Ana Sayfa / Politika / Akşener: Cumhurbaşkanı adayı değilim

Akşener: Cumhurbaşkanı adayı değilim

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim; ben başbakanlığa adayım” dedi.
Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklama yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim; ben başbakanlığa adayım. İş birliği içinde rekabet diye bir kavram tanımlarım. Ondan sonra rakip olacağız biz. Bana çeşitli sorular soruyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday profili anlatımına katılıyorum. Ben cumhurbaşkanı adayı değilim. başbakanlığa adayım” dedi.
KAYIRMA VAR
Akşener, Halk TV’de yaptığı değerlendirmeler şöyle: “20 aydır gezdiğim için korku duvarının nasıl yıkıldığını gördüm. Ben bizzat genel başkan olarak gidiyorum. Eskiden kulak verilmiyorsa da şimdi kulan veriliyor. Bir ayrıştırmaya yönelik… Bu sistemden çok şikayetçi vatandaş. Dün AKP’ye oy verenler dahi partili Cumhurbaşkanlığı sisteminden şikayetçi. Her şehirde kayırılan ve zenginleşen insanlar olmuş. Anadolu’nun her yerinde gördüm, belediyeler eliyle zenginleşenler var. Müthiş bir kayırma var, bir de fakirler var. Zenginleşmiş bu gruplar AKP’li aşağıdakiler, garipler her partili.
ERDOĞAN SADAKA DAĞITMIYOR
Murat Bey konuşmuş. Müteahhitler grev yapıyor. Zincir market sahiplerinin de birliği var. ‘Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz’ dedi.
Küçük esnafın zincir marketten şikayeti var her şeyi satıyor diye. Bunu sağlayan kim peki? Bugünkü iktidar. Enflasyonun hesaplandığı ürünlerin karını minimum tutturdular bu marketler. TÜFE için… Ben nerede hata yaptım demek yerine siz suçlusunuz diyor. Her ölümlü terörist damgasını yiyecek. Murat Bey olmaz Suat Bey olur mesele o değil.
Sakarya Milletvekilimiz bir yıldır her hafta aynı marketten aynı ürünleri alıyor. Bildiğim bir şey var müthiş bir beceriksizlik var. Sayın Erdoğan’ın her konuşmasına baktığınızda. Öğrencilere ‘gözünüze dizinize dursun’ diyor. Nereden veriyor bu parayı, sizin, benim vergilerimizden veriliyor. Sayın Erdoğan sadaka dağıtmıyor.
Öğrenciye 650 lira veriyor. İstanbul’da bir öğrenci otobüse veriyor 1 günde 5 lira, sabah, öğlen, akşam bir simit bir çay toplam 20 lira. Bitti para.
GENÇLİK ‘CEBİME PARA DOLDURUN’ DEMİYOR
Yöneticinin birinci önceliği açını doyurmak, fakirini giydirmektir. Sayın Erdoğan, sadaka vermiyorsun, Milletin vergilerinden veriyorsun. 650 TL de yetmiyor yani.
Gençlik ‘cebime para doldurun’ demiyor. Bedavadan mezun olmamı sağlayın demiyor. Eşit şartlarda rekabet sağlayın, umutlarımı almayın diyor. Üniversite bitiren genç KPSS’den 92 puan alıyor. Siz 65 puan almış bir genci şunun eşi, bunun akrabası diye alırsanız diğer gencin bütün umudunu yıkarsınız. Özel kalemlikten devlet memurluğuna geçiriliyor insanlar.
Gençler, hakkımı ara diyorlar bana. Gençlerin sizin liyakata önem verdiğinize kanaat etmeleri, hayallerini gerçekleştirmek için onlara yol göstereceğinize inandıkları zaman o gençler bu ülke için çalışmaya hazırlar.
ADAYLIK AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanlığına aday değilim. Başbakanlığa adayım. İş birliği içinde rekabet diye bir kavram tanımlarım. Ondan sonra rakip olacağız biz. Bana çeşitli sorular soruyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday profili anlatımına katılıyorum. Ben cumhurbaşkanı adayı değilim. başbakanlığa adayım.” /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Denizli’de kaza: 6 ölü, 43 yaralı

Honaz ilçesinde meydana gelen kazada 6 kişi yaşamını yitirdi, 43 kişi yaralandı.  Denizli’nin Honaz ilçesinde ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir