Ana Sayfa / Eğitim / Rektör’den öğrencisine hastane ziyareti

Rektör’den öğrencisine hastane ziyareti

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde bulunan Fevzi Çakmak Kız Öğrenci Yurdu önünde meydana gelen trafik kazasında yaralanan öğrenciyi Balcalı Hastanesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Yurtların bulunduğu bölgeye acilen üst geçit yapılması için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Tuncel, “Yerel yönetimlerimizin de bu konudaki hassasiyetlerini biliyoruz ve destek vereceklerine inanıyorum” dedi.

Kaza haberini öğrendiği ilk günden itibaren öğrencinin sağlık durumunu yakından takip eden Prof. Dr. Tuncel’e ziyarette Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Başhekim Prof. Dr. Murat Gündüz ve başhekim yardımcıları da eşlik etti. Kazazede öğrenci ve ailesiyle sohbet eden Prof. Dr. Tuncel öğrencinin tedavi süreci hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Yurt Bölgesine Üst Geçit Yapılması İçin Girişimde Bulunuldu

“Öğrencimizin sağlık durumunun her geçen gün iyiye gitmesi ve en önemlisi can kaybının olmaması en büyük tesellimiz” diyen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, kazanın yaşandığı yol güzergâhında üst geçit yapılmasının önemine işaret etti.

Kampüs alanında olmasına karşın ana cadde, meydan ve bulvarların büyükşehir belediyelerinin sorumluluk alanında olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tuncel, “Öğrencilerimizin yoğun bulunduğu yurt bölgesinde acil üst geçit ihtiyacının farkındayız ve bunun için yetkimiz çerçevesinde elimizden geleni yapıyoruz. Kaza ile ilgili olarak Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizle, üst geçit yapılması konusunda istişareler yaptık; girişimlerde bulunduk. Yerel yönetimlerimizin de bu konudaki hassasiyetlerini biliyoruz ve destek vereceklerini ümit ediyoruz. Tek tesellimizin can kaybının olmadığı bu kazanın son olması temennisiyle, öğrencimizin bir an önce iyileşip yeniden aramıza dönmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Sürücüler Kampüs İçerisinde Azami Hız Sınırına Uymalı”

Üniversite sınırları içerisindeki trafik güvenliğinin sağlanması konusunda yayalar kadar sürücülere de büyük görevler düştüğünü hatırlatan Prof. Dr. Tuncel, sürücülerin kampüs alanında yaya nüfusunun yoğun olduğunu göz önünde bulundurmalarını ve özellikle üniversite sınırları içerisinde yönergelerle belirlenen azami hız sınırına uymalarını istedi. Prof. Dr. Tuncel, kampüse girişten itibaren trafik akışının daha güvenli ve sağlıklı olabilmesi için trafik polislerinin de görevlerinin başında olduğunu söyledi.

“Kampüsteki Kör Noktalar Elektronik Denetleme Sistemi İle Takip Edilecek”

Öğrenci ve çalışanlarının güvenliklerini büyük önem verdiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel bu anlamda çalışmalarını sürdürdüklerini, kampüs alanı içerisindeki kör noktaların Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile denetlenmesi konusunda Adana Valiliği ile ortak çalışma içerisinde olduklarını bildirdi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti

İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir