Ana Sayfa / Akdeniz / Başkan Gültak; “Akdeniz, her yönüyle zengin bir ilçemiz”

Başkan Gültak; “Akdeniz, her yönüyle zengin bir ilçemiz”

Akdeniz Belediyesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen “Akdeniz’de Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Akdeniz’in saklı kalmış kültürel ve doğal zenginlik ve güzelliklerini ortaya çıkarmak, ilçenin tanıtımına katkı sunmak amacıyla ilk kez organize edilen fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yoğun ilgi gören yarışmaya 378 fotoğraf ile katılım gerçekleşirken; jüri değerlendirmesi sonucu; birinciliğe hak kazanan Ayhan Güven 3 bin TL; 2’nci Nihat Altuntaş 2 bin TL; 3’üncü olan Veli Dölek de bin TL ödül kazandı.

Değerlendirmede Hatice Nur Kaplan da jüri mansiyon ödülüne layık görülürken, yarışmaya katılan 21 fotoğraf sergi ile beğeniye sunuldu. Yarışmanın ödül törenine, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, bürokratlar ile yarışmada dereceye giren fotoğraf sahipleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Gültak; Akdeniz’in, tarihi ve kültürel birçok yapıya ev sahipliği yaptığını söyledi; sahip olduğu farklılıklar da Akdeniz’in zengin bir kent olduğunu vurguladı. Jüri heyeti ve yarışmaya katılanlara teşekkür eden Başkan Gültak, etkinliğin Akdeniz’in tanıtımına katkı sunacağını ifade etti. Vali Ali İhsan Su ile birlikte ‘Mersin’de İz Bırakanlar Müzesi’ni yakın bir zaman içinde açacaklarını kaydeden Başkan Gültak; “Mersin Millet Bahçesi ile ilgili olarak, Sayın Maliye Bakanımız ve Sayın Çevre Bakanımız ile tekrar görüştük. Osmanlı kütüklerinden, Hamidiye Karakolu’nun röleve ve diğer projeleri çıkacak. Hızlı şekilde Anıtlar Bölge Kurulu’nda imzalanacak ve Millet Bahçesi’nin 3’üncü etabı olan kışlayı da Millet Bahçesi’ne kazandırmış olacağız. Bir dönem denizcilik lisesi, bir dönem astsubay okulu olarak kullanılan Hamidiye Karakolu’nu da birlikte hayata kazandıracağız. Pandemi izin verirse, dillere destan olan balık festivalini de bu sene yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Özkan; “Mersin’e yeni mekânlar kazandırmak istiyoruz”

Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan da konuşmasında; Mersin’e, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabileceği yeni mekânlar kazandırmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Fotoğraf yarışmasının da büyük önem taşıdığını sözlerine ekleyen Özkan; “Bu yarışma Akdeniz’i ve yaşamı birleştiriyor. Bugün yakaladığımız böylesi enstantaneler, şehrin o anki halini, doğanın güzelliklerini kayıt altına almamızı sağlıyor. Bakanlık olarak benzer yarışmalar yapıyoruz. Ancak yerelde bu tür yarışmalar yapılması, toplumu canlı tutmanın ve gençlerin teşvik edilmesi açısından çok önemli. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Jüri Heyeti…

Konuşmaların ardından fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Öte yandan; Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen yarışmanın jüri heyetinde; Mersin Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yüce, Tarihçi ve Yazar Ömer Çelikaslan, Kültür Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar ile Gazeteciler Mehmet Miras ve Sedat Yılmaz yer aldı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir