Ana Sayfa / Manşet / Büyükşehir 64 bin aileye un dağıtacak

Büyükşehir 64 bin aileye un dağıtacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Un Dağıtım Projesi” kapsamında 13 ilçede 5’er kilogramlık ikili paketlerde toplam 640 bin kilogram un dağıtılacak. “Hamurumuzda Dayanışma Var” sloganıyla başlatılan projeden bahseden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, “Vatandaşlarımız kış öncesi ekmeklerini yapıp stokluyorlar. Biz de özellikle ekmeğin zamlandığı şu günlerde vatandaşlarımıza destek olmak istiyoruz. 64 bin aileye ulaşacağız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni bir sosyal projeyi daha hayata geçirdi. Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından “Hamurumuzda Dayanışma Var” sloganıyla başlatılan “Un Dağıtım Projesi” kapsamında 13 ilçede yaşayan dar gelirli 64 bin aileye 5’er kiloluk ikili paketler halinde un dağıtımı yapıyor. Her aileye 10’ar kilogram olmak üzere toplam 640 bin kilogram un dağıtılacak.

Vatandaşın unu da Büyükşehir’den hamur yoğurma makinesi de

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve başladığı 1 Nisan 2019’dan bu yana hayata geçirdiği sosyal projeler, Mersin’de yaşayan vatandaşların dertlerine derman olmaya devam ediyor. ‘Mahalle Mutfakları’, ‘1 Ekmek 1 Çorba’, ‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ ve ‘El Bebek Gül Bebek’ gibi çok sayıda sosyal projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, gelen talepler doğrultusunda yakın zamanda dezavantajlı mahalleler ile kırsal mahallelere hamur yoğurma makinesi desteği sunmuştu. Büyükşehir’den şimdi de vatandaşlara un desteği başladı.

“Sosyal yardımlara başvurmuş ve incelenmiş vatandaşlarımıza un yardımı yapıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, ‘Un Dağıtım Projesi’nin detaylarından bahsederek, “Sosyal yardımlara başvurmuş ve incelenmiş vatandaşlarımıza; tandır veya ocak gibi evinde ekmek yapacak ortamı olan vatandaşlarımıza un yardımı yapıyoruz. Vatandaşlarımız kış öncesi ekmeklerini yapıp stokluyorlar. Kış öncesi bu desteği yaparak, özellikle ekmeğin zamlandığı bu günlerde vatandaşlarımıza destek olmak istiyoruz. 64 bin aileye ulaşacağız” dedi.

“Daha önce böyle bir projeyi hiçbir Belediye Başkanı yapmadı”

Sosyal Hizmetler Dairesi personeli, 5’er kilogramlık 2 paket halindeki unları 13 ilçedeki mahalleleri tek tek dolaşarak dağıtıyor. Dağıtım kapsamında Büyükşehir ekiplerinin ulaştığı mahallelerden birisi de Akdeniz ilçesine bağlı Karacailyas Emek Mahallesi oldu. Tandırın başına geçen kadınlar Büyükşehir’in un desteğini görünce büyük mutluluk yaşadı.

Karacailyas Emek Mahallesi Muhtarı Nuri Kalka, mahalle sakinlerinin ‘Un Dağıtım Projesi’nden memnun kaldıklarını vurgulayarak, “Daha önce böyle bir projeyi hiçbir Belediye Başkanı yapmadı. Vahap Başkan’a çok teşekkür ederim. Zaten o olmazsa biz yokuz. Bizim mahallemize hizmeti hiçbir zaman esirgemedi. İstediğimiz her hizmeti aldık” dedi. Büyükşehir’in hamur yoğurma makinesi desteğinden de bahseden Kalka, “Müracaatımızı yaptık, bize hamur makinesi gönderdiler. Mahallenin bütün kadınları kendisine teşekkür ediyor. Bir de un gönderdiler” diye konuştu.

“Ekmek 2 lira olmuş, alamıyoruz”

Un desteğinden yararlanan vatandaşlardan Suna Kalkan, ekmek fiyatlarına yapılan zamların el yaktığını vurgulayarak, “Başkanımızın gönderdiği unları ekmek yapıyoruz, ekmeğimizi stokluyoruz. 8 nüfusuz. Ekmek 2 lira olmuş, alamıyoruz. Allah razı olsun, unumuzu getiriyorlar, tandırlara vuruyoruz” derken, Türkan Kalkan ise “Vallahi biz de alamıyoruz. Kimse çalışmıyor. Adam da hasta. Kimse yok. Allah razı olsun. Un gönderdiler, ekmek yapıp yiyoruz” diye konuştu. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir