Ana Sayfa / Bilim/Teknoloji / SAHA İstanbul’dan MTOSB’ye ziyaret

SAHA İstanbul’dan MTOSB’ye ziyaret

Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi (SAHA İstanbul) Yönetimi, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) sanayicileri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan MTOSB Başkanı Tekli, ‘Bu yatırımlar İstanbul, Ankara bölgesine sıkışıp kalmamalıdır. Anadolu’nun üretim gücünden yararlanmak zorundayız’ dedi.

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş ve SAHA İstanbul Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Sürmen, Mersin’e SAHA Ofisi kurulması noktasında aldıkları davet üzerine MTOSB Başkanı Sabri Tekli, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTOSB Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Haddat, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz ve MTOSB’de savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firma temsilcileri ile bir araya geldi.

SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş MTOSB Sanayicilerine SAHA’nın çalışma sistemi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Mersin’de bir SAHA Ofisi kurulması ile ilgili konuşan Genel Sekreter Keleş, “Öncelikle bizlere değer verdikleri için MTOSB sanayicilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. 32 değişik şehirde savunma sanayi alanında hizmet veren ve verme potansiyeli olan yaklaşık 700 firmayı bünyesinde bulunduran SAHA, bir çatı yapılanmasıdır. Mersin’in savunma sanayi alanındaki gücünü ortaya çıkartacak projelere imza atması noktasında bir şüphemiz yoktur. İl bazında proje odaklı çalışmalarla SAHA olarak bizler de Mersinli sanayicilerimizin daha ileriye taşınma noktasında elimizden geleni yapacağız” dedi.

Toplantıda konuşan MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise, SAHA İstanbul Yönetimine Mersin’e yaptıkları ziyaret için teşekkür ederek, “Savunma sanayi ülkemizin stratejik yatırımıdır ve ulusal güvenlik konusudur. Bundan dolayı yerli ve milli olmak zorundadır. Devletin vizyonu ile başlayan bu süreç, bu gün özel sektör firmalarımızın vizyonu, ilgisi ve girişimciliği ile ülke savunma ve havacılık sanayisini deyim yerindeyse süper lige taşımıştır.  Artık savunma havacılık ve uzay sanayisinde Amerika’nın Fransa’nın, Rusya’nın Çin’in oturduğu masadayız.  Ancak, bu yatırımlar Türkiye geneline yayılmak zorundadır.

Bu yatırımlar İstanbul, Ankara bölgesine sıkışıp kalmamalıdır. Anadolu’nun üretim gücünden yararlanmak zorundayız. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı Anadolu’dan başladıysa; Nasıl ki Cumhuriyet’in ilk sanayi ve ekonomi yatırımları Anadolu’ya yapıldıysa; Nasıl ki, 80’ler sonrası başlayan yeni ekonomi hamlesinde büyük etkiyi ve katkıyı Anadolu’nun girişimci sanayicilerinin mucizesi gerçekleştirdiyse; Türkiye’nin bu yeni Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Yatırım vizyonu da, Anadolu’ya yayılmalıdır.

Güçlü ve potansiyeli olan Anadolu illeri yok sayılmamalıdır. İşte bu illerin başında Mersin gelmektedir. Mersin sanayicisi gelmektedir. Bu amaçla, savunma, havacılık ve uzay sanayine iş yapmak, bu hikayenin bir parçası olmak adına, savunma, havacılık ve uzay sanayine hizmet veren yerli firmalarımızın bir araya geldiği bir kümelenme olan  SAHA İstanbul’u Mersin’e davet ettik.  Mersin Tarsus OSB sanayicileri olarak bizler de bu işe dahil olmak istiyoruz. Mersin-Tarsus OSB sanayicilerinin bu gücü vardır. Barındırdığı Teknik Meslek Yüksek Okulu, yenilikçi Meslek lisesi, Model Fabrika ve Yenilik Merkezi ile bir yeni nesil bir OSB kampüsüne dönüşen Mersin-Tarsus OSB, bu noktada tüm üyelerinin yanında olacaktır.

İşte şu an içinde bulunduğumuz Mersin Model Fabrika ve Yenilik Merkezi bu vizyonun bir parçasıdır. Mersin-Tarsus OSB içinde savunma sanayine iş yapan gurur duyduğumuz firmalarımız var. SAHA İstanbul’a üye olan firmalarımız da var.  Biz Meslek Lisesi öğrencilerimizin şimdiden bu vizyonla yetişmesini istiyoruz. Biz üniversite öğrencilerimizin şimdiden bu vizyona göre eğitilmelerini istiyoruz. Kent geneline her sektöre dalga dalga yayılmasını umduğumuz bu vizyona Mersin-Tarsus OSB olarak destsek vermek istiyoruz. Bundan dolayı, bu hedefimize ve hayalimize destsek veren SAHA İstanbul yetkililerine, Sayın Genel Sekretere, Sayın İTÜ Rektörümüze, SAHA İstanbul Proje Koordinatörümüze davetimizi kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz.

Mersin Model Fabrika ve Yenilik Merkezi çatısı altında açılacak bir SAHA İstanbul Mersin Temsilciliği ile Mersin sanayicileri ile daha yakın bir iletişim kurulacağına inanıyoruz. Toplantının güzel sonuçlar doğuracağına olan inancımla, tüm katılımcılara ve siz değerli konuklarımıza davetimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleştirilen toplantı MTOSB sanayicilerinin, SAHA İstanbul yönetimi ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunması ile sona erdi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Uluslararası Mersin Maratonu’na hazırlıklar başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu’nun 5.’si 10 Aralık’ta koşulacak. Gençlik ve Spor ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir