Ana Sayfa / Manşet / Başkan Yılmaz Kent Konseyi Başkanı seçildi

Başkan Yılmaz Kent Konseyi Başkanı seçildi

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi. 

Başkan Yılmaz, şehrin geleceği açısından Kent Konseyi’nin öneminin farkında olduklarını belirterek; “Toroslar Kent Konseyimizle uyum içerisinde, başarılı çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Toroslar Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurulu; Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçe kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarlarının katılımıyla yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantı öncesi Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, geçmiş dönem Toroslar Kent Konseyi Başkanı Ümit Erşan ve Kadın Meclisi Başkanı Gülcan Boyraz’a, bugüne kadar sundukları çalışmalardan dolayı çiçek ve tablo hediye ederek teşekkür etti.

Geçmiş dönem Toroslar Kent Konseyi Başkanı Ümit Erşan da Başkan Yılmaz’ın destekleri ile birçok önemli çalışma ve faaliyetlere imza attıklarını söyledi.

“Toroslarımıza Katkı Sunmak İçin Hep Birlikte Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Kent Konseyleri’nin en önemli görevlerinin çocuklara, gençlere, kadınlara, engelli bireylere dokunmak ve başarılı bir gelecek sunmak olduğunu söyleyerek, Genel Kurul’un hayırlı olmasını diledi.

Başkan Yılmaz; “Kent Konseyi, sosyolojik olarak toplumdaki farklı grupların bir araya geldiği, kentin ihtiyaçlarının tespit edildiği, değerlendirildiği ve buna uygun politikaların gerçekleştirildiği bir platform. Kurum müdürlerinin, STK’larımızın ve belediyelerimizin bir bütün olarak çalışması, ortak hareket etmesi ve buna uygun stratejiler geliştirmesi önemli. Toroslar Kent Konseyi’nin, belediyemizle daha entegre hizmetler yürütmesi amacıyla çalışmalarımıza hep beraber devam edeceğiz. Gençlerle ilgili çalışıyoruz. Onların ne hissettiğini anlamamız gerekiyor. Kadınların, engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını ve sorunlarını biliyor ve buna kafa yoruyoruz. Homojen yapıya sahibiz. Ama yaptığımız anket çalışmalarında sosyal dokunun, ekonomik durumun ve gelir düzeyi ihtiyaçlarının ilçe ilçe değiştiğini görüyoruz.  Dünya hızla dönüyor ve çok hızlı bilgi üretiliyor. Bu bilgiyi doğru zamanda, doğru yerde elde eden daha güçlü oluyor. Buna uygun politikalar geliştirenler de vatandaşların ihtiyaçlarını daha kolay giderebiliyor. Bu noktada dünyada üçüncü, Türkiye’de ilk olarak “Çevik Belediyecilik” anlayışını benimseyen bir belediyeyiz” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından Divan ve Yürütme Kurulu Üyeleri’nin seçimi yapıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Kent Konseyi Olağan Genel Kurul’unda oy birliğiyle Toroslar Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi.

Başkan Yılmaz, Yürütme Kurulu Üyeleri’ne teşekkür ederek; “Bizim için önemli olan ortak paydalarımızı bulmak ve bu ortak paydada ilerlemek” dedi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir