Ana Sayfa / Politika / Erdoğan: Kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz

Erdoğan: Kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz

Kabine toplantısı sonrasında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP ve HDP’yi hedef aldı. Salgın sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, “Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı ardından açıklama yaptı. Erdoğan, Kabine toplantısında Garê operasyonu detayları üzerinde durduklarını belirtti.

Çözüm sürecinin bittiği Temmuz 2015 tarihinden bu güne yaşamını yitiren asker, polis sayılarını paylaşan Erdoğan, “Temmuz 2015 yılından bugüne kadar ülkemizin verdiği şehit sayısı 401’i asker 443 jandarma olmak üzere toplam bin 259’dur. Terör örgütlerinin saldırılarında 770 vatandaşımız hayatını kaybederken 5 binin üzerinde vatandaşımız yaralanmıştır. Yurt içinde 6000 yurt dışında 6900 olmak üzere toplamda 12 bin 900 olmak üzere imha edilmiştir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 17 bin 750’yi bulmuştur.  Terör örgütünün yıllarca uğraşarak kurduğu kadronun önemli bir bölümü 5 yıllık süreçte büyük ölçüde bertaraf edilmiştir” dedi.

“İnsan yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hareket ettiklerini ileri süren Erdoğan, “Biz inançlarımız ve değerlerimiz yolunda mücadele ederken, şehitlik ve gazilikle müşerref olmayı en üst vasıf olarak kabul ederiz. Bizim elimizde tek bir masumun kanı yoktur, olmamıştır, olmayacaktır. Bizim geçmişimizde tek bir coğrafyanın, toplumun sömürülmesinin ayıbı yoktur, olmamıştır, olmayacaktır. Biz hiçbir zaman zalim olmadık, zalimin yanında yer almadık, zalime teslim olmadık çünkü biz her zaman mağdura kucak açtık, mazluma el uzattık, hukukunu koruyanın safını tercih ettik” diye belirtti.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Garê operasyonu üzerinden muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Terörle mücadele meselesi her türlü siyasi çekişmenin, hesabın, günlük polemiklerin üzerinde tutulması gereken milli bir konudur. Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliğiyle ilgili böyle bir konuda her siyasi partinin sorumluluk duygusuyla hareket etmesini beklemek en tabii hakkımızdır. Amasız, fakatsız, lakinsiz bir şekilde terör örgütünü kınamayan hiç kimse kendini bu ülkenin partisi, siyasetçisi olarak takdim edemez” dedi.

HDP’Yİ HEDEF ALDI

HDP’yi hedef gösteren İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a sahip çıkan Erdoğan, şöyle devam etti: “PKK ile arasına mesafe koyamadığı için bizim nezdimizde hiçbir zaman gerçek bir parti haline gelemeyen bir parti var. Terbiyesize bak. Alçaklıkta demiyorum, çukurlukta sınır tanımayan bu terör örgütü yardakçılarına Cumhur İttifakı olarak diyoruz ki bu millet sizden önce onca şehidimizin ve gazimizin hesabını soracak. Hem de öyle bir soracak ki kimse bir daha benzer ihanetlere teşebbüs edemeyecek.”

KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Garê açıklamasına tepki gösteren Erdoğan, şöyle devam etti: “Güya bize de sorular soruyor. Dünyadan ve ülkemizden haberi olmayan bir meczup sorsa diyeceğiz ki mazurdur. CHP’nin başındaki adamcağız hayatının bir bölümü memuriyetle, bir bölümü siyasetle geçmiş, kasetle gelmiş de olsa CHP’nin başkanlık koltuğunu cebren ve hile ile işgal etmiş bir adamcağızdır. Bu zatın terörün uluslararası boyutundan, terör örgütlerinin uluslararası alanlarda nasıl bir aparat olarak kullanıldığından zerre kadar malumatı olmadığını görüyoruz. Bu operasyonun sorumlusu elbette Cumhurbaşkanından bakanlarından, tüm mensuplarıyla Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Geçmişte yaptığımız hiçbir operasyonu zaten sahiplenmediler. Biz milletimizle birlikte gerektiğinde yedi düvele meydan okuyarak, gerektiğinde büyük çatışmaları göze alarak, gerektiğinde tüm gücümüzle haykırarak, gerektiğinde sessizce bu harekatları gerçekleştirdik. Her fırsatta alenen veya sinsice terör örgütlerine destek verenlerin kürsüden bize parmak sallama riyakarlığına girmeleri sadece midemizi bulandırıyor. Yapılan bilgilendirme toplantısının hemen ardından CHP grup toplantısında sergilenen pespayelik söz konusu zatın rezil karakterinin artık iyice bildiğimiz tanıdığımız tezahüründen başka bir şey değildir.

OTOMOBİL PROJESİ

Türkiye’nin Otomobili projesi de son sürat devam ediyor. Fabrikanın inşaatı gece gündüz sürüyor. Şu ana kadar 35 bin zemin güçlendirme kolonu imal edildi, boya enerji ve gözde binalarının altyapı çalışmaları tamamlandı. Teknolojik donanıma ilişkin de önemli bir adım attık. MGM ile TOGG arasında bir işbirliği gerçekleştirildi. Bu sayede TOGG anlık verilerden yararlanarak sürücüyü uyarırken, kendisini de geliştirecek. Fikri mülkiyet haklarının tamamı size ait bir otomobile sahip olduğunuzda istediğiniz teknolojiyi aracınıza ekleyebiliyorsunuz. Bu araç Türkiye’nin yerli ve milli otomobili olarak geliştirilmeseydi böyle bir imkanı elde edemeyecektik.

EKONOMİ

Geçtiğimiz hafta 2020 yılının son ayına ilişkin sanayi üretim verilerimiz açıklandı. Sanayi üretimimiz beklentileri aşarak bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9 artış gösterdi. Hatırlayacaksınız, salgın başladığında IMF Türkiye’nin 2020’de yüzde 5 daralacağını öngörmüştü. Bugün geldiğimiz noktada IMF Türkiye’nin yüzde 1,2 büyüyeceği yönünde önceki tahminini güncellemek zorunda kaldı. Tedarik zincirlerinde yaşanan aksaklıklara rağmen üretim sektörümüz bırakın yurt içi talebi karşılamayı, uluslararası çapta tüm dünyaya örnek olarak gayret ortaya koydu. Küresel ihracat içindeki payımızı ilk defa yüzde 1’in üzerine çıkardık. Türkiye yaklaşık 8 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çekmeyi başardı.

ÇİFTÇİLERE GÜBRE DESTEĞİ

Gübre desteklerini küresel emtia fiyatlarında yaşanan gelişmeleri göz önünde bulundurarak yüzde 100 artışla iki katına çıkartıyoruz. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz.

PANDEMİ

İnşallah devlet ve millet olarak el ele verip bu musibetin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Aşı çalışmaları, 5,5 milyonun hemen hemen üzerinde aşılama kampanyasını tamamladık. Neredeyse bunun dünyada benzeri yok. Halihazırda 5 milyon 700 bin aşılama sayısına ulaşmış durumdayız. Bu çerçevede illerimizi bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. Vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli şekliden sınıflandıracağız. İşine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILIYOR

Öğrencilerimizin durumu da illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Tabii burada önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde sürekli azalmasıdır. Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli olur, ne kadar hassas davranır, kendi illerindeki görünümü o kadar iyileştirirlerse normalleşme takvimi o kadar hızlı ilerleyecektir. Türkiye salgın krizini başarıyla yürütmüş bir ülkedir. Tüm vatandaşlarımda bir kez daha yürüttüğümüz mücadeleye destek vermesini istirham ediyorum.” (Haber Merkezi MA)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Hatay’da bir kadın ve 2 çocuğu katledildi

İskenderun’da 5 gün önce kaybolan 7 aylık hamile Selma Abacı adlı kadın ve 2 çocuğu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir