Ana Sayfa / Akdeniz / Gültak’tan Seçer’e, ‘Çalışmalar koordinasyon içinde yapılmalı’

Gültak’tan Seçer’e, ‘Çalışmalar koordinasyon içinde yapılmalı’

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda Çay ve Çilek Mahallelerindeki vatandaşların isyanını dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Büyükşehir’in bölgede yaptığı asfalt ve kaldırımın yaklaşık 1 yıl sonra TEDAŞ tarafından mecburen kazılacağını, 700 metrelik o caddenin tüm elektrik tesisatının yer altına alınacağını vurguladı. Gültak, bu asfalt ve kaldırımların zarar göreceğine ve bir kamu zararı oluşacağına dikkat çekerek uyarıda bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Çay ve Çilek Mahallelerine yapmış olduğu ziyaretlere istinaden vatandaşın şikayetlerini dile getirdi.
MESKİ tarafından yapılan altyapı çalışmalarından kaynaklı vatandaşların dile getirdiği sıkıntıları aktaran Başkan Gültak; “Şu an asfalt konusu orada sorun. Mahallelerdeki insanlar, mevsim ve pandemi gereği pencerelerini açmak, dışarıda oturmak istiyorlar ama mahallenin şartları buna izin vermiyor. İlçe belediye başkanı olduğum için şikâyet ve eleştirileri ben alıyorum; ‘Buranın asfaltını ne zaman dökeceksiniz?’ diye bana soruyorlar” dedi.

“MESKİ, ‘KIRILAN ASFALTIN PARASI BÜYÜKŞEHİR’E ÖDENECEK’ DEDİ”

Konuya ilişkin vakit kaybetmeden MESKİ bürokratları ile görüştüğünü kaydeden Başkan Mustafa Gültak, kırılan asfaltın parasının Büyükşehir Belediyesi’ne ödeneceği yönünde yanıt aldığını söyledi.

Gültak, “Yani asfaltı Büyükşehir Belediyesi yapacak. Halkımızın, özellikle de Çay ve Çilek sakinlerinin büyük bir beklentisi var. Yaz da geldi, geliyor. Umarım mahallelerimizde altyapı çalışmaları sonucu zarar gören asfaltı en kısa zamanda yaparsınız” diye konuştu.

“YAPTIĞINIZ ASFALT VE KALDIRIMLAR KAMU ZARARI OLUŞTURACAK”

Başkan Gültak, Büyükşehir Belediyesi’nin, Akdeniz ilçe sınırları içerisinde asfalt kaplama ile ilgili yapılan çalışmalarında, bazı caddelerde elektrik hatlarının yer altına çekilmediğini de kaydetti. Gültak, kurumlar arası diyaloğun oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek; “Umarım, bizim ve diğer bölgelerde özellikle asfaltla ilgili TEDAŞ, Doğalgaz, MESKİ veya Telekom gibi kurumlarla ciddi görüşmeler yapılmıştır. Çünkü örneğin bizim bölgemizde kalan 156. Cadde’de bu böyle olmamış. Şu an güzel bir asfalt ve kaldırım yaptınız ama yaklaşık 1 yıl sonra TEDAŞ, burayı kazmak zorunda kalacak. Çünkü 700 metrelik o caddenin tüm elektrik tesisatı yer altına alınacak. Projesi hazırlanmış. Dolayısıyla yapmış olduğunuz bu asfalt ve kaldırımlar zarar görecek ve bir kamu zararı oluşacak. Bunun örneğini biz Bekirde Yolu’nda yaşadık. Sıcak asfalt döktük ve o bölgede MESKİ’nin çalışmaları oldu. Bu tür çalışmaların daha tertipli ve koordineli olması gerekir” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde; Akdeniz sakinlerinin, sinek ve haşerelerden kaynaklı şikâyetlerini de aktaran Başkan Gültak, bu anlamda mücadelenin hızlandırılması ve arttırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir