Ana Sayfa / Akdeniz / Başkan Gültak, ‘Engelli sporcularımıza desteğimiz sürecek’

Başkan Gültak, ‘Engelli sporcularımıza desteğimiz sürecek’

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü yetkilileri Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak‘ı ziyaret etti. Başkan Gültak, “Önümüzdeki süreçte engelli sporcu kardeşlerimize nasıl daha faydalı olabileceksek desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yelken Teknik Kurulu Başkanı Aynur Olgaç, Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Başkanı Ali Layıklı; Başkan Yardımcısı Hakan Çimenlik; Muhasip Faik Subaşı ve Genel Sekreter Ferhat Şaş Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı ziyaret etti.

Layıklı: “Başarılı olacağımıza inanıyorum”

Akdeniz’i ve Mersin’i öncelikle Türkiye’de arından dünyada temsil etme noktasında çok çalıştıklarını dile getiren Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Başkanı Ali Layıklı, “Bu süreçte bizlere her zaman katkı sunan Başkanımız Sayın Mustafa Gültak’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Önümüzdeki hedefleri tek tek aşıyoruz. Önce şampiyonluk sonra da 2. Ligde mücadele etme isteğimiz devam ediyor. Başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Olgaç: “Mersin’in kara sularından dünyaya açılıyoruz”

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yelken Teknik Kurulu Başkanı Aynur Olgaç ise, “Mevcut 5 tane teknemiz, Akdeniz Belediyesi’nin sınırları içerisinde olan balıkçı barınağında yer alıyor. Bu branşı 2017 yılında devraldığımızda 3 il, 5 tekne, 10 sporcu ile devam ediyorduk. Bugün 8 il, 17 tekne, 40 sporcu ile yolumuza devam ediyoruz. Sporcularımız Mersin’in kara sularından dünyaya açılıyor. Federasyonun en pahalı envanterine sahip branşız” ifadelerini kullandı.

“Gültak; spor konusunda herkesin işaret ettiği önemli bir isim”

Tekneleri için bir alana ihtiyaçları olduğundan söz eden Olgaç, “Başkanımız zaten spor adamı. Spora da gönül verip destek sunan bir başkan. Spor konusunda herkesin işaret ettiği önemli bir isim. Teknelerimiz için bir yer ayarladıktan sonra hedefimizde burada bir Avrupa Şampiyonası’nın düzenlenmesi hususunda çalışmalar yapmak var. Bu sebeple Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Mustafa Gültak ile istişare etmek istedik. Kendisine destekleri ve anlayışı için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Hedefimiz önce şampiyonluk sonra 2. Lig”

Başkan Gültak; “Bizler Akdeniz Belediyesi olarak gerek kültürel ya da sanatsal faaliyetler, gerekse sportif çalışmalar noktasında her daim elimizden geldiği kadar engelli kardeşlerimize destek olmayı sürdürüyoruz. Federasyon ve kulüp yetkililerimiz ile istişarelerimizi devam ettirip bu bilinçle de önümüzdeki süreçte onlara nasıl daha faydalı olabileceksek elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Yeni bir başlangıç yaparak yola devam edecekler”

Akdeniz Belediyespor Kulübü bünyesinde basketbol takımının elde ettikleri her başarının kendilerini motive ettiğine değinen Başkan Gültak; “Şu an takımımız 3. Lig’de mücadele ediyor. Takımımızın şampiyonluk yolunda ilerlemesi ve sonucunda 2. Lig’de mücadele etmesi noktasında gerekli destekleri sürdürmeye devam edeceğiz. Biz geçen yıldan itibaren kendilerini kulüp bünyemize dahil etmiştik. Biliyorsunuz pandemiden kaynaklı ligler oynanmadı. Önümüzdeki süreçte umarım yeni bir başlangıç yapıp başarılı bir şekilde yollarına devam edecekler” dedi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir