Ana Sayfa / Manşet / Başkan Yılmaz Gazilerle buluştu

Başkan Yılmaz Gazilerle buluştu

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenledikleri moral gecesinde gaziler ve aileleriyle bir araya geldi.

Başkan Yılmaz; “Başımızın tacı gazilerimizle bir arada olmanın şerefini yaşıyoruz. Şehit ve gazilerimiz, vatanımız için canlarını, kanlarını verdiler. Millet olarak minnettarız” dedi.

Başkan Yılmaz’ın gaziler onuruna düzenlediği moral yemeğine; MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, İlçe Müftüsü Bayram Danacı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kemal İlcay, İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Mehmet Özdemir, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan ve belediye meclis üyeleri de katıldı. 

“Bizim İçin Önemli Olan Hatırlanmaktır” 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz yaptı. 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a gazilerin onuruna düzenlediği yemekten dolayı teşekkür eden Gülbeyaz, hatırlanmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek; “Başkanımız, bizim her zaman yanımızda. Bu güzel gecede de bizleri yalnız bırakmadınız. Teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yılmaz; “Her Zaman Yanınızdayız”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesaja vurgu yaptı.

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin; “19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm Gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Gazilik; cesaretin, dirayetin, hamiyetin, ferasetin, fedakarlığın simgesi; kahramanlığın muazzam sinesidir.” sözüne atıfta bulunan Başkan Yılmaz; “Sizlerle ve kıymetli ailelerinizle buluşmaktan şeref duydum. Sizler için ne yapsak azdır. Her zaman sizlerin yanınızdayız” ifadelerinde bulundu.

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet de şehitlik mertebesinden sonra en yüce mertebenin gazilik olduğunu ve bunun tarih ve millet şuurunu ortaya koyduğunu da kaydederek; “Sizler, gözünüzü kırpmadan vatan için canınızı ortaya koydunuz. Sizlere minnettarız. Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen bu moral gecesinde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum” dedi.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ise Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a böyle anlamlı ve güzel bir programı tertip ettiği için teşekkür ederek; “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, bayrağımız, milletimiz, devletimiz için bedel ödeyen sizlerin, bugün huzurunuzda konuşabiliyorsak şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Biz gerektiğinde bu vatan, bu millet için şehit de gazi de olmaya hazırız. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş  bütün gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık, sıhhat diliyorum” şeklinde konuştu.

Sıra gecesinin de düzenlendiği program, hem coşkulu geçti hem de duygulu anlara sahne oldu.

Başkan Yılmaz, Kerkük Türküsü olan “Altın Hızma Mülayim” türküsünü de tüm kahramanlara armağan etti, kendisi de gazilerle birlikte türküye eşlik etti.

Türküyü, Kerküklü Türk halk müziği bestecisi Abdurrahman Kızılay’a, sanatçı Mehmet Özbek’e ve tüm kahramanlara gönderen Başkan Yılmaz; “Bu türkü, Irak Türkmenlerinin sesi olmuştur. Oraya duyulan özlemin sembolü de ‘Altın Hızma’ türküsüdür. Türkiye güçlendikçe Irak, Suriye ve dünyanın herhangi bir yerinde de kardeşlerimiz, soydaşlarımız güçleniyor. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” diye konuştu. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir