Ana Sayfa / Güncel / İsviçre’nin üç noktasında 42 sandık kurulacak

İsviçre’nin üç noktasında 42 sandık kurulacak

 Seçmenlerin 29 Nisan – 7 Haziran tarihleri arasında oy kullanabileceği İsviçre’de  üç noktada 42 sandık kurulacak. 

İsviçre’de yaşayan seçmenler 29 Nisan – 7 Mayıs tarihleri arasında oylarını kullanacak. Seçime yönelik Emek ve Özgürlük İttifakı da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İsviçre Seçim Koordinasyonu yayınladığı bildiriyle seçim çalışmalarının sonuna geldiklerini, İsviçre’de 29 Nisan’da oy verilmeye başlanacağına vurgu yaparak tek hedeflerinin 7 Mayıs’a kadar İsviçre’deki seçmeleri sandığa taşımak olduğunu ifade etti.
ÜÇ NOKTADA SANDIK KURULACAK 
Türkiye için oy kullanacak seçmen sayısının 105 bin 821 olduğu
İsviçre’nin Bern, Cenevre ve Zürih kentinde toplam 42 sandık kurulacak. Hafta içi 12, hafta sonu 14 sandığın kurulacağı Zürih’te kayıtlı seçmen sayısı 69 bin 141.
200 MÜŞAHİT GÖREVLİ 
Yeşil Sol Parti sandıklar için 200 müşahit görevlendirdi.  Yeşil Sol Parti’nin hedefi seçimde oylarını yüzde 50 arttırmak. Seçmenleri sandığa taşımak için Basel, Solothurn, Luzern, Aarau, St.Gallen, Fribourg, Biel, Lozan ve Winterthur’da araç kaldıracak.  İsviçre’de en fazla seçmen potansiyeline sahip olan Basel Kanton’unda Yeşil Sol Parti seçim koordinasyonu her gün Claraplatz meydanında stant açıyor. 29 Nisan’dan itibaren her gün otobüslerle insanları Zürih’deki oy verme merkezine taşıyacaklar.
28 NİSAN’DA FİNAL MİTİNGİ
Seçim çalışmaları kampsamında İsviçre’nin Basel kantonunda 28 Nisan’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Avrupa temsilcisi Faysal Sarıyıldız ve  eski HDP milletvekili Besime Konca’nın da katılacağı bir miting organize ediliyor. Basel merkez tren istasyonunun karşısında bulunan De-Wette Park’da saat 17.00 başlayacak olan mitinge yönelik çalışmalarda sürüyor.
KENT, BÖLGE VE MAHALLE KOMİSYONLARI 
Lozan Seçim Koordinasyonu’nda yer alan Hüseyin Torun “Geçmiş seçim çalışmalarından deneyimlerimizle çalışma takvimi oluşturarak Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde yer alan bileşenlerle kısa zamanda bir seçim koordinasyonu oluşturduk” dedi.  Lozan bölgesinin oy verme işlemlerini Cenevre’de yapılacağını dile getiren Torun Lozan’ın bağlı olduğu Vaud kantonunda seçmenlerin dağınık olması nedeniyle kent, bölge ve mahalle komisyonları oluşturduklarını ifade ederek “İlk etapta ülkeden yeni gelen insanları ve çeşitli sebeplerle kaydı silinenleri konsolosluklara yönlendirerek 250’ye yakın yeni seçmenin kayıt işlemini gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
İsviçre’ye yeni gelen hala mülteci kampında kalan Ömer Rızvanoğlu da gidip seçmen kaydını yaptıranlardan. Rızvanoğlu “Halkların özgürlüğü için gidip seçmen kaydımı yaptırdım ve bu seçimde oy kullanacağım. Avrupa’da yaşayan herkese çağrım var. Sandığa gidip oyunuzu Yeşil Sol Partiye verin” dedi.
ÖNCEKİ SEÇİMLERDEKİ ORANLAR 
İsviçre de 2018 seçimlerinde kayıtlı seçmen sayısı 98 bin 929, seçime katılım oranı yüzde 49.5. 2018 seçimlerinde HDP 19 bin 683 oy olarak ittifaklardan daha fazla oy almıştı. Yeni kayıtlarla seçmen sayısı yüzde 14 artmış durumda. /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel

CHP’nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, “İkinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir