Ana Sayfa / Foto Haber / CHP’li Seçer: “Halk değişim ve dönüşüm istiyor” 

CHP’li Seçer: “Halk değişim ve dönüşüm istiyor” 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Adayı Gülcan Kış’ın Seçim Ofisi açılışına katıldı. Başkan Seçer, burada yaptığı konuşmada, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın da iktidar olduğu Türkiye’de, ülkenin kötü gidişatına son vereceklerini kaydetti.  

 CHP Mersin Milletvekili Adayı Gülcan Kış’ın Seçim Ofisi açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, halkın 31 Mart seçimlerinde de bir değişim istediğini hatırlatarak, “Halk da değişim ve dönüşüm istiyor. Haksız da değiliz. Dediler ki; ‘Bir değişim olsun.’ Cumhuriyet Halk Partisi Mersin’de kaybeder mi? Atatürk’ün şehrinde, Atatürk’ün partisi kaybeder mi? Kaybetmedik, kaybetmeyiz. İşin ehli, akıllı, liyakatli ve parti kültürüyle büyümüş insanlar başarılı olurlar. Ne zamanki 31 Mart oldu, halkın dilinden anlayan belediye başkanları geldi, Mart’ın sonu da bahar oldu” dedi.   

“Bizim partimizin isminde ‘Halk’ var” 

Gözünü, sosyal demokrat harekette açtığını vurgulayan Başkan Seçer, CHP’de her kademede görev aldığını belirterek, “Bu partinin bana verdiği benim için çok büyük bir servet ve onur. Benim ailem. Bu parti böyle değerli bir parti. Bizim partimizin isminde ‘Halk’ var. Halka yüzünü dönünce, şefkatli ellerini uzatınca Türkiye’de her şey değişti. Şimdi iktidardan bahsediyoruz ve inanıyoruz. İnanmakla kalmıyoruz, başaracağız. Türkiye’nin kötü gidişini terse çevireceğiz. Tüm arkadaşlarıma söylüyorum; son 15 günü gecemizi gündümüze katarak, ciddiyetle çalışarak, en son oy sandıktan çıkıp, tutanaklara işlenip, kayıtlara geçene kadar, işi garantiye alana kadar pür dikkat çalışmak zorundayız ifadelerini kullandı.   

“Mersin’e huzuru getirdik, Türkiye’ye de getireceğiz” 

Hizmet konuşan ve halkın gerçek sorunlarını dile getiren belediye başkanlarının 31 Mart’ta baharı getirdiklerini de vurgulayan Başkan Seçer, “Hizmet konuşan, halkın gerçek sorunlarını dile getiren ve ‘Ben bu sorunlarınızı çözeceğim’ diyen belediye başkan adayları bunları mağlup etti. 31 Mart’ta Mart’ın sonu bahar oldu. Mersin’de, Adana’da, Antalya’da, Ankara’da, İstanbul’da oldu, diğer şehirlerde oldu. Şimdi bırakın aynı nakarat devam ediyorlar. Bakın iktidarın söylediği başka hiçbir şey yok. Her şeyi bir tarafa bırakın; huzuru var mı ülkenin? Yok. Bundan bahseden yok. Biz işimize bakacağız. Bu ülkede huzur bırakmadılar. Önce huzuru getireceğiz. Nasıl Mersin’e huzuru getirdiysek, Türkiye’ye de huzuru getireceğiz” dedi.  

“Türkiye’yi Mersin gibi yapacağız” 

Anamur’da, Gülnar’da, Mut’ta da bunların anlatılması gerektiğinin altını çizen Seçer, “Her tarafa eşit hizmet götürdük. Herkes Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Cumhuriyet Halk Partililerin ayrımcılık yapmadığını gördü. AK Partili, MHP’li, HDP’li, CHP’li demedik, ayırmadık. Hastasına baktık, ihtiyacı var katkı sunduk, derdini dinledik, acısını paylaştık” dedi.   

Türkiye’yi de ayrımcılığın olmadığı bir ülke haline getireceklerini söyleyen Başkan Seçer, “Mersin’de ayrımcılık var mı? Böyle bir şikâyet geliyor mu? ‘Bu belediye başkanını nereden buldunuz getirdiniz bize? Ayrımcılık yapıyor. Biz köy olarak oy vermemiştik, bize hizmet getirmiyor’ diyeni duydunuz mu? ‘Tepeden bakıyor, fakiri fukarayı görmemezlikten geliyor, insanları bölüyor, parçalıyor, kötü konuşuyor, parmak sallıyor, ayar çekiyor’ diyeni duydunuz mu? Ama şimdi ülkeyi yönetenler böyle davranıyor. Biz Türkiye’yi Mersin gibi yapacağız” şeklinde konuştu.   

“Birleşe birleşe kazanacağız” 

14 Mayıs’tan zaferle çıkılacaksa bu birlikteliğin sayesinde olacağını da dile getiren Seçer, “Bölünürsek güçsüzleşiriz ama birleşirsek güçleniriz. Birleşe birleşe kazanacağız. Canı gönülden inanıyorum. Sakın ola siz özgüveninizi yitirmeyin, artırın. Bizler güçlü insanlarız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ortaklarımızın çok değerli, çok deneyimli siyasetçileri var. Öyle bizle aşık atmak kolay değil. Bakın Mersin’de sadece Cumhuriyet Halk Partisi sokaklara hakim. Nerede Cumhur İttifakı’nın adayları? Hep beraber 14 Mayıs’ta kazanacağız” diye konuştu.  

CHP Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasete getirdiği ittifak olgusunun 15 Mayıs sabahından itibaren tüm Türkiye’de hayat bulacağına inandığını da vurgulayan Başkan Seçer, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun deyimiyle ‘dostlarımızla beraber’ inşallah Türkiye’de de bunu hâkim kılacağız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu siyasi stratejiyi takdir ediyorum. Öngörülü davrandı, şu anda siyasette bir birliktelik, ittifak oluşturdu. 14 Mayıs’ta Türkiye ittifakını oluşturmak için bu adımları attı” ifadelerine yer verdi.    

“15 Mayıs’tan sonra gecemizi gündüzümüze katacağız, Türkiye için çalışacağız” 

Asıl işin 15 Mayıs sabahından sonra başladığını da ifade eden Seçer, 31 Mart seçimlerinden örnek vererek, “31 Mart’tan sonra Nisan’da mazbatayı aldık. Dedik ki; ‘Artık bize uyku haramdır, tatil haramdır. Gece-gündüz bizim için fark etmez. 7/24 Mersin için çalışacağız.’ 15 Mayıs’tan sonra uyku bize haramdır. Gecemizi gündüzümüze katacağız, Türkiye için çalışacağız. Bütün bu sorunlardan, bütün bu bunalımlardan Türkiye’yi hep beraber çıkaracağız. Sizleri seviyorum” dedi.   

Ömür: “Kullanılan millet iradesinin yeniden egemen olmasına 15 gün kaldı” 

Yapılacak seçim ile birlikte karanlık bir dönemin yanı sıra liyakatsiz ve adaletsiz bir dönemin sona ereceğini söyleyen CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ise “Tek bir kişinin elinde mahkum olmuş, hiçbir kural tanımadan keyfi bir şekilde kullanılan millet iradesinin yeniden egemen olmasına 15 gün kaldı. Karanlık bir dönem bitiyor, liyakatsizlik ve adaletsizlik dönemi bitiyor. Tek adamın saltanatı artık yıkılıyor” dedi.   

“Oylarımızı çaldırmayacağız, örgütümüz hazır” 

CHP Mersin İl Örgütü olarak seçim güvenliği için tüm sandıklarda, okullarda, mahallelerde hazırlığını tamamladığına dikkat çeken Ömür, “Biz oyumuza, halkın iradesine sahip çıkacağız. Oylarımızı çaldırmayacağız, örgütümüz hazır. Ancak üyelerimizden ve seçmenlerimizden de bir isteğimiz var. Siz de oyunuza sahip çıkın. Siz de okullarda, adliyede olun, oylarımızı çaldırmayalım. Seçim günü oyumuzu kullanıp evimize gitmeyelim, okulda olalım, halkın iradesine sahip çıkalım ve sonrasında zaferi hep birlikte yaşayalım. Demokrasiye, huzura ve barışa, hukuka ve adalete 15 gün kaldı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye’nin 13. cumhurbaşkanı yapacağız, partimizi ve Millet İttifakı’nı iktidara taşıyacağız. Türkiye hakkını alacak, Mersin hakkını alacak, ülkemize yeniden bahar gelecek” diye konuştu.    

Kış: “İnsanlarımız huzura, refaha adalete susadı” 

Cumhuriyetin 2. yüzyılında, millet iradesinin yeniden kayıtsız şartsız egemen olmasını sağlamak için CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde yola çıktıklarını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Adayı Gülcan Kış, “Yola çıktık çünkü 21 yıllık AKP iktidarı sonunda işçimiz yorgun, köylümüz yılgın, gencimiz, kadınımız umutsuz, girişimcimiz kaygılı. İnsanlarımız geçinemiyor. İnsanlarımız bırakın geleceği görmeyi bir ay sonra ne olacağını bilemiyor, bunun endişesiyle yaşıyor. İnsanlarımız huzura, refaha adalete susadı” dedi.   

“Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” 

İnsanların ülkeyi yönetenlerin parmak sallamasından, tehdit etmesinden yorulduğunu, terörist ve hain damgası yemekten bıktığını söyleyen Kış, “İnsanlarımız artık bu düzen değişmeli, Türkiye yeniden demokratik, adil, huzurlu bir ülke olmalı diyor. Bu değişim Türkiye’nin geriye gidişini durduracak ve ülkemiz rahat bir nefes alacak. Hiçbir yurttaşımız kendisini yalnız, kimsesiz hissetmeyecek. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbir genç ülkesinin geleceğinden endişe etmeyecek. Çeteler, rantçılar, haksız kazanç sahipleri değil; bu ülkenin emekçileri, onurlu insanları, helal kazanç sahipleri başları dik yürüyecek” ifadelerini kullandı.   

“CHP mutlaka TBMM’de en güçlü şekilde yer almalıdır” 

“Tek adam rejiminin en büyük kötülüklerinden biri cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi oldu” diyen CHP Mersin Milletvekili Adayı Kış, “Bu ucube sistemin kaldırılacağını Millet İttifakı bileşenleri ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu defalarca ilan etmişlerdir. Bunun hızlı ve sorunsuz şekilde gerçekleşmesi için CHP’nin TBMM’de çoğunluğu sağlaması gerekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nu 14 Mayıs zaferinden sonra başlayacak asıl mücadelede, yalnız bırakmamak için CHP mutlaka TBMM’de en güçlü şekilde yer almalıdır. Altı ok mecliste mutlaka çoğunluğu sağlamalı. Onun için bir oy elbette Kılıçdaroğlu’na bir oy elbette CHP’ye dememiz gerekiyor” diye konuştu.   

Ekmen: “Mersin’de CHP açık ara 1. parti olacak” 

CHP Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Emin Ekmen de, bir Mersinli olarak ebediyete kadar gururla taşıyacağına inandığı ‘Mersin Milletvekili’ sıfatını hak etmek ve bu işbirliğinin gereği olan enerjiyi, inancı ve umudu ortaya koymak için günlerdir Mersin sokaklarını dolaştığını ifade etti. Ekmen, “Mersin’e geldiğimde; burada gerçekten organize ve sahada güçlü bir CHP İl Örgütü gördüm. Buraya geldiğimde; kendi logosundan feragat etmiş olmanın burukluğu içerisinde olan ama adeta 13 ismi de kendi partisinden yazılmış bir liste varmış gibi, enerjisini sahaya yansıtmaya çalışan Deva Partisi İl ve İlçe Teşkilatları gördüm” dedi.  

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in varlığının ve sahadaki etkisinin de öneminden bahseden Ekmen, “Gittiğimiz her yerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın tek bir kanatla, adeta iktidara rağmen bu kısa sürede ürettiği hizmetin, yarattığı enerjinin çok ciddi geri dönüşlerini görüyoruz. Mersin’de CHP açık ara 1. parti olacak. Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de aldığı en yüksek oy oranlarının, en iyi rakamlarının birini Mersin’de alacak” diye konuştu.  

Yılmaz: “Biz sadece arabanın şoförünü değil, modelini değiştirmeye adayız” 

Türkiye’de siyasetin yapılış tarzının değişmesi için TBMM’de daha çok kadın ve genç milletvekilinin olması gerektiğini söyleyen CHP Mersin Milletvekili Adayı Emre Yılmaz ise “Eğer Mersin’in yarısı kadınsa, bu seçimde de 111 bin yeni genç seçmen oy kullanacaksa neden bir kadın, bir genç Ankara’ya, parlamentoya gitmesin? Biz sadece arabanın şoförünü değil, modelini değiştirmeye adayız. Biz bu sistemi, siyasetin yapılış tarzını, biçimini, siyasetteki aktörleri değiştirmezsek, yani daha çok kadını daha çok genci siyasette büyütmezsek bu memleketin geleceğini de değiştiremeyiz” dedi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Hatay’da bir kadın ve 2 çocuğu katledildi

İskenderun’da 5 gün önce kaybolan 7 aylık hamile Selma Abacı adlı kadın ve 2 çocuğu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir