Ana Sayfa / Ekonomi / “İstihdam Fabrikası’yla gençlerin iş, işverenlerin ara personel sorunu çözülecek”

“İstihdam Fabrikası’yla gençlerin iş, işverenlerin ara personel sorunu çözülecek”

TRT Çukurova Radyosu’na konuk olan MESİAD Başkanı Hasan Engin, MESİAD’ın yeni projesi ‘İstihdam Fabrikası’nı anlattı. Proje sayesinde gençlerin iş kaygısının, işverenlerin ara personel sorununun giderileceği kaydeden Engin, “Staj ve istihdam garantili projede ihtiyaç sahiplerine burs verilecek” dedi.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlanan Akdeniz’den Toroslar’a programına konuk oldu. İstihdam Fabrikası projesi hakkında bilgiler veren Engin, proje sayesinde iş ve işçi arama sorununa çözüm bulunacağını belirtti.

Projenin ihtiyaçların bir araya getirilerek ortaya çıktığını belirten Engin, 8 aylık bir çalışma sonucu projenin son halini aldığını belirtti.  Engin, “Üyelerimiz sürekli şoför, kaportacı, oto elektrikçi, kaynakçı ve buna benzer meslekte kalifiye elemanların bulunmasında sıkıntı yaşandığını dile getiriyordu. Gençlerimiz de iş bulamamaktan yakınıyordu. Bu durum ‘bu konuda ne yapılabilir’ diye düşünmeye sevk etti. İlk çalışmamızı Koluman ile yürüttük. Koluman’ın büyük bir ünite kurduğunu ama kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığını öğrendik, daha sonra lojistik sektörü de sürücü ve şoför sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Tüm ülkede bu sorun var ama bölgemizde, Mersin’de daha çok yaşanmaya başlandı. Biz bunu projelendirerek Kalkınma Ajansına gittik. Çukurova Kalkınma Ajansı değerlendirdi. Daha sonra Tarsus üniversitesi ile iletişime geçtik. Yeni kurulan üniversitemize yeni bolümler ekleyerek bu projeyi hayata geçirebileceğimizi söyledik, Tarsus Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın memnuniyetle karşıladı. Böylece bu proje pratik kazanmış oldu. Mekan ve yer sorunu ortaya çıktı. MTOSB Başkanı Sabri Sekli ile görüştük. Sabri Tekli bize teorik eğitim için salonları gösterdi, pratik çalışma için de 600 metrekarelik atölye yapılabileceği söylendi. Böylece projede epey yol alarak çalışmalara başladık. Koluman, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Erman Nakliyat da projemize dahil olup destek verdiler.” dedi.

“Staj ve istihdam garantili projede ihtiyaç sahiplerine burs verilecek” diyen Engin, teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitimlere ağırlık verileceğini belirtti.

“Başarılı olacağını ve ülkemize örnek olacağına inanıyorum”

Projenin Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve ÇKA genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran’ın katıldığı protokolde atılan imzalarla hayata geçirildiğini aktaran Engin, “Şehrin dinamiklerinin yer aldığı bu projeye Çukurova Kalkınma Ajansı 15 milyon destek sundu. Tarsus Üniversitesi bünyesinde açılacak Meslek Yüksek Okulu’nda bölümler için gerekli çalışmalar yürütülüyor. Özellikle metal ve otomotiv sanayinde kalifiye eleman sıkıntısı var. Sanayimizin gelişmesi, üretimin sekteye uğramaması ve gençlerimizin hemen iş bulması anlamında önemli bir proje… Başarılı olacağını ve ülkemize örnek olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. TRT Çukurova Radyosuna ise bu fırsatı verdiği için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında habermerkezi

Tekrar kontrol edin

Tarsus TSO Tarsus Festival ekibini konuk etti

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ikincisini bu yıl ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir