Ana Sayfa / Politika / Erdoğan’dan erken seçim açıklaması

Erdoğan’dan erken seçim açıklaması

Partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, erken seçim çağrılarına karşın “Erken seçim falan yok, nokta koyuyorum” dedi.
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Yaşanan ekonomik sorunlara ilişkin konuşan Erdoğan, “Ekonomiye yönelik tehditler savruldu, sinsi planlar kuruldu, gece yarısı başlayan finans oyunlarıyla ülke çökertilmeye çalışıldı. Ancak biz bu ülkeyi hedeflerinden koparmadık, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolundan hiç sapmadık” dedi.
ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI
Erdoğan erken seçim tartışmalarına dair şunları söyledi: “Ülkemizde bir kesim dışardan aldıkları destekle birlik iklimini dinamitlemenin peşinde. Çıkmış biri hastanede sus diyorlar ya onu gösteriyor. Öyle parmak sallamakla bir yere varamazsınız. Ne diyor, şu hale bak aylardır erken seçim diyor. Cumhur İttifakı’ndan Devlet Bey bu işin Haziran 2023’te olacak diyor ben de aynısını söylüyorum. Hala erken seçimden bahsediyor. Erken seçim yok. Bay Kemal noktalı virgül değil nokta koyuyorum.”
2023 HEDEFLERİ
Erdoğan, 2023 hedeflerini yineleyerek, basını hedef aldı. Erdoğan, “Buradan gazeteci kılıklı muhterislere sesleniyorum, darbe heveslilerine sesleniyorum, emek dökmeden para kazanma peşinde koşanlara sesleniyorum. Türkiye’nin kazanımlarını heba edemeyeceksiniz. Türkiye’yi eski kötü günlerine geri döndüremeyeceksiniz. Bu milletin alın terini sömüremeyeceksiniz. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamayacaksınız. Ya millet iradesini kabullenecek ya milletle beraber kazanacaksınız ya da kaybedeceksiniz. Türk milleti kazanacak siz kaybedeceksiniz” sözlerini sarf etti.
PROGRAMIN AMACINA ULAŞTIĞINI SAVUNDU
Ekonomide yaşanan gelişmelerin sadece Türkiye’ye mahsus olmadığını ileri süren Erdoğan, “Ekonomi dediğiniz dinamik alan sürekli bir değişim içindedir. Türkiye bu treni eyvallah kaçırmayacak. Bu trenin öyle son vagonunda falan değil birinci sınıfında hak ettiğimiz yeri alacağız. Yeni ekonomi programının hedefi budur. Döviz kurunu ülkemizin gerçeklerine uygun sürdürülebilir seviyeye getirmek için açıkladığımız program amacına ulaşmıştır. Biz serbest piyasa kurallarına aykırı iş yapmıyoruz, art niyetli spekülatörlerin ülkemizden ellerini çekmelerini sağlayarak serbest piyasanın kendi kurallarıyla işlemesini temin etme gayretindeyiz” dedi.
‘EN BÜYÜK ENGEL ANA MUHALEFET’
Önlerindeki en büyük engelin ana muhalefetin olduğunu söyleyen Erdoğan, kur ve enflasyon baskısı altında yurttaşın kazanımlarını kaybetmesine izin vermemekte kararlı olduklarını iler sürdü. Erdoğan, “Kamu işçilere ve memurlara yapılan toplu sözleşmeleri enflasyon farklı ile garantiye aldık, asgari ücrete yüzde 50 artış yaptık. Asgari ücreti vergi dışı da bıraktık. Yıllardır ne deniyordu, asgari ücret vergi dışı kalsın. İşte bunu da bizim iktidarımız başardı. Memurlarımıza söz verdiğimiz 3600 ek gösterge uygulamasını da inşallah önümüzdeki yıl içinde hayata geçiriyoruz. Orman işçilerine müjde vermek istiyorum. Orman köylümüzün gelirinde önemli bir artış yapıyoruz. 2022 yılı üretim işlerinin birim fiyatlarını yılbaşından itibaren yüzde 23 ve temmuz ayı itibarı ile yüzde 23 olmak üzere, yıllık ortalama yüzde 51 oranında artırıyoruz” diye belirtti./MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Hatay’da bir kadın ve 2 çocuğu katledildi

İskenderun’da 5 gün önce kaybolan 7 aylık hamile Selma Abacı adlı kadın ve 2 çocuğu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir