Ana Sayfa / Manşet / Mersin Tabip Odası asistan hekimlerin taleplerini açıkladı

Mersin Tabip Odası asistan hekimlerin taleplerini açıkladı

Asistan hekimlerin özlük haklarının düzelmesini ve ekonomik sorunlarının çözülmesini talep eden Mersin Tabip Odası, sorunların çözülmemesi durumunda eylemler yapacaklarını açıkladı.
Mersin Tabip Odası (MTO), asistan hekimlerin yaşadığı özlük haklarının verilmemesi ve yaşadıkları ekonomi sorunlara ilişkin Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Asistan hekimler tükeniyor farkında mısınız?” ve “Artık yeter asistan hekim köle değildir emeğinizin karşılığını istiyoruz” pankartı ile “Yönetemiyorsunuz tükeniyoruz” dövizleri açıldı. Açıklamaya, üniversitenin öğretim görevlileri ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube üyeleri de destek verdi.
Açıklama öncesi asistan hekimlerin özlük haklarının verilmemesi bir dakika boyunca alkışlarla  protesto edildi.  MTO Başkanı Mehmet Antmen, Tıp Fakültesi’nde hekimlerin ve özellikle asistan hekimlerin sorunlarının artarak devam ettiğini belirterek, yaptıkları tüm çözüm önerilerine rağmen istenilen düzeyde sorunların çözülmediğini aktardı.
SORUNLARIN KAYNAĞI BELLİ
Asistan hekimlerin hak ettikleri ücreti alamadığını dile getiren Antmen, asistan hekimlerin yaptıkları işler karşısında tükendiğini söyledi. Hekimlerin yaşadığı sorunların temel kaynağını 18 yıldır süren “Sağlıkta Dönüşüm Programı”ndan aldığını vurgulayan Antmen, “Ancak Sağlıkta Dönüşümün getirdiği yüklerin yanı sıra idarenin de çözmesi gereken sorunlar olduğunu, burada bu sorunların çözümü için bulunduğumuzu duyurmak istiyoruz” dedi.
SORUNLARA DİKKAT ÇEKİLDİ
Antmen, asistan hekimlerin yaşadıklarını şöyle sıraladı:
“* Son 8 aylık performans hak edişlerinin ödenmemesi,
* Nöbet ücreti almayan bölümlerde asistanlar tarafından çalışılan aylık 80 saate kadar eğitim dışı rutin işler için yapılan fazla mesailerin ek ücretlerinin ödenmemesi
* COVID ek ödemelerinin yapılmaması
* Başhekimlik tarafından bölüm içi nöbetçi sayılarının düşürülerek asistan üzerinden kemer sıkma politikasıyla asistanların iş yükünün arttırılması.
* Nöbet ücretlerinin düzensiz yatırılması. “
TALEPLER SIRALANDI
Sorunların çözümüne ilişkin taleplerini de sıralayan Antmen, şöyle devam etti:
“* Ödenmeyen performans ücretlerinin ivedilikle ve bundan sonraki aylarda düzenli ödenmesi
* Ek mesai yapan bölümlerin mesai ücretlerinin ödenmesi
* COVID ek ödemelerinin yapılması
* Nöbetçi asistan sayılarının bölüm içi iş kapasitesine göre arttırılarak iş yükünün azaltılması
* Nöbet ücretlerinin her ay düzenli ödenmesi.”
EYLEMLER DEVAM EDECEK
Hekimlerin çalışma koşulları ve çözülmeyen sorunlar karşısında ülkeyi terk etmek zorunda kaldığını aktaran Antmen, bu durumunda ciddi beyin göçüne yol açtığını belirtti.
Antmen, sorunların çözülmemesi durumunda ileriki günlerde uyarı amaçlı Türk Tabipler Birliği (TTB) ile ortak eylem ve etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti. /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti

İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir