Ana Sayfa / Manşet / Beyaz Yürüyüş başlıyor

Beyaz Yürüyüş başlıyor

TTB’nin öncü olduğu ve sağlık emekçilerinin özlük hakları ve bağımsızlık başta olmak üzere birçok talebini sıralayacağı Beyaz Yürüyüş başlıyor.
Salgın döneminde yaşadıkları zorlukları ve sağlık alanındaki sorunların çözümüne dair taleplerini iletmek için Sağlık Bakanlığı’ndan randevu taleplerine karşılık alamayan Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve tabip odalarının “Beyaz Yürüyüş”ü bugün başlıyor.
Hekimler ve sağlık emekçileri İstanbul’dan yola çıkıp Bursa, Eskişehir gibi kentlere gittikten sonra Ankara’ya gelecek. Sağlık emekçilerinin bağımsızlığını ve özerkliğini zedeleyici baskılar, mobbing, şiddet ve özlük hakları başta olmak üzere birçok soruna dikkat çekilecek yürüyüş, Sağlık Bakanlığı önünde son bulacak. Hekimler, Ankara’da büyük bir forum da düzenleyecek.
‘KARANLIĞA KARŞI…’
Sağlık çalışanları, Beyaz Yürüyüş’te birçok talebini dile getirecek. Sağlık çalışanları ve hekimler, yöneticilerin ve Sağlık Bakanlığı’nın hekimlerim bağımsızlığını ve özerkliği zedeleyen baskılara karşı “Karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına” şiarı ile yürüyecek. Ayrıca, ülkenin içinde bulunduğu politik atmosferden ötürü genç sağlıkçıların yurt dışına göç ve yeni bir hayat arayışı içinde olmasına da dikkat çekilecek.
SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR
Sağlık emekçilerinin bir diğer uğradığı haksızlık ise Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın da körüklediği şiddet. Sağlık emekçileri, yöneticilerin her seferinde şiddet dilini kullanması, ifade özgürlüğünün olmaması ve nitelikli bir muayene alamayan hastaların hınçlarını hekimlerden ve sağlık çalışanlarından çıkartmasına karşılık, TTB’nin 2014 yılında Meclis’e sunduğu “Şiddetle Mücadele Yasa Tasarısı”nın istedikleri gibi uygulanmasını talep edecek.
SAĞLIK 5 DAKİKAYA SIĞMAZ
Sağlık emekçilerin taleplerinden biri ise, halkın sağlığına sahip çıkmak. “Sağlık 5 dakikaya sığmaz” diyen sağlık emekçileri, nitelikli bir muayenenin ortalama 20 dakikası olması gerektiğini vurgulayacak. Emekçiler gerçekleştirdikleri Beyaz Yürüyüş ile sadece sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini değil, toplumun daha sağlıklı ve nitelikli, herkesin ücretsiz ve rahat ulaşabileceği ve anadilinde sağlık hizmeti alabilmesi için de taleplerini yükseltecek.
EK ÖDEME DEĞİL TEK ÖDEME
Güvenceli bir gelir talep eden sağlık emekçileri, performansa dayalı, parça başı üretim olarak nitelendiren bir ücretlendirme sistemi ne karşı, “Ek ödeme değil tek ödeme” taleplerini de dile getirecek.
KOVİD-19  
Kovid-19 pandemisinin Türkiye’de yaygınlaşmaya başladığı 2020 yılından bu yana sağlık emekçilerinin, Kovid-19 hastalığının meslek hastalığı kabul edilmesi gerektiği talebi de kabul edilmedi. Sağlık çalışanlarının toplumun diğer kesimlerine göre 5 kat daha fazla hastalığa yakalandığını vurgulayan Sağlık emekçileri Beyaz Yürüyüş ile bu taleplerini bir kere daha dile getirecek./MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti

İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir