Ana Sayfa / Güncel / Tarsus’ta konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, ‘AKP-MHP’yi sandığa gömüp, Fatiha okuyacağız’

Tarsus’ta konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, ‘AKP-MHP’yi sandığa gömüp, Fatiha okuyacağız’

Mersin’in Tarsus ilçesindeki halk buluşmasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Başarı buradan görülüyor. Bu başarı; özgürlük, eşitliğin ve demokrasinin yolunu açacak. 14 Mayıs’ta sandıklara sahip çıkalım, sonuçlar belli olmadan sandıkların başında ayrılmayalım. AKP-MHP’yi sandığa gömüp, Fatiha okuyacağız’ dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs genel seçimleri kapsamında Mersin’in Tarsus ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Çağlayan Mahallesi’nde bulunan Salı Pazarı Meydanı’nda yapılan mitinge binlerce kişi katıldı. Coşku seline dönüşen halk buluşmasında; Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkan Yardımcısı Murat Bozdemir, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlulları ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayları yer aldı.

Program; adayların coşkulu kitleyi selamlamasıyla başladı. PİA Genel Başkan Yardımcısı Murat Bozdemir, gazeteci ve siyasetçilere dönük saldırılara tepki gösterdi.

HATİMOĞULLARI: “14 MAYIS’TAKİ BAŞARIMIZ KADIN MÜCADELESİNİN ÖNÜNÜ DAHA DA AÇACAK”

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları, “Bu topluluk bu heyecan 14 Mayıs zaferimizin kutlamasıdır. Mutlaka başaracağız. Çok az bir zaman kaldı. O kadar az bir zaman ki gece gündüz demeden çalışmamız lazım. Başarıyı garantilemiş durumdayız ama tedbiri elden bırakmayacağız. Türkiye’nin neresinde birilerini tanıyorsak Yeşil Sol Parti’ye neden oy vermesi gerektiğini en iyi şekilde anlatalım. Bu dönemde seçimlere ittifakla gireceğiz. İttifakla gireceğimiz için oyumuzu çok dikkatli kullanmalıyız. Oy pusulasında Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde iki parti yer alıyor. Biz, tek mühür basacağız. İki mühür basarsak oyumuz geçersiz sayılır. O mührü de ağacımız olan Yeşil Sol Parti’nin altına basalım” diye konuştu. Hatimoğulları, “14 Mayıs’taki başarımız zindanları yıkacak, kadın mücadelesinin önünü daha da açacak” dedi.

BAYINDIR: “14 MAYIS BİZİM BAŞARI GÜNÜMÜZ”

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Başarı buradan görülüyor. Bu başarı; özgürlük, eşitliğin ve demokrasinin yolunu açacak. Kürtlerin, Kürt kadınlarının takatinin kalmadığını söylüyorlardı. İşte Kürtlerin ve Kürt kadınlarının takatinin kalıp kalmadığına baksınlar. Sona geldik. Başarı için sona geldik. 14 Mayıs bizim başarı günümüz, 15 Mayıs ise özgürlüğün müjdesi olacak. Soylu 14 Mayıs’ın darbe günü olacağını söylüyor. Biz de diyoruz ki; 14 Mayıs sizin sonunuz olacak ve halkların özgürlük günü olacak” diye konuştu. Bayındır, “Bu seçimler çok önemli. Seçimlerin yükü de kadınların, gençlerin omzunda. 14 Mayıs’ta sandıklara sahip çıkalım, sonuçlar belli olmadan sandıkların başında ayrılmayalım. AKP-MHP’yi sandığa gömüp, Fatiha okuyacağız” ifadelerini kullandı.

UÇAR: “BAHARI GETİRMEYE GELİYORUZ”

Son olarak konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, seçimlere sayılı günler kaldığına işaret ederek, “Seçimlere doğru giderken hem Saray hem de tek adamın sözcülerinin tek gündemi var; gündemlerinde kadınlar, Kürtler var. Tek adam rejimini yıkmak isteyenler var. Siyasetçiler, Özgür Basın emekçileri, tiyatrocular gözaltına alındı. Bu baskılar yeni değil. AKP kurulduğu günden bu yana hiç saldırılarına ara vermedi. Kayyım atadı, ‘mücadele biter’ dedi. Bitmedi, hepimiz buradayız” diye konuştu.

Uçar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Siyasi kumpas davalarıyla arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Demokratik siyaset yapacak kimse kalmaz dediler. İşte demokratik siyasetin yeni yürütücüleri. Çöktürme planıyla ‘demokrasi güçlerinin çökerteceğiz, AKP Türkiye’si inşa edeceğiz’ dediler. Alın size mücadele edenler. 14 Mayıs seçimlerinden çok korkuyorlar. Aslında bizden korkuyorlar, demokratik siyasetten, Kürt halkın mücadelesinden korkuyorlar. Yani bizden korkuyorlar. 14 Mayıs seçimlerine ‘darbe’ diyen İçişleri Bakanlığı; biz seçimlerde baharı getirmeye geliyoruz. Sandıklara, zılgıtlarla, halaylarla, ‘jin, jiyan, azadî’ sloganıyla gideceğiz. Bu iktidarın elinde şiddet dışında bir şey kalmadı. Ekonomik alanda şiddet uyguluyor. Kendileri saraylarda sefalarını sürüyor. Bu ülkenin doğasına şiddet uyguluyor. Kadınlara şiddet uyguluyor. Bunları yapanları da cezasızlıkla ödüllendiriyor. Elinde hiçbir şey yok. Bu iktidarın ne kadar şiddeti varsa bu halkın da o kadar büyük direnişi var. 14 Mayıs’ta kaybetmeye hazır değiller ve korkuyorlar. Biz halk olarak onları göndermeye çok hazırız değil mi? Bu seçim bize savaşa dayatanlarla, barış isteyen bizler arasında. Bize yoksulluğu reva görenlerle, ekonomik adaleti sağlamak isteyen bizler aramızda. Karar verdik, AKP’yi gönderiyor muyuz? Yeni yaşamı birlikte kuruyor muyuz? İki oy kullanacağız. Birisi partimize, ikinci oyumuz tek adam rejimini yıkmak için Cumhurbaşkanı adayı olan Kılıçdaroğlu’na. Onlar kaybedecek, biz kazanacağız. 14 Mayıs, AKP’ye tam anlamıyla kaybettirmenin ve büyük kazanmanın seçimleri olsun.”

Konuşmaların ardından sanatçılar sahne aldı.(HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Carettalar Fenerbahçe’ye fark attı

Ardı ardına aldığı galibiyetlerle Türkiye Basketbol Ligi’nde adından sıkça söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyespor Erkek ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir