Ana Sayfa / Güncel / Mersin’de konuşan Buldan, ‘AKP-MHP iktidarını göndereceğiz’

Mersin’de konuşan Buldan, ‘AKP-MHP iktidarını göndereceğiz’

Yeşil Sol Parti’nin Mersin’deki mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP-MHP’nin Türkiye için bir “beka sorunu” olduğunu belirterek, “Esas bahar Tayip Erdoğan’ın gidişiyle yaşanacak” dedi.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçim çalışmaları kapsamında Mersin’deki miting gerçekleştirdi. Yenişehir ilçesindeki Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında gerçekleştirilen mitinge, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yanı sıra Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Başak Demirtaş ve milletvekili adayları katıldı.
Miting öncesi bir yurttaş kalp krizi geçirirken, alanda yer alan ambulansta görevli sağlık çalışanlarına ulaşılamadı. Bunun üzerine kalp krizi geçiren yurttaşa ilk müdahale, çevredeki Yeşil Sol Partililer tarafından yapıldı. Sahneden birçok kez anons edilmesine rağmen araca gelmeyen sağlık görevlilerine dönük tepkiler sonrası görevlilerin o esnada yemek için alandan ayrıldığı öğrenildi.
‘AÇ KAPIYI VEYSEL EFENDİ GİDİYORLAR’
Binlerin katıldığı miting alanında, açılan pankartlarla birçok toplumsal konuya dikkat çekildi. Mitingde, “Dikkat nükleerde ölüm, Yeşil Sol’da yaşam var”, “Vatandaşın mutfağında yangın var. Söndürecek uçağınız var mı”, “Eril siyaset değil demokratik siyaset” ve “Özgür basın susturulamaz” pankartları açıldı. Dikkat çeken bir diğer pankart ise “Aç kapıyı Veysel Efendi, gidiyorlar” oldu.
Büyük bir coşkunun hakim olduğu mitingde, “Jin jîyan azadî”, “Direne direne kazanacağız” ve “Patates soğan güle güle Erdoğan” sloganları hiç durmazken, yöresel kıyafetleriyle halaylara duran kadınlar, miting alanını sarı, kırmızı, yeşile boyadı.
KOCA: ERDOĞAN İKTİDARINI GÖNDERECEĞİZ
Yeşil Sol Parti Mersin il eş sözcülerinin halkı selamlamasıyla başlayan mitingde ilk olarak konuşan Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Adayı Perihan Koca, “14 Mayıs seçimlerinde tarih yazmaya geliyoruz” dedi. Mersin’de en az 4 milletvekili hedeflediklerini ifade eden Koca, “3 gün sonra bu memlekette Erdoğan iktidarını tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Onlar ki biz saldırılarla, gözaltılarla boyun eğeriz sandılar. Baskılar bizi yıldıramadı, yıldıramaz da. Onlar bizim ağacımızı sökmek istediler ama bizim ağacımızın kökleri çok derinde” diye konuştu.
‘BAY BAY TEK ADAM’
Konuşmasına, “Bay bay tek adam” diyerek başlayan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Mersin’in deprem sonrası aldığı yoğun göçe dikkat çekti. Akdeniz, “Bu deprem suçlarının hesabını soracağız. Enkaz altında kalan canlarımızın hesabını soracağız. Utanmadan enkazların üzerine tek adamın afişlerini yapmışlar. Sizin çürümüş düzeninizi 14 Mayıs’ta göndereceğiz. Emeğin ve özgürlüğün kapısını açıyoruz” ifadelerini kullandı.
‘BÜTÜN OYLAR YEŞİL SOL PARTİ’YE’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “14 Mayıs’tan sonra üzerinizde tepiniriz” sözlerine dikkat çeken Akdeniz, “Utanmıyor. ‘Erdoğan çağırdı, huzuruna çıktım. İki günde Kürt illerine kayyımları atadık’ diyor. Sen hukuk devleti misin, guguk devleti misin, polis devleti misin? İflas ettiniz iflas” diye belirtti. Akdeniz, “Denizlerin idam sehpasında dediği gibi, ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği’ diyeceğiz. Hep birlikte aydınlık bir yola doğru ilerliyoruz. Korku duvarlarını çoktan aştık. Tarihsel sorumluluğumuz gereği başkanlık seçimlerinde aday çıkarmadık. Bir adım daha ileri gittik ve dedik ki ilk turda bitiriyoruz. Oylar Kılıçdaroğlu’na diyoruz ama parlamento seçimlerinde bir fire bile yok. Bütün oylar Yeşil Sol Parti’ye” diye konuştu.
YÜCE: EŞİTLİKTEN, ÖZGÜRLÜKTEN YANA BİR DÜNYAYI KURACAĞIZ
14 Mayıs’ta AKP-MHP iktidarının savaş politikalarının göz önünde bulundurulması gerektiğini hatırlatan SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, “Bugün Reyhanlı Katliamı’nın yıl dönümü. DAİŞ barbarlığına karşı bir seçim. Her gün zenginleri daha fazla zenginleştirmeye çalışanlarla yoksulları daha fazla yoksullaştırmaya çalışanlar arasındaki bir seçim. Hep birlikte zafer çığlıklarını buradan yükseltmeye başlıyoruz. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkarak eşitlikten, özgürlükten yana bir dünyayı hep birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.
DEMİRTAŞ: AĞACIMIZIN MEYVESİ BARIŞTIR
Başak Demirtaş ise hep birlikte zindandaki bütün arkadaşları özgürleştireceklerini belirterek, “Mersin’e köylerimiz yakıldı, işkenceler gördünüz diye buraya geldiniz ama burada da yaşadığını haksızlıklar bitmedi. Zindanlarda binlerce Kürt genci var. İnsanlarımız hala aç ve yoksul. Hala dilimiz yasaklı ve kimliğimiz ikinci sınıf ama bütün bu zulmün de bir sonu var. 14 Mayıs’ da bunun bir başlangıcı olacak. Bu seçimde tek bir oyumuz bile ziyan olmamalı. Bu oylarımızla ağacımızı bol bol sulayacağız ki meyvesi bol olsun. Bu ağacımızın meyvesi kardeşliktir, bolluktur, berekettir, barıştır, huzurdur. Bugüne kadar AKP’ye oy vermiş Kürtlere seslenmek istiyorum. Müslüman zalim olmaz, hırsız olmaz. İslam her şeyden önce güzel ahlaktır ama bunların söylediklerinin yaptıklarının İslam ile alakası yoktur. Kürt halkının her bir ferdini Yeşil Sol Parti’ye davet ediyorum. Gelin bu zulüm iktidarını birlikte gönderelim.”
BULDAN: BU HİKAYE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN HİKAYESİ
14 Mayıs seçimlerinde AKP-MHP iktidarını göndereceklerini vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, “Bu görüntü artık AKP iktidarına tahammülsüzlüğün görüntüsüdür. Bu görüntü, Türkiye halklarının bu ülkede değişim ve dönüşümden yana olduğunun göstergesidir. Bu topraklarda yeni bir hikayenin yazılacağının görüntüsüdür. Bu hikaye Türk’ün, Kürt’ün hikayesi. Türkiye’de yaşayan Alevilerin, kadınların hikayesi. Bu hikaye aynı zamanda demokrasinin barışın demokrasinin kardeşliğin refahın huzurun hikayesi. İşte Yeşil Sol işte partimiz, işte halkımız ve işte hikayemiz Mersin’de yazılıyor” dedi.
Buldan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yeşil Sol neredeyse bilin ki orada demokrasi vardır, barış vardır. Yeşil Sol neredeyse bilin ki orada kardeşlik vardır, huzur vardır. Yeşil Sol neredeyse orada birlikte, ortak bir yaşam vardır. Ama şunu da bilin ki, AKP-MHP neredeyse orada yalan, hırsızlık, talan vardır. Nerede bir hukuksuzluk varsa bilin ki orada AKP-MHP vardır. Nerede bir yalan varsa orada bilin ki AKP-MHP vardır. Adaletsizliklerin, zulmün, baskının, şiddetin, bütün bu ülkede yapılan kötülüklerin ve son dönemlerde miting alanlarındaki tehditlerin, hakaretlerin, parmak sallamaların, bütün bunların AKP-MHP zihniyeti olduğunu ifade etmek istiyorum. Şunu biliyoruz, nerede bir zulüm varsa mutlaka orada AKP zihniyeti vardır. Nerede bir kadın cinayeti varsa orada AKP zihniyeti vardır. Gençlerimizin geleceğini çalan, gençlerimizin hayallerini çalan, kadınlarımızın geleceğini karartan AKP ve MHP ortaklığının 14 Mayıs tarihinde sona ereceğinin fotoğrafıdır Mersin.
‘TÜRKİYE’NİN YÜZÜ BUNLARLA GÜLMÜYOR’
Türkiye’nin yüzü bunlarla gülmüyor. Çünkü her gün tehdit, hakaret eden, bütün çalışmalarımızı engellemeye çalışan, seçim meydanlarından ve televizyonlardan Türkiye halklarına parmak sallayan ve bu ülkede AKP-MHP zihniyetinin her yere, her kente, her meydana yayıldığı bir süreçten geçiyoruz. Halka vadedecekleri hiçbir şey kalmadı. Sadece ve sadece yaptıkları tek bir şey var: Bu ülkenin halklarına hakaret ve tehdit etmek, parmak sallamak. Onlar Mersin halkının neler yaşadığını bilmezler. Bu ülkede sefalet, açlık, yoksulluk var mı? Bunu bilmezler. Mersin halkının neler yaşadığını görmezler. Çünkü onlar Saray’ın pencerelerinden Türkiye’yi toz pembe görüyorlar. Saray’ın penceresinden Mersin halkının soğan ve patates alamadığını göremezler, bilemezler. Size söz veriyoruz onları soğan ve patates ile göndereceğiz.
Bu ülkenin en büyük beka derdi AKP ve MHP’dir. Tek dert budur. Sevgili halkımız bu ülkenin en büyük sorunu bugün AKP ve MHP zihniyetidir. İşte 14 Mayıs tarihi bu açıdan kritiktir, önemlidir ve tarihidir. Hepimizin kaderini değiştirecek olan bir seçimdir.
‘ESAS BAHAR ERDOĞAN’IN GİDİŞİYLE YAŞANACAK’
Sevgili Erdoğan’ın Mersin’de yaptığı konuşmayı Parlamentoda dinledim. Ne diyor diyor ki size 14 Mayıs tarihinden sonra yeni bir baharı yaşatacağız. Biz de halkımıza diyoruz ki esas bahar Tayyip Erdoğan’ın gidişiyle yaşanacak. Çünkü onlar bu ülkeye kara kışı yaşattılar. Bu ülke yazın sıcağında bile kara kışı yaşadı. Bu ülkeye bahar Yeşil Sol’la 14 Mayıs tarihinde elde edeceğimiz büyük zafer, başarı ve kazanımla mutlaka ama mutlaka gelecektir. Şimdi Erdoğan bugünkü konuşmasında da şunu söylüyor: Artık Kürt kardeşlerimi hiç kimse tehdit edemez. Seçim yaklaştı ya, Kürtlerin oyunu alabilmek için onlardan bahsetmeye başladı. Kürtler için en büyük tehdit sizsiniz. Kürtler için en büyük tehdit AKP’dir, MHP’dir. İşte bunun için bu 3 günde bile çok çalışacağız. Yeşil Sol’u her eve sokacağız. Yeşil Sol bayrağını her yerde dalgalandıracağız. Seçim günü sandık başına gittiğimizde, oy pusulasını elimize aldığımızda bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na diyeceğiz. Diğer hiçbir partiyi görmeyin. Gözünüz sadece ve sadece Yeşil Sol’da olsun.”
Miting, sanatçı İlkay Akkaya’nın seslendirdiği ezgiler ile son buldu. /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel

CHP’nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, “İkinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir