Ana Sayfa / Güncel / İmamoğlu Saraçhane’den seslendi: Sonuç alamayacaklar

İmamoğlu Saraçhane’den seslendi: Sonuç alamayacaklar

Kendisine verilen hapis cezası kararına Saraçhane’den tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sonuç alamayacaklar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “YSK Başkanı’na ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis ve “siyasi yasak” talebiyle yargılandığı davada mahkeme İmamoğlu’na, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Karardan sonra İstanbulluları Saraçhane Meydanı’na çağıran İmamoğlu, burada karara ilişkin açıklama yaptı. Binlerce İstanbullunun toplandığı meydana, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kafancıoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ve CHP İl ve ilçe yöneticileri katıldı.

Verilen kararın, Türkiye’de adaletin kalmadığının ispatı olduğunu söyleyen İmamoğlu, bu davanın ülkeye adalet getirmek istemeyenlerin yönettiği bir dava olduğunu belirtti. İmamoğlu, “Hatta ‘Devlet, millet biziz, her şeyin sahibi biziz’ diyen insanların aymaz, utanmaz bir biçimde süreci etki altına alıp, karar verdikleri bir davadır. Keşke bu dava bir hukuk davası olsaydı, adalet önünde bir yargılanma süreci olsaydı. Aslında bu dava var olan süreçte bozuk düzen diye tariflendirebileceğimiz bir düzenin davasıdır” diyerek, alınan her kararın çıkarlar doğrultusunda alındığına değindi.

‘KARAR ÇİRKİN İRADENİN SONUCUDUR’

Davada verilen kararın, yurttaşların yaşadığı zorlukların, yoksullaşmanın, eğitimden adalete birçok sorunun üstünü kapatmak için ortaya konulan “çirkin” bir iradenin sonucu olduğunu söyleyen İmamoğlu, bu süreci, “Kendi düzenlerini korumak için alavereye başvurarak akla hayale gelmeyen iş ve işlemleri yürürlüğe koyan insanların süreci” olarak değerlendirdi.

‘TOKADA DOYMADILAR’

“Bozuk düzenin” 31 Mart seçim gecesi Anadolu Ajansı (AA) tarafından verilerin kapatılarak seçimin “ellerinden alınmaya” çalışıldığı gün başladığını belirten İmamoğlu, “Hukuka, demokrasiye karşı asla ve asla müdahale edemeyecekler. İstanbul’da büyük bir irade ortaya koydunuz. İstanbul’da kocaman bir demokrasi tokadı attınız. Seçimi vermek istemediler, söke söke aldınız. 6 Mayıs’ta seçimi iptal ettiler tokadı misli misli attınız ama doymadılar” diye konuştu.

ERDOĞAN’IN KONUŞMASI HATIRLATILDI

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBB Başkanı olduğu süreçte, “Görüyoruz ki yargı gerçekten bağımsız değil. Böylece yargının işleyişine adalet yargılarının değil siyasetin egemen olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Siyasi rakiplerimiz, güç ve çıkar odakları seçim sandıklarında karşımızda duramayacaklarını, önümüzü kesemeyeceklerini iyiden iyiye anlamış olacaklar ki, böyle bir yola başvurdular. Bu yol yanlış bir yoldur. Çünkü adalet gün gelecek yargıyı siyasallaştıranlara da lazım olacaktır” şeklinde sarf ettiği sözleri hatırlatarak, “Ne kadar doğru bir söylem.  Bu kararı alan zat, bu söylem senin değil mi? Bu sözler bu belediyenin başkanıyken sizinle ilgili alınan karar için yapılan konuşmanın cümleleri. Görüyorsunuz değil mi? Nereden nereye?  O gün ‘Millet millet’ diye yola çıkanlar, bugün ‘Millet biziz, devlet bizim’ diyorlar. Ama sonuç alamayacaklar” ifadelerini kullandı. /MA/

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel

CHP’nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, “İkinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir