Ana Sayfa / Güncel / Mersin Barosu Avukatları adli yıl açılış resepsiyonunda bir araya geldi

Mersin Barosu Avukatları adli yıl açılış resepsiyonunda bir araya geldi

Mersin Barosu Başkanlığı tarafından, 2022-2023 dönemi adli yıl açılışı nedeniyle kokteyl düzenlendi. Gecede konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, avukata karşı yapılan haksızlıkların ve engellemelerin karşısında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Mersin Barosu Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen kokteyle avukatlar stajyer avukatlar, CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Av. Ünzile Kuru, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mersin Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Kahveci, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Silifke Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Korkmaz, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Adana Barosu Staj Komisyonu Başkanı Av. Furkan Kılıç, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Aydın Engin, Mersin KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yücesoy, Mersin Tabip Odası Başkanı Nasır Nesanır, Mersin Noterler Odası Başkanı Ahmet Yeşildağ ve Mersin Mali Müşavirler Odası Saymanı Murat Taşdemir katıldı.

 “Avukata karşı yapılan haksızlıkların ve engellemelerin karşısında olmaya devam edeceğiz”

Meslektaşlarımız ve misafirlerin katılımıyla, canlı müzik eşliğinde eğlenceli ve sohbet içerisinde geçen gecede Baro Başkanı Özdemir, meslektaşlarının coşkusuna eşlik etti. Gecede konuşma yapan Baro Başkanı Gazi Özdemir, 2022-2023 adli yılının, başta vatandaşlar olmak üzere, ülkemize, avukatlara ve tüm yargı camiasına hayırlı olmasını dileyerek, yeni adli yılın meslek sorunların çözüme kavuştuğu, toplumun her kesimi için adaletin ve hukuk güvenliğinin sağlandığı, bağımsız ve hızlı, sonuç alınan bir yıl olmasını temenni etti. Özdemir konuşmasında, “Geçtiğimiz adli yıl boyunca, hukuk devleti ilkesini güçlendirmek ve meslektaşlarımızın mesleğini daha iyi koşullarda yapmasını sağlamak için elimizden geldiğince mücadele ettik. Ne yazık ki mücadelemize rağmen, mesleğini icra ettiği sırada baskı ve şiddete maruz kalan birçok meslektaşımız oldu. Av. Servet Bakırtaş’ın görev başında öldürülmesi hepimizi derinden yaraladı. İçinde bulunduğumuz şartlarda, her geçen gün hukuk devleti ilkesinin zedelendiğinin, avukatların görevlerini yerine getirmelerinin günden güne engellendiğinin ve zorlaştığının farkındayız. Bizler, avukatlar güçlendikçe adaletin, adalet güçlendikçe de ülkemizin güçlendiği kanaatindeyiz. Bu zamana dek görevimiz ve gücümüz yettikçe, avukata karşı yapılan ve bu haksızlıkların, engellemelerin karşısında bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz.

Bugün buradaki varlığınız ile bizlere, şehrimize ve toplumumuza güç vermektesiniz. Birlikteliğimizden doğan güçle, yeni adli yılın hepimiz için hayırlı olmasını ve herkes için adaletin var olduğu bir yıl olmasını diliyor, adli yıl açılış resepsiyonumuza katıldığınız için teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Antmen: Türkiye’miz için de adil, hızlı, tarafsız ve bağımsız bir yargı diliyorum

Daha sonra konuşma yapan önceki dönem Mersin Barosu Başkanım ve CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Önemli olan birlik ve beraberlik içinde mesleğimizin ve yarığının sorunlarına el atmak ve sorunları çözmektir. Barolar ve Barolar Birliği bunun için var. Avukata karşı şiddet ve avukatların ekonomik sorunları artıyor. Bu sorunların çözümü için birlik ve beraberlik içinde mücadele etmemiz gerekiyor. Bugün Resmi Gazete’de yeni avukatlık asgari ücret tarifesi yayımlanacak. CMK tarifesinin de AAÜT’ye endekslenmesi gerekiyor. Sizin yerelde barolarda, ben de TBMM’de diğer milletvekillerimizle emek vererek, bunu tüm siyasi parti temsilcilerimizle yapabiliriz, yapmalıyız. Avukat öncelikle ekonomik olarak bağımsız olmalı ki mesleğini daha iyi yapabilmeli. Yeni adli yıla yeni umutlarla başlıyoruz. Umutlarınız hiç solmasın. Mesleğinizi lütfen en iyi şekilde yapın. Belki çok zengin olmayacaksınız ama çocuklarınıza çok onurlu bir mesleği, meslek adını miras bırakacaksınız. Avukatlık çok onurlu bir meslek. Avukatlık mesleği paradan önce onur için yapılan bir meslektir.  Mutlu ve huzurlu bir meslek yılı diliyorum. Türkiye’miz için de adil, hızlı, tarafsız ve bağımsız bir yargı diliyorum” diye konuştu.

Kuru: vatandaşlar yargının bağımsızlığına güvenebilmelidir

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Av. Ünzile Kuru ise, yeni adli yılda kentimizde ve ülkemizde adaletin, barışın, güven ve huzurun devam etmesini dileyerek, “Hukuk devleti olmamızın gereği; Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve tüm mevzuat hükümleri ile hem kurumların, hem de kişilerin uyması gereken kurallar, ödevler ile temel hak ve özgürlükler belirlenmiş olup, demokrasinin temeli de yasama, yürütme ve yargı erkinin birbirinden ayrı ve bağımsız olmasına dayanmaktadır. Her bir mahkeme salonumuza ‘adalet mülkün temelidir’ yazsa da, adalet sadece mahkeme salonlarında yer alan bir yazı olarak değil, devletin en üst makamından başlayarak, her bir kademesinde ve her bir kamusal alanda var olmalı ve vatandaş tarafından, adaletin mevcudiyeti, hukuki güvenlik hissedilebilmelidir. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Barosu arasında,  kadınların ve çocukların adalete erişiminin artırılması hedefiyle, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına yönelik hukuksal mücadeleyi ortaklaştıran bir işbirliği protokolü yapılmıştır. Hukuk devleti olmamızın gereği vatandaşlar, kişilere göre hukuk ya da üstünlerin hukuk yerine, hukukun üstünlüğünün esasa alınacağına, yasaların herkese eşit ve adil uygulanacağına, adaletin tarafsız hızlı ve yerinde tecelli edeceğine, yani yargının bağımsızlığına güvenebilmelidir. Bu bağlamda yargının en önemli unsuru ve yargının tarafsızlığı için mücadele eden avukatlar, vatandaşın hak aramasında savunucu olmakla, vatandaşla birlikte adalet mekanizmasının işleyişinden, yargı sisteminin sorunlarından en çok etkilenen meslek grubu olmaktadır. Avukatlık meslek sorunlarının çözülmesini ve herkes için adil bir adli yıl temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Gece İzmir Marşı’nın hep birlikte söylenmesinin ardından son buldu. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında habermerkezi

Tekrar kontrol edin

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel

CHP’nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, “İkinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir