Ana Sayfa / Ekonomi / Mersin’in 24 noktasında 3 çeşit yemek 3 TL

Mersin’in 24 noktasında 3 çeşit yemek 3 TL

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılının Mart ayında hizmete başlayan Mahalle Mutfakları, dezavantajlı mahallelerdeki 24 noktada vatandaşlara 3 çeşit yemeği 3 TL’den sunuyor. Mahalle Mutfakları’nda 19 ayda toplam 200 bin yemek vatandaşların sofrasına ulaştı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği önemli projelerden birisi olan Mahalle Mutfakları’ndan 19 ayda 200 bin yemek vatandaşların sofrasına ulaştı. 2020’nin Mart ayında kurulan Mahalle Mutfakları, şu an dezavantajlı mahallelerdeki 24 noktada vatandaşlara 3 çeşit yemeği 3 TL’den sunuyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin yürüttüğü proje kapsamında Mahalle Mutfakları’nın yemekleri Büyükşehir’in Aşhanesi’nde piştikten sonra tek kullanımlık kaplara yerleştiriliyor. 24 noktadaki Mahalle Mutfakları’ndan vatandaşlar 3 çeşit yemeği 3 TL’den satın alabiliyor. Mahalle Mutfakları, vatandaşların her geçen gün artan mutfak maliyeti nedeniyle yaşadığı sıkıntılara da çare oluyor. Vatandaşlar, içerisinde et de bulunan 3 çeşit yemeğe Mahalle Mutfakları sayesinde 3 TL’ye ulaşabiliyor. Şu ana kadar 200 bin yemeği vatandaşların sofrasına ulaştıran bu mutfakların adreslerine vatandaşlar mersin.bel.tr adresinden ulaşabiliyor.

“Temizlik ve hijyen konusunda da üst düzey hassasiyet gösteriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, Mahalle Mutfakları’nın kurulduğu günden bu yana yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Özellikle dezavantajlı bölgelerde kurduğumuz Mahalle Mutfakları günden güne sayısını artırarak toplamda 24 noktaya ulaştı. 3 çeşit yemeğin 3 TL’ye verildiği Mahalle Mutfakları’nda sayımız ilk günden bugüne kadar 200 binin üzerine ulaştı. Vatandaşlarımız çok fazla taleple geliyorlar ve biz de bu taleplere en sağlıklı, hijyenik koşullarda karşılık veriyoruz” dedi.

Mahalle Mutfaklarının düzenli olarak dezenfekte edildiğine de dikkat çeken Yıldırım, “Mahalle Mutfaklarımızın sabit olan noktaları özellikle salgın döneminde dezenfekte ediliyor. Temizlik ve hijyeni konusunda da üst düzey hassasiyet gösteriyoruz” diye konuştu.

“Allah daha nice 200 binler nasip etsin inşallah”

Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesi’ndeki Mahalle Mutfağı’ndan 10 aydır yararlandığını belirten 71 yaşındaki Ahmet Günay, “Hanım rahmetli olduktan sonra her gün geliyorum ne varsa alıp gidiyorum. Yemekten, Başkan’dan, müdürlerinden herkesten memnunum. Dün mesela çok güzel patates yemeği, bulgur pilavı vardı, tatlı verdiler. Bunu dışarıda yesen vallahi 25-30 lira. Bir çocuğum var yanımda, onunla beraber yiyoruz. Her yediğimizde dua okuyoruz. Allah razı olsun Başkanımızdan, bunu bize verenden ve verdirenden, getirenden ve götürenden, hepsinden. 200 bin maşallah. Allah daha nice 200 binler nasip etsin inşallah” ifadelerine yer verdi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Mersin, ‘Yeni Yüzyılda Ekonomi’ panelinde buluşuyor

Ekonomi ve iş dünyasına dair birçok başlığın konuşulacağı  ‘Yeni Yüzyılda Ekonomi’ panelinde usta ekonomi gazetecileri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir