Ana Sayfa / Ekonomi / Çukurova SİFED’ten yatırım çağrısı

Çukurova SİFED’ten yatırım çağrısı

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Türk iş dünyasını sanayide tıkanan Marmara Bölgesi’ne alternatif oluşturan Çukurova Bölgesi’nin potansiyelini yerinde incelemek üzere Çukurova’ya davet etti.

Çatısı altında 30 federasyon ve 286 dernek üzerinden 50 bini aşkın şirketin bulunduğu Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) Antalya’da düzenlediği “Anadolu’nun Liderleri Buluşması”nda ÇUKUROVA SİFED’i temsil eden Başkan Kış, Çukurova Bölgesi’nin Marmara’dan ayrı olarak dünyanın en önemli enerji koridorlarından ve ayrıca tarımda dünyanın en verimli arazilerine sahip 3 ovasından biri olduğuna dikkat çekti.

Süleyman Sönmez’in TÜRKONFED Başkanlığı’nın ardından TÜRKONFED’de yeni bir hedef belirlendiğini, yeni bir yol haritası çizildiğini kaydeden ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış, Anadolu’nun kalkınma dinamiklerinin harekete geçirilme girişimlerinin başladığını kaydetti. Başkan Kış, TÜRKONFED çatısı altında hayallerindeki Türkiye’yi inşa ederken Anadolu’nun kalkınmanın itici gücü olmasına çalışacaklarını vurguladı.
“ADANA VE MERSİN BİRBİRİNE GÜVENİYOR”
Bu kapsamda Çukurova’nın turizm potansiyeliyle de Türkiye’nin yeni turizm merkezlerinden biri olmaya aday olduğuna işaret eden Başkan Kış, “Adana ve Mersin Türkiye’nin ilk büyükşehir kültürüyle de öne çıkmaktadır. ÇUKUROVA SİFED in ortaya koyduğu vizyonda tek bir ruh var. Biz, iki kentin ortak sinerjisinden doğacak gelişmeleri, projeleri hayata geçirmek üzere çalışıyoruz” dedi.
Adana’nın Mersin’e, Mersin’in de Adana’ya güvendiğine vurgu  yapan Başkan Kış, “Adana’nın yanında Mersin, Mersin’in yanında Adana var. İki kent ortak çalışma programlarıyla ortak lobi girişimleriyle Ankara merkezinde, İstanbul’da gerçekleştireceği görüşmelerde, çalışmalarda istediğini ortak elde edecek bir vizyon geliştiriyor” diye konuştu.
“ÜLKEMİZİ, ÇUKUROVAMIZI SEVİYORUZ”
“ÇUKUROVA SİFED’in bu uğurda yüreğini ortaya koyduğunu kaydeden Başkan Hüseyin Kış, şunları söyledi:
“Bu yolda TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı sayın Süleyman Sönmez ve konfederasyonumuzun tüm birimlerinin yanımızda olduğunu bilmek bize ayrı bir güç veriyor. Bizler ülkemizi, Çukurovamızı çok seviyoruz. Kalkınma için tüm bileşenlerimizle birlikte elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Çukurova Bölgesi’nin yatırımda tıkanan Marmara Bölgesi’ne alternatif olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Önceki dönem ÇUKUROVA SİFED başkanımız ve şimdi TÜRKONFED Başkanımız sayın Süleyman Sönmez’in de dediği gibi ekonomik enstrümanları doğru kullanarak vizyon ve misyon belirleyerek bölgemizi Atatürk’ün amaçları doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak, Avrupa standartlarında demokrasi, Avrupa standartlarında sosyal yaşam düzeyine eriştirmek; en büyük hedefimiz olacaktır. Adana ve Mersin tarım, sanayi, sağlık ve turizmde ayrı özelliklere sahip iki kenttir. Bu ayrı özelliklerin getirdiği avantajlar ve potansiyelin gün yüzüne çıkması için mücadelemizi elden bırakmayacağız.”
Anadolu’nun liderlerinin Antalya’da güzel öneri ve sonuçlarla bölgelerine döndüğüne işaret eden Başkan Kış, toplantıyı düzenleyen TÜRKONFED yönetimine teşekkür etti. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti

İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir