Ana Sayfa / Güncel / Mersin Uluslararası Müzik Festivali başlıyor

Mersin Uluslararası Müzik Festivali başlıyor

Etkinlikleriyle Mersin’in ulusal ve uluslararası alanda sesi olmaya devam eden Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest), Azerbaycan, Hollanda, Sırbistan, Bulgaristan ve ülkemizden gelen saygın solist ve müzik topluluklarını 11 Eylül-02 Ekim 2021 tarihleri arasında Mersinli sanatseverlerle buluşturarak perdelerini 19’uncu kez açıyor. 

Sekiz etkinlikle 22 gün sürecek festival bu yıl, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Mersin Millet Bahçesi Sahil Etabı, Tarsus Baca Meydanı, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu,  Çamlıbel Aşıklar Parkı, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Macit Özcan Spor Tesisleri’nde pandemi tedbirleri çerçevesinde yer alacak.

Farklı Ülkeler, Ortak Mutluluklar 

Bulgaristan, Hollanda, İtalya, Sırbistan, Azerbaycan ve ülkemizden, farklı müzik türlerinden sanatçıları, Mersin Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle misafir edecek olan Festival, Özbek Şef Rustam Rahmedov yönetiminde klasik müziğin yükselen yıldızı Ceyla Ganiyeva (Keman) ile perdelerini açıyor. Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 11 Eylül 2021 Cumartesi saat: 20.00’de Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak yer alacak.

Programda yerini alacak diğer solist ve müzik toplulukları ise şunlardır; başarılarıyla son dönem adından sıkça söz ettiren Barbaros ve konuk solist Efruze, Ezginin Günlüğü, Hollanda Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle Damask Vocal Quartet, Şef Bülent Yüksel yönetiminde Deniz Kuv. Komutanlığı Deniz Yıldızları Caz Orkestrası ve Hüsnü Şenlendirici, operanın dünyaca ünlü sesi Bülent Bezdüz ile birlikte aynı sahnede yer alacak olan Sesim Bezdüz (Keman), Doğaç Bezdüz (Piyano), Davide Vendramin (Bandoneon), Şef Davide Damiani yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Bulgar piyano virtüözü Ludmil Angelov ve Balkan müziğinin efsane ismi Goran Bregoviç.

10.Beste Yarışması ve 21. Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği, pandemi nedeniyle gelecek yıla ertelenirken toplamda sekiz etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Merfest, Festival Sanat Ödülü, Festival Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü, olmak üzere üç dalda ödül de dağıtacak.

Program

AÇILIŞ KONSERİ

Şef: Rustam Rahmedov

Konsermeister: Toğrul Ganiyev

Solist: Ceyla Ganiyeva

 Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası

 Klasik müziğin yükselen  yıldızı açılış konseriyle Mersin’de.

19.Mersin Uluslararası Müzik Festivali, klasik müziğin yükselen keman yıldızı Ceyla Ganiyeva’yı Özbek Şef Rustam Rahmedov yönetiminde Mersinli sanatseverlerle buluşturarak unutulmaz bir açılış konserine imza atacak. Mersin Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle MDOB Orkestrası’nın eşlik edeceği ve Toğrul Ganiyev’in konsermeister olarak yer alacağı konser, 11 Eylül 2021 Cumartesi günü saat: 20.00’de Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda iki bölüm halinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Konserde, Danatar Ovezov ile Yuliy Meytus’un kaybolan eseri Leyli ve Mecnun operasından Uvertür, Ulvi Cemal Erkin – Köçekçe, Kara Karaev – Keman ve Orkestra İçin Konçerto, Ferit Tüzün – Esintiler, eserleri seslendirilecek.

BARBAROS

Konuk Sanatçı: Efruze 

Pek çok dilden (Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Yunanca, Portekizce, Arapça, Rusça) seslendirdiği şarkılarıyla müzikseverlerin gönlüne taht kuran Barbaros, sevilen şarkılarını bu kez Mersinliler için seslendirecek. Efruze’nin konuk sanatçı olarak yer alacağı konser, 14 Eylül 2021 Salı saat: 20.00’de Mersin Millet Bahçesi Sahil Etabı’nda ücretsiz olarak yer alacak. 

EZGİNİN GÜNLÜĞÜ 

Hafızalardan silinmeyen şarkılarıyla Ezginin Günlüğü, Tarsus’ta.

Nazım Hikmet, Shakespeare, Ritsos, A. Kadir, Mevlana, Kavafis, Paul Valéry, Orhan Veli, Ömer Hayyam, G. Lorca, Şeyh Galip, Sadi, gibi çeşitli Türk ve dünya şairlerinin şiirleri üzerine besteler yaparak her dönem gençliğin ve her kesimden dinleyicinin dilinden düşmeyen şarkılarıyla Ezginin Günlüğü, 17 Eylül 2021 Cuma saat: 20.00’de Tarsus Baca Meydanı’nda hayranlarıyla buluşacak. Konserde, başta Düş Sokağı olmak üzere, Mutlu Aşk Yoktur, Ala Gözlü Yar, Ebruli, Küçelere Su Serpmişem, gibi efsaneleşmiş şarkılar seslendirilecek. 

COME, DAUGHTER

DAMASK VOCAL QUARTET

Hollanda 

Avrupa festivallerinin vazgeçilmez  akapella topluluğu

Damask Vocal Quartet,  passion repertuvarının eşsiz eseri

The Little Match Passion ile Tarsus’ta.

Adını, Suriye’ye (Şam) özgü kumaş tasarımından alan Holanda merkezli ve dört farklı ulus sanatçılarından oluşan Damask Vocal Quartet, Soprano Katharine Dain, Mezzo-soprano Marine Fribourg, Tenor Edward Leach  ve Bariton Drew Santini’den oluşuyor. Come, Daughter adıyla akapella ve çeşitli enstrüman ile gerçekleştirecekleri konserde, passion repertuvarının eşsiz örneği olan David Lang’ın The Little Match Passion eserini seslendirecekler. Eser, J. S. Bach’ın ve geleneksel Amerikan  melodileri olan Shaker, Quaker ve Köle Şarkıları formundan esinlerek passion (tutku) repertuvarı için bestelendi. Aralıksız icra edilen ve derin duygu dolu bu program, her yaştan ve müzik geçmişinden dinleyiciyi güçlü bir şekilde etkilemekte ve değerli bir passion repertuvarına karşılık gelmektedir.

Konser, 21 Eylül 2021 Salı saat: 20.00’de Tarsus St. Paul Müzesi’nde ücretsiz yer alacak.

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ

Şef: Bülent Yüksel

 Caz müziğinin amiral gemisi, Mersin’e yeniden limanlıyor.

19.Mersin Uluslararası Müzik Festivali, klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici ve Şef Bülent Yüksel yönetiminde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Yıldızları Caz Orkestrası’nı Mersinli sanatseverlerle buluşturacak. 24 Eylül 2021 Cuma saat: 20.00’de Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek konserde, Başak Kalkan ve Volkan Canşe de vokal solist olarak yer alıyor.

 Tango Gecesi

BEZDÜZLER&VENDRAMIN

Solist: Bülent Bezdüz

Doğaç Bezdüz (Piyano), Sesim Bezdüz (Keman)

Davide Vendramin (Bandoneon)

Astor Piazzolla’nın 100. doğum yılı anısına Mersin’de Napoli Tango konseri seslendirilecek.

Grammy ödüllü dünyaca ünlü opera sanatçısı Bülent Bezdüz, sanatçı çocukları Sesim Bezdüz (Keman), Doğaç Bezdüz (Piyano) ve İtalyan bandoneon ustası Davide Vendramin ile birlikte Astor Piazzolla’nın 100. doğum yılı anısına aynı sahnede yer alacak. Tangoların seslendirileceği konser, 28 Eylül 2021 Salı saat: 20.00’de Çamlıbel Aşıklar Parkı’nda ücretsiz olarak yer alacak.

RHAPSODY İN BLUE TO BOLERO

LUDMİL ANGELOV

 Bulgaristanlı piyano virtüözü Ludmil Angelov, Rapsody in Blue to Bolero ile

Gershwin ve Ravel’in muhteşem eserlerini Mersin’de seslendirecek.

Bulgaristanlı piyano virtüözü Ludmil Angelov, Amerikalı Besteci George Gershwin ve Fransız Besteci ve Piyanist Maurice Ravel’in muhteşem eserleriyle ile Mersinlilerin gönlünü fethedecek. Şef Davide Damiani yönetiminde, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 30 Eylül 2021 Perşembe saat: 20.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alırken, Gershwin’in, Rapsody in blue, 3 Preludes, Whitney-Oh Lady be Good, An American in Paris ve Ravel’in Bolero eserleri seslendirilecek.

GORAN BREGOVİÇ

 Balkan müziğinin efsane ismi Goran Bregoviç ile festival kapanış konseri.

Besteleri ve Çingeneler Zamanı gibi ünlü film müzikleriyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de efsaneleşen Goran Bregoviç, 02 Ekim 2021 Cumartesi saat: 20.00’de Yenişehir Macit Özcan Spor Tesisleri’nde Mersinli sanatseverlerle buluşacak. Sanatçı, Türkiye’de, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara ve Diyarbakır’da konserler vermiş, şarkıları ise Türk müziğinin efsane ismi Sezen Aksu tarafından Türkçe sözlerle seslendirilmiştir.

Dönem başkanlığını Selma Yağcı, sanat yönetmenliğini Erdoğan Şanal, sanat danışma kurulu üyeliklerini ise Prof. Rengim Gökmen, Prof. Dr. Cihat Aşkın, İbrahim Yazıcı, Remzi Buharalı’nın yaptığı ve Sanat Etkinlikleri Derneği tarafından düzenlenen 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Resmi Kurumlar: T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Mersin Üniversitesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Yerel Yönetimler: Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Toroslar Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Odalar: Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB), Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Festival Sponsorları: Mersin International Port (MIP), OPET Petrolcülük A.Ş, Arbella Makarna, Atako Taşımacılık Denizcilik A.Ş, Sertel Tools, Forum Mersin, Gradi, Dr. Haluk Bozdoğan, Mustafa Gültak, Selma Yağcı, Ülke Temsilcilikleri: Hollanda Kraliyeti, Konaklama Sponsoru: Mersin HiltonSA, Katkıda Bulunanlar: Derya Otomotiv, Studio Welldonel, Pozcu Organik, Dernekler ve Kulüpler: İçel Sanat Kulübü, Mersin Polifonik Korolar Derneği, Mersin Liseliler Derneği, tarafından desteklenmektedir.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle hayata geçirilemeyen 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, sizlerle 11 Eylül-02 Ekim 2021 tarihleri arasında buluşuyor. Benzerine az rastlanan bir dayanışmayla hayat bulan festivalimizin tüm başarı paydaşlarına Mersinliler adına teşekkür ediyorum. Dünyanın pek çok yerinden saygın müzik toplulukları ve sanatçılarını halkımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Muhteşem programıyla festival, pandemi kurallarına da uyarak ağırlığı ücretsiz olan konserlerine sizleri bekliyor olacak. Nice festivallerde buluşmak üzere, müzikle kalın, sevgiyle kalın”, dedi. (HABERGRAM)

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel

CHP’nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, “İkinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir