Ana Sayfa / Akdeniz / Binlerce kişi açık havada “Bergen” filmini izledi

Binlerce kişi açık havada “Bergen” filmini izledi

Akdeniz Belediyesi’nin, “Bergen” filmiyle açılışını yaptığı açık hava film gösterimi, binlerce vatandaşın katılımı ve büyük ilgisi altında, Millet Bahçesi sahil etabında gerçekleşti. Etkinliğe Başkan Gültak da katılarak, arabeskin unutulmaz sesi Bergen’in hayatını anlatan filmi, alanı dolduran binlerce seyirci ile birlikte izledi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün geleneksel hale getirdiği açık hava sinema günleri, arabeskin unutulmaz seslerinden biri olan Bergen’in (Belgin Sarılmışer) trajedi ve acılarla dolu hayatını anlatan, Türkiye’de gişe rekorları kırmasının yanı sıra yurtdışında da büyük gişe başarısı elde eden “Bergen” filmi ile başladı. Eşi tarafından uğradığı saldırıda henüz 30 yaşındayken hayatını kaybeden Bergen’in yaşamını anlatan filmin başrollerinde Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu yer alıyor.

Gültak, filmi özel konuğu ile birlikte izledi

Bu arada; gösterimden birkaç saat önce, sosyal medya hesabı üzerinden Başkan Mustafa Gültak’a mesaj atarak Bergen filmini izlemek istediğini, ancak ortopedik engelli olduğunu ve akülü sandalyesinin bozulduğunu belirten 15 yaşındaki Mustafa Ergül, belediye ekipleri tarafından aile bireyleri ile birlikte Akbelen Mahallesi’ndeki evinden araçla alınarak Millet Bahçesi’ne ulaştırıldı. Serebral Palsi hastası olduğunu da belirttiği mesajında; Bergen’in hayranı olduğunu dile getiren özel birey Mustafa Ergül; Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın ‘özel konuğu’ olarak etkinliğe katılıp filmi izledi.

 “Akdeniz, bizimle değişmeye başladı ve bu değişim sürecek”

Mersin Millet Bahçesi sahil etabında gerçekleşen ücretsiz açık hava film gösterimine, genç-yaşlı, kadın-erkek her yaştan binlerce vatandaş adeta akın etti. Gösterim için hazırlanan binlerce sandalyede yer bulamayan seyirciler, çimenlere oturarak filmi izledi. Etkinliğe aileler de büyük ilgi gösterirken dev ekranda saat 20:00’de başlayan filmin gösterimi yoğun ilgi çekti. Film başlamadan önce, alanı dolduran vatandaşlara hitap eden Başkan Gültak; Akdenizli kadınlar, gençler ve çocuklar için hayata geçen açık hava film gösterimi, portatif yüzme havuzları, eğitim desteği, mesleki kurslar ve doğa gezilerinden bahsetti. “Akdeniz böyle değildi, bizimle birlikte değişmeye başladı” diyen Başkan Gültak; şöyle konuştu; “Açık hava film gösterimini, Mersin’e kazandırdığımız en güzel ve en büyük millet bahçelerinden birinde gerçekleştiriyor olmaktan ayrıca gurur ve mutluluk duyuyoruz. Yakında da inşallah itirazlara rağmen Çamlıbel Su Sporları Merkezi’ni de kentimize ve insanlarımıza kazandıracağız.  Türkiye’nin en güzel su sporları merkezlerinden biri buraya geliyor. 70-80 yıllık iskeleler değişip yenileniyor. Mersin’in en büyük sorunlarından biri olan otopark sorunu da çözülüyor. Profesyonel balıkçıları da büyüyecek olan Karaduvar Limanı’na taşıyoruz. Balık-ekmek satan tekneleri de yeni yapılacak mendireğe taşıyoruz. Böylelikle içeriye 450 yatın sığacağı bir merkez haline geliyor.”

Mersinlileri, Eylül ayının sonuna doğru yapılacak 3’üncü Karaduvar Balık Festivali’ne de davet eden Başkan Mustafa Gültak, gelecek yıl Nisan ayı içinde de ‘gül festivali’ düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.  

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında habermerkezi

Tekrar kontrol edin

Yeni vergi artışları: Cep telefonu harcı 20 bin TL oldu

Yeni vergi artışlarıyla birlikte 6 bin 19 TL olan yurt dışından getirilen telefon harçları 20 ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir