Ana Sayfa / Akdeniz / Tarihi Mersin Evi Akdeniz Sanat Galerisine Dönüştü

Tarihi Mersin Evi Akdeniz Sanat Galerisine Dönüştü

Akdeniz Belediyesi’nin, tarihi bir Mersin Evi’ni restore ederek ve “Akdeniz Sanat Galerisi” adıyla kentin kültür-sanat yaşamına kazandırdığı yapının açılışı; Mersin, Adana ve Tarsus’tan 28 sanatçının eserlerinin beğeniye sunulduğu bir sergi ile gerçekleşti.

Akdeniz Belediyesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte tamamen yenileyip hayata ve geleceğe kazandırdığı; Eski Muhakemat Binası olarak da bilinen Uray Caddesi üzerindeki Tarihi Mersin Evi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı “Akdeniz Sanat Galerisi” olarak yeniden düzenlenip hizmete açıldı.

Adana, Mersin ve Tarsus’tan 28 sanatçının eseri sergilendi

Tarihi mekânda gerçekleşen ilk sergi; Mersin, Adana ve Tarsus’tan 28 sanatçının birbirinden güzel ve farklı eserlerinin sergilendiği etkinlikle sanatseverlerle buluştu. Yenilenip yeniden geleceğe kazandırılan Tarihi Mersin Evi’nde, canlı müzik eşliğinde gerçekleşen serginin açılışına Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, sergiye eserleriyle katılan sanatçılar, başkan yardımcıları, birim müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Başkan Gültak; “El atmasaydık, tarihi bina ömrünü tamamlayacaktı”

Mersin’de, güzel bir mekânı kentin kültür ve sanat yaşamına kazandırmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Gültak, “Tarihi binamızda yapılan bütün bu yenileme ve düzenleme çalışmalarını, Kültür ve Turizm Bakanlığımız himayesinde, bizlerin destekleri ve Anıtlar Kurulu’ndan da tüm izinler alınarak gerçekleştirildi. Eğer bu binaya el atılmasaydı maalesef birçok tarihi bina gibi o da ömrünü tamamlayacaktı” dedi.

“Ulusal ve uluslararası etkinlikler de düzenleyeceğiz”

Mersin’e kazandırılan İz Bırakanlar Müzesi’ni de hatırlattığı ve ziyaret tavsiyesinde bulunduğu konuşmasında Başkan Gültak, “Tabi burası biraz daha büyük olması ve farklı ambiyansından dolayı amacımız Akdeniz Sanat Galerisi olarak kullanılması. Bugün ilkini gerçekleştiriyoruz, bunu bir gala olarak düşünebiliriz. Küçük, sempatik, gerçekten amatör ruhlu da olsa çok güzel bir heyecan var. Bundan sonra da yılın farklı aylarında burada farklı etkinlikler düzenlemek istiyoruz.

Sonraki etkinliklerimizde pergeli biraz daha açıp yurt içinden sanatçılarımızın katılacağı bir sergiyi açacağız. Sonrasında da seviye atlayıp inşallah farklı ülkelerden sanatçıların da gelmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Başkan Mustafa Gültak; sözlerini; “Viraneye dönen, yıkılmakta olan Mersin’in önemli bir tarihi yapısını kentimizin kültür ve sanat hayatına kazandırmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Sergimize katılan tüm sanatçılarımıza ve konuklarımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde bitirdi.

Konuşmasından sonra Başkan Gültak, birbirinden özel eserleriyle tarihi yapıda ilki gerçekleşen sergiye katılan sanatçılara ve binanın sanat galerisine dönüşmesinde emek veren Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü personeline plaket verdi.  (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Yeni vergi artışları: Cep telefonu harcı 20 bin TL oldu

Yeni vergi artışlarıyla birlikte 6 bin 19 TL olan yurt dışından getirilen telefon harçları 20 ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir