Ana Sayfa / Akdeniz / Başkan Gültak,Mersin’in kaybedecek daha fazla vakti yok!

Başkan Gültak,Mersin’in kaybedecek daha fazla vakti yok!

Başkan Gültak; yaklaşık 6 ay önce Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen Mersin’in ikinci etap imar planı konusu ile ilgili olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 5 binlik imar planlarını en kısa sürede hazırlaması gerektiğinin altını çizdi; Mersin’in ve Mersinlilerin kaybedecek hiç zamanı kalmadığını vurguladı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, haftanın belli günlerinde gerçekleştirdiği ziyaretleri kapsamında Çilek Mahallesi’ni ziyaret etti. AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette Başkan Gültak, mahalleye yapılan ve yakın zamanda kazandırılacak olan hizmet ve projeleri anlattı.

“Akdeniz’in imarı ile ilgili neresinden tutsanız elinizde kalıyor”

Mahalle sakinleri ve esnaflara hitap eden Başkan Gültak, Akdeniz ilçesinin en büyük sorununun ‘imar’ sorunu olduğunun altını çizerek; “Kime gitseniz, ya tapusunda sıkıntı vardır, ya hisselidir, ya 18 uygulamasından mağdur olmuştur. Veya senet üzerine bir tapu almıştır, üzerine yılların emeğiyle 2 katını dikmiştir ya da hiç tapusu yoktur… Akdeniz’in imar konusunda neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Yıllarca da bu konunun üzerine kimse eğilmemiş. Birileri, yıllarca bu şehirde, devletin koymuş olduğu ve belediyelerin uyguladığı kanunları hiçe saymış, gözlerini yummuşlar ve istedikleri bir şehir dizayn etmişler, sonrasını maalesef hiç düşünmemişler” diye konuştu.

“5 binlik planların acilen bitmesini bekliyoruz”

Mersin’in tarım ile ilgili görüşünün de 20 yıldır gelmediğine dikkat çeken Başkan Gültak; “Sayın Lütfi Elvan Bakanımıza selam olsun. Sayın Tarım Bakanımız ile yaptığı görüşmeler sonucu yaklaşık 5 ay önce bu görüş de geldi. Zira bu görüş gelmeden, şehrin imar planları da düzelmiyor.  Büyükşehir Belediyesi 5-6 aydır çalışıyor. Umarım yakın zamanda çalışmaları bitirirler. Çünkü bu görüş, Çay, Çilek, Kazanlı, Karaduvar ve daha birçok mahallemizi ilgilendiriyor. Çilek Mahallemize yeşil alanlar, sosyal ve kültürel tesisler kazandırmak elbette istiyoruz. Ama bunu yapabilmemiz için Büyükşehir’in 5 binlik planları bitirmesi gerekiyor. Ardından da ben ona uygun binlik plan hazırlayacağım, sonra da buranın projesini çizdirip, ihalesine çıkacağım” şeklinde konuştu.

Başkan Mustafa Gültak; sadece Akdeniz’in değil, Mersin’in en büyük sorunun imar sorunu olduğunda tüm yetkililer ve uzmanların hemfikir olduğuna da işaret ederek; şöyle konuştu; “Mahalle muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinden tek ricamız, 5 binlik imar planlarının en kısa zamanda tamamlanması için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni sıkıştırmalarıdır. Çünkü tarım görüşü geleli 6 ay olacak. Ne durumda, ne zaman bitecek? Zamanımız hızla geçiyor. İmar dediğiniz şey 3 günde çıkmaz. Bugün başlasalar ve hızlı giderse, Büyükşehir ve bizim bitirmemiz 1 yılı bulur. Fakat eğer bu iş savsaklanırsa, bir 2 buçuk yıl daha gider ve yetişmez. İkinci etap imar planları inşallah hızlanır. Biz de binliği yaparız. Taziye evi sözümüz sözdür. Ama yasal olarak yapmalıyız. Çünkü yıllarca burada birçok şey kaçak yapılmış. Sonrasında toparlamak mümkün olmuyor.”

“Bürokrasinin ayak diremesi, vatandaşı mağdur ediyor”

MESKİ çalışmaları sonucu, Çay ve Çilek mahallelerinin bozulan sokaklarına değinen Başkan Gültak; “Baskılarımız sonucu bu mahallelerin yıllardır yaşadığı içme suyu sorununun çözümü için MESKİ çalışma başlattı. Çalışmaları yapan müteahhit maalesef yolları delik deşik etmiş. Bu saatten sonra bu sokakları yama kurtarmaz. Sokak ve kaldırımlar komple yenilenmeli. Ama bu işi yapmakla sorumlu olan Akdeniz Belediyesi değildir. İnsanlar aylardır feryat ediyor, ‘tozdan, topraktan, dumandan öldük’ diyorlar. Haklılar! MESKİ yetkilileri, sokaklardaki tahribatın parasını Akdeniz Belediye’sine değil, Büyükşehir’e vereceklerini söyledi. Kazdığınız sokakların, kırdığınız asfalt ve kaldırımların parasını Büyükşehir’e verdiyseniz, Büyükşehir yapmak zorundadır. Ama bazı bürokratlar ortalığı karıştırıyor. Sayın Vahap Seçer’in konuya el atacağına; bu mahallelerimizin kangrene dönüşen asfalt sorununu çözeceğine eminim ama hızlanması gerekiyor. Çünkü bürokrasi ayak diretiyor. Bunu çözecek olan Büyükşehir Belediye Başkanıdır” ifadelerini kullandı.

Muhtar Tomak; “Başkanımız sorunlarımızla ilgileniyor, iyi bir iletişim içindeyiz”

Çilek Mahalle Muhtarı Selim Tomak ise konuşmasında, mahallenin sorunlarıyla yakından ilgilenmesi dolayısıyla Başkan Mustafa Gültak’a teşekkür etti. Yaşadıkları bir takım sıkıntıları anlatıp çözüm için Başkan Gültak’tan destek isteyen Muhtar Tomak; “Sayın Başkanımızla iyi bir iletişim içindeyiz. Mahallemizle, bizler ve esnafımızla sürekli ilgileniyor, görüşüyor. Doğru olan da budur. Mahallemizin sorunlarına gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

23 Nisan İlkokulu’nun fiziki koşulları iyileştirilecek

Çilek Mahallesi Muhtarı Selim Tomak’ın taleplerini not eden Başkan Mustafa Gültak, bölgeye bir PTT şubesi ve banka ATM’si kurulması için yetkililerle görüşeceğini ve süreci takip edeceğini ifade etti. Mahallede bulunan 23 Nisan İlkokulu öğretmenleri ile de bir araya gelen Başkan Gültak; okulun fiziki koşullarının iyileştirilmesi yönündeki talepler için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Bakan Uraloğlu ‘Kalkınma Yolu Projesi’ için Irak’ta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesine ilişkin, “Iraklı mevkidaşımla detaylı görüşmeler ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir