Ana Sayfa / Ekonomi / İş insanı İsa Çani MTSO Başkanlığına aday olduğunu açıkladı

İş insanı İsa Çani MTSO Başkanlığına aday olduğunu açıkladı

Mersin Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, MTSO 20. Nolu Komite üyeleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi. İsa Çani, 850 üyesi olan komite üyelerinden tam destek alınca, MTSO başkanlığına adaylığını açıkladı.

Seçim atmosferine giren Mersin Ticaret Sanayi Odasına başkan adayları kamuoyunun karşısına çıkmaya başladı.

MTSO Başkanvekili İsa Çani, Navona Otelde Uluslararası Taşımacılık sektörünün oluşturduğu 20. Nolu üyeleri ile bir araya geldi. Lojistik sektörünün öncü isimlerinin de aralarında bulunduğu ve toplamda 850 üyesi olan MTSO 20. Nolu Komite üyelerinin katılım sağladığı toplantıda, İsa Çani bir konuşma yaptı.

Alkışlar arasında kürsüye çıkan Çani, Lojistik sektörünün Türkiye ve Mersin’e sağladığı cari katkılarından bahsetti.

“Mersin’in en önemli 5 projelerinden biride Lojistik sektörüdür”

Çani, MTSO Üyeleri ile birlikte Mersin’in en önemli beş projelerinden birinin lojistik olduğunu ifade ederek, bunun sonucu olarak Mersin’de projelendirilen “Lojistik köyü”, “Lojistik merkez” kent gündemindeki yerini aldığını söyledi.

Sektörümüzün önemini Dünya ve ülke gündemine taşıdık
Lojistik Sektörünün, kent ekonomisinin Lokomotif görevi yaptığını açıklayan İsa Çani, “Lojistik sektörü olarak, ülkenin ihracatını, ithalatını taşıyoruz. Aynı zamanda İngiltere’den Irak’a, Almanya’da Ülkemize, Portekiz’den, İspanya’dan İran’a her ülkeye taşıma yapıyoruz. Biz Türkiye’nin en önemli sektörüyüz. Ancak buna rağmen söz sahibi değiliz. MTSO’da görev yapmaya başladıktan sonra sektörümüzün önemine ilişkin ciddi çabalar sarf etmeye başladım. Örneklendirirsek; yerel yönetimler seçimi döneminde, şuan ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ile Lojistiğin önemini tartışarak, gerekli desteklerin sağlanması konusunda önerilerde bulunduk. Başkan Seçer ile birlikte ana Muhalefet Lideri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılım sağladığı çok özel bir çalıştay yaptık. Ve Kentimiz ile birlikte Lojistik sektörünü, Divan başkanlığını yaptığım bu toplantılarla ulusal kanallarda canlı yayınlanarak ülke gündemine taşındık. Ardından Sayın Bakanlarımızı ağırladık. Sayın Bakanlarımıza da Lojistik sektörünün önemine ve Lojistiğin kent ekonomisine sağladığı katkıya dikkat çekmeye çalıştık. Tüm bu çalışmaları sizlerin desteği ile seçildiğim MTSO yönetim kurulu üyesi olarak başardık” dedi.

“Gücümüzün farkına varalım”
Çani, “Bugünkü toplantımıza çok güzel bir katılım oldu. Hepinize çok çok teşekkür ederim. Birlikten güç doğar. Zaten biz birlik içerisindeyiz. Daha da güçlü olacağız. Bizim sektörümüz ekonominin lokomotif sektörüdür. Bu yüzden biz, gücümüzün farkına varalım. Güçlü olduğumuzu her fırsatta her yerde dile getirelim. Lojistik sektörünün kente ve ülkeye yaptığımız katkıları her fırsatta dile getirelim.” dedi.

“Oda Başkanı, O ilin ekonomi lokomotifi olan sektörden seçilmeli”
Her ilde öncelikli olan sektörlerden başkan seçildiğine dikkat çeken Çani “Nasıl Antalya kent ekonomisinin lokomotifi turizm ise, Turizmciden oda başkanı seçiliyorsa, Konya sanayi odasının başkanı da kent ekonomisinin lokomotifi çiftçilerden seçiliyorsa, biz Mersin ekonomisinin lokomotifi lojistikçilerdir. Oda başkanını biz belirleyelim. Ben sizlerin lojistiği temsilcileri olarak, oda başkanlığını lojistikten gelen bir kardeşiniz olarak, ailenizden biri olarak MTSO Başkanlığına adaylığımı açıklamak istiyorum. MTSO Başkanlığına Lojistik sektöründen bir kardeşinizin yakışacağını düşünüyorum. Hepinizden bu konuda tam destek bekliyorum. Biz birlikte olursak çok güçlü oluruz. Mersin’de 850’ye yakın lojistik sektör temsilcisi var. Lojistik sektörün yüzde doksanı burada salonu doldurarak bana verdiğiniz tam desteği gösterdiniz. Hepinizin MTSO Başkan adaylığıma desteğinizi bekliyorum” şeklinde konuştu.
Lojistik sektöründen beklediği tam desteği salonu doldurarak gösteren sektör temsilcileri, yaptıkları konuşmalarla İsa Çani’ye destek vereceklerini açıkladılar. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Hatay’da bir kadın ve 2 çocuğu katledildi

İskenderun’da 5 gün önce kaybolan 7 aylık hamile Selma Abacı adlı kadın ve 2 çocuğu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir