Ana Sayfa / Manşet / Başkan Yılmaz ilk kez uçtu

Başkan Yılmaz ilk kez uçtu

Toroslar Belediyesi’nin, Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yılına özel olarak düzenlediği “Yamaç Paraşütü Cumhuriyet Kupası” etkinliğinde 7 ülkeden 60 yamaç paraşütü pilotu, Toroslar’da uçmanın keyfini çıkardı.

Musalı Mahallesi’nde iki gün boyunca gerçekleştirilen yarışlarda paraşütler, Toroslar’ın semalarında renkli görüntüler oluşturdu. Genel, spor, kulüp ve kadın klasmanlarında yapılan yarışlara; Türkiye, Rusya, İran, Almanya, Bangladeş, Ukrayna ve Bulgaristan’dan 60  sporcu katıldı. Havada 3 tur atan pilotlar,  26 kilometrelik görev uçuşu gerçekleştirdi, adrenalin dolu anlarını da kameralarına yansıttı.

Uçuşun yapıldığı Musalı Mahallesi ile uçuşun son bulduğu alan olan Akdeniz ilçesi Esenli Mahallesi sakinleri de bu anları cep telefonlarına kaydetti, heyecana ortak oldu.

650 metre yükseklikten paraşütle uçanlar arasında Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da vardı. İlk kez paraşütle atlama deneyimini yaşayan Başkan Yılmaz; “Paraşütle ilk uçuşumu gerçekleştirdim. Profesyonel bir ekiple, ilçemizin eşsiz doğal güzelliği eşliğinde uçmak çok güzel ve keyifliydi. En ufak bir tedirginlik hissetmedim. Toroslar uçuyor” dedi.

Musalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Tek ve mahalle sakinleri de uçuş alanında pilotlarla birlikte uçarak, mahallelerini kuşbakışı izlemenin keyfini yaşadı.

 Gökyüzünde Nikah 

Toroslar Belediyesi Yamaç Paraşütü Cumhuriyet Kupası etkinliği, sürpriz bir nikah merasimine de sahne oldu. Etkinliğe katılan Serkan Gök ve Sevim Güneyli çifti, Başkan Yılmaz’dan nikahlarının gökyüzünde kıyılmasını talep etti.

İlk uçuş deneyimini yaşayan Başkan Yılmaz, yamaç paraşütüyle semalarda süzülen genç çiftin nikahını telsiz aracılığıyla kıydı. Oldukça heyecanlı geçen uçuşun ardından çiftin nikahı, ilçenin yamaçlarında resmi olarak gerçekleştirildi.

Mahalle Sakinleri, Yamaç Paraşütünü Çok Sevdi 

Musalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Tek ve Esenli Mahallesi Muhtar azası ve esnafı Şerafettin Çelikol ise dünyanın birçok ülkesinden gelen sporcuları mahallelerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve mahalle sakinlerinin de etkinliği çok sevdiklerini ifade ederek, Başkan Yılmaz’a teşekkür etti ve devamının yapılmasını istedi.

“Bayramlarımızı Coşkuyla Kutlamaya Devam Edeceğiz”

Tüm Toroslar’ın ve Mersin’in Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Yılmaz; “Bayramlarımızı her yıl farklı etkinliklerle kutluyoruz. Yamaç Paraşütü Cumhuriyet Kupası etkinliğimizi de Cumhuriyet Bayramımızın 98’inci yılına özel gerçekleştirdik.  Hayal ettiğimiz ve planladığımız etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sporcularımızdan mahalle sakinlerimize herkes çok heyecanlı ve mutlu. Bunu daha büyük organizasyonlarla devam ettireceğiz” dedi.

THSF Mersin İl Temsilcisi Aydın; “Bu Yarışma Mersin’de İlk”

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Tecelli Aydın da Mersin’de ilk defa yamaç paraşütü mesafe yarışması düzenlediklerini kaydederek, bu ilki gerçekleştirdiği ve kente bir uçuş alanı kazandırdığı için Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

Aydın; “Sayın Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’ın davetiyle 7 ülkeden 60 pilotumuzu Mersinimizde, Toroslarımızda ağırladık.  Pilotlarımız, çok güzel uçuşlar gerçekleştirdi. Sayın Başkanımız desteğiyle buradan Toroslar’ı geçerek, Kayseri ve Niğde’ye ulaşacağımız uluslararası çapta bir yarışma planlıyoruz” diye konuştu.

Sinsin Oyunu oynandı 

İki gün süren yarışlarından ardından dereceye girenlere ödülleri Musalı Mahallesi meydanında düzenlenen ödül töreni ile verildi.

Başkan Yılmaz; “Yapılmayanı Yapmaya Devam Edeceğiz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Başkan Yılmaz, tüm sporcuları tebrik ederek, organizasyona emek ve destek veren herkese teşekkür etti.

Toroslar’ı fiziki olarak iyileştirmenin yanında sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini ve gönül bağı ile vatandaşların her an yanlarında olduklarını belirten Başkan Yılmaz; “İki yıllık görev süremizde Toroslar’da yaklaşık 70 bin ton asfalt çalışması, 435 bin metrekare kilit parke çalışması yaptık. İddia ediyorum ki birçok il bu miktarda asfalt çalışması yapmamıştır. Bunu sizden aldığımız güç ve heyecanla gerçekleştirdik ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Gönül Bağı Projemiz devam ediyor. Her hanenin kapısını çalıyor, her insanımızı anlıyor ve algılıyoruz. Engellimiz, hastamız, çocuğumuz ve gencimiz yani toplumun her ihtiyacı bizleri ilgilendiriyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin ruhsal ve bedensel gelişimlerini sağlayacak etkinlikler de bizim için önemli. Musalı Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz “Yamaç Paraşütü Cumhuriyet Kupası” etkinliğimiz yoğun ilgi gördü. Ben de ilk defa uçmanın keyfini yaşadım. Çok güzel bir deneyimdi. Köyümüzden de birçok insan uçtu. Toroslar Belediyesi uçan bir belediye. Toroslar uçuyor. Yaptığımız güzel etkinliklerle mutlu oluyor ve daha güzelini aramaktan vazgeçmiyoruz. Sporcularımızdan, mahalle sakinlerimize kadar herkesin bu etkinlikten heyecan duyduğunu gördüm. Yurt içi ve yurt dışından katılımcılar oldu. Öncü bir belediyeyiz. Yapılmayanı yapmaya devam edeceğiz. Güleryüzle bizleri karşılayan tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Milletvekili Kılavuz: “Toroslar Her Alanda Uçuyor”

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz da Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın Toroslar’ı her alanda hizmete doyurduğunu kaydederek; “Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz, Toroslarımızı samimiyetle uçuruyor. Kendisi, herkes tarafından sevilen ve güvenilen bir şahsiyet. Spordan sanata, tüm belediyecilik çalışmalarıyla her insana ulaşıyor. Başkanımıza teşekkür ediyor ve gurur duyuyoruz. Ne mutlu insan oğluna hizmet edene, dokunana, kucaklayana” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri ve kupaları Başkan Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Etkinliğe renk katan klasmanlardan biri de kadın klasmanı oldu. Yarışmaya katılan her kadın sporcuya ise ödül verilerek, teşekkür edildi.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Tecelli Aydın, Başkan Yılmaz’a yamaç paraşütüne sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim ederken, Başkan Yılmaz da  Musalı Doğa Sporları Başkanı Hasan Gül’e ve Muhtar Hüseyin Tek’e organizasyona verdiği destekten dolayı plaket vererek teşekkür etti.

Ödül töreninin ardından Başkan Yılmaz, sporcular ve hemşehrileriyle birlikte Musalı Mahalle meydanında geleneksel sinsin oyununu oynayarak, geleneklerimizin devam ettiğini bir kez daha sergiledi.

Musalı Mahallesi sakinlerinden 85 yaşındaki Mehmet Bağcı da Yamaç Paraşütü Cumhuriyet Kupası etkinliği için yazdığı şiiri okuyarak, Başkan Yılmaz’ı ve katılımcıları duygulandırdı. Başkan Yılmaz ise Bağcı’ya madalya takarak teşekkür etti. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Bakan Uraloğlu ‘Kalkınma Yolu Projesi’ için Irak’ta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesine ilişkin, “Iraklı mevkidaşımla detaylı görüşmeler ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir