Ana Sayfa / Akdeniz / Başkan Gültak Karaduvar’da inceleme yaptı

Başkan Gültak Karaduvar’da inceleme yaptı

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Karaduvar Mahallesini ziyaret ederek, bölgeye kazandırılacak taziye evi, futbol sahası ile birlikte sahilde devam eden düzenleme çalışmalarını inceledi.

Mahalle mahalle gezerek vatandaşlarla bir araya gelen, vatandaşların şikâyet ve taleplerini dinleyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın son durağı Karaduvar Mahallesi oldu. İlk olarak, gençlerin talebi üzerine mahalleye kazandırılacak futbol sahasındaki yenileme çalışmalarını inceleyip yetkililerden bilgi alan, Başkan Gültak, bakımsızlık nedeniyle kullanılamaz hale gelen alanı elden geçirerek gençlerin ve sporseverlerin futbol oynayabileceği bir halı sahaya çevirdiklerini söyledi.

“Ispanak tarlası, futbol sahasına dönüştü”

Başkan Gültak, “Çocuklarımız burada kötü şartlarda antrenman yapıyorlardı. Muhtarımız, kulüp yöneticilerimiz ve çocuklarımız bizden talep etti. Eski bir futbolcu ve halen futbolla ilgilenen bir belediye başkanı olarak, gençlerimize güzel bir futbol sahası sözü verdim. Hatta buraya ‘ıspanak tarlası’ diyorlardı. Şimdi ise Karaduvar ıspanak tarlası Karaduvar halı sahasına dönüştü. Bundan sonra hem gençlerimiz, hem kulüp yöneticilerimiz hem de muhtarımız bu sahada istedikleri kadar antrenman yapabilecekler. Tüm teller ve fileler gerildi. Işıklandırma yapıldı, soyunma odaları ve lavabolar yenilendi. Yaklaşık 100 kişilik bir tribün de yapıldı. Bu alan ıspanak tarlasından spor kompleksine dönüştü. Karaduvar halkına verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu. Başkan Gültak, Karaduvar Mahalle Kültür ve Sanat Evi’ni de ziyaret ederek, burada kurs gören kadınlarla sohbet etti, taleplerini dinledi.

Muhtar Altan; “Hayaldi, gerçek oldu”

Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan ise, bölgeye kazandırılan futbol sahasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Soyunma odası ve tribünleri ile çok güzel bir kompleks oldu. Eski zeminde çocuklarımız sakatlık yaşıyordu ve bir futbol antrenörü olarak çocuklarımızın böyle bir zeminde antrenman yapmasına karşıydım. Ancak koşullarımız buna el veriyordu. Başkanımız Sayın Gültak bizlere verdiği sözü tuttu. Sadece futbol oynayanların değil, çocuklarımızın hatta kadınların bile kullanabileceği bir alan oldu. Bize, tesisin 2 ayda biteceği söylendiğinde hayal gibi gelmişti. Ancak söylendiği gibi oldu ve kısa sürede tamamlandı. Yakın zamanda tesisin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Mahallem adına Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Başkan Gültak, Karaduvar sahilindeki yenileme çalışmalarını da inceledi

Başkan Gültak, gün içerisinde tadilat ve yenileme çalışmalarının devam ettiği Karaduvar sahiline de giderek buradaki çalışmaları inceledi. Başkan Gültak, şöyle konuştu; “Balık Festivali ile ünlenen Karaduvar Sahili’ne ikinci etap park çalışmalarımız devam ediyor. Milli Emlak’tan kiraladığımız 17 dönüm arazi var. Bu alan daha önceleri bakımsız, ailelerimizin gezemeyeceği bir alandı. Alana duvarlar örerek sahilin denizle ve kayalarla olan bağlantısını güvenli bir hale getirdik. Bu alanı içerisinde oyun grupları ve ailelerin oturup çaylarını içerek sohbet edebilecekleri bir parka çevireceğiz. Yürüyüş ve bisiklet yolları olacak” diye konuştu.

Başkan Gültak, son olarak yakında mahalleye kazandırılacak yeni taziye evi için hazırlanan alanı da inceleyip yetkililerden bilgi aldı. Burada vatandaşlarla sohbet edip taleplerini dinleyen Başkan Gültak, tüm Mersin ve Akdenizlilerin yeni yıllarını da kutladı. (HABERGRAM)

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Bakan Uraloğlu ‘Kalkınma Yolu Projesi’ için Irak’ta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesine ilişkin, “Iraklı mevkidaşımla detaylı görüşmeler ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir