tırımızı Samandağ’a gönderdik. Acil ihtiyaç sırası ve bize ulaşılma durumuna göre Aşhanemizden ekmek, su ve şu an için en acil ihtiyaç duyulan malzemeleri araçlara yükleyip Aşhane’den çıkışlarını sağladık. Bize gelen talepler doğrultusunda organize ediyoruz. Seri şekilde göndermeye devam edeceğiz” dedi.

Şartsız bağışları da aldıklarını söyleyen Yaşar, “Burada toparlayıp ihtiyaç sahibi bölgelere yönlendiriyoruz. Ayrıca Malatya Hekimhan’da da bir mutfak kurduk. Diğer bölgelerde de ihtiyaç halinde yine mutfak kurabiliriz. İmkanlarımız var. İhtiyaç sahipleri bize ulaştığı sürece biz arada köprü görevi göreceğiz. Tarsus Aşhane, Mersin Aşhane, Koordinasyon Müdürlüklerimizde bağışları toplayıp ihtiyaç sahibi bölgelere seri şekilde belediyemizin araçlarıyla ulaştıracağız. Acil ihtiyaçlar doğrultusunda Mutfak Tırımızın konumunu değiştirebiliriz. Mesela mutfak kurabildiğimiz yerde mutfak kurduk. Kuru gıda desteği verebileceğimiz yerlerde kuru gıda gönderdik. Elimizde ne varsa; un, maya, süt, bebek bezi, bebek maması, battaniye ve kıyafetleri seri şekilde ulaştırıyoruz. Ayrıca Hatay’dan buraya gelen depremzedeler için kıyafet temininde bulunuyoruz. Hastane önlerinde özellikle çorba ikramı gibi imkanlarımız dahilinde bütün yaraları sarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İtfaiye Dairesi Müdahale ve Koordinasyon Şube Müdürü Ali Temiz de deprem yaşanan bölgelere gönderilen araçlar hakkında bilgi vererek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hemen sabahın erken saatlerinde deprem bölgelerine ekiplerimizi yolladık. Hatay, Maraş, Adıyaman ve Malatya’ya ekiplerimizi çıkardık. Ekiplerimiz şu anda orada gerekli çalışmaları yapıyorlar. Bugün de biz oraya çeşitli malzemeler; çadır, su, kampet, gıda malzemeleri, soba ve benzeri ihtiyaç olan malzemeleri gönderiyoruz. Yarın sabah tekrar yeniden bir değerlendirme yapıp yine aynı bölgelere yedek ekiplerimizi gönderip arkadaşlarımızı değiştireceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Başımız sağ olsun. Gerçekten çok üzgünüz” dedi.

Bölgede oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda hareket ederek ekipleri ve malzemeleri ona göre yönlendiren Büyükşehir Belediyesi, 7 adet Cenaze Nakil Aracını da Hatay’da görev yapmak üzere gönderdi. Mersin Mezarlıklar Dairesi’nde Cenaze Nakil Şefi olarak görev yapan Murat Yağmur,  “Ülkemizde olan deprem dolayısıyla Mersin İl Müftülüğü ile beraber istişare ederek Hatay’da görevlendirilmek üzere 7 tane aracımızı tam teçhizatlı bir şekilde göreve çıkarıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Burada yoğun bir çalışma var”

Depremzedeler için malzeme yardımında bulunan vatandaşlardan Zübeyde Coşkun, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yardım toplama alanındayız, Aşevindeyiz şu anda. Elimizden geldiği kadar biz de destek olmaya çalışıyoruz ama keşke daha fazlasını yapabilsek.. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi. Diğer bir vatandaş Özlem Özmen ise “Araştırdık, buradan alınıyormuş. Depremzedeleri birazcık destek olmak istedik. Çok zor. Hepimize geçmiş olsun” diye konuştu. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel

CHP’nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, “İkinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir