Ana Sayfa / Akdeniz / Akdeniz Belediye Meclisi toplandı

Akdeniz Belediye Meclisi toplandı

Akdeniz Belediye Meclisi, Aralık ayı birinci birleşim toplantısını, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda belediye konferans salonunda gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetinin kabulü ile sürdü, ardından gündem maddelerine geçildi.

Toplantıda, ilgili yasa gereği ‘geçici işçi’ statüsünde çalışan personel için hazırlanan geçici işçi vize cetveli ile ilgili teklif oybirliğiyle komisyonlara havale edildi. Belediye başkanlığı bünyesinde görev yapan personelin terfi, eğitim, kariyer planlaması, ikramiye ile ilgili kararlarda kullanılmasını için üzere hazırlanan performans değerlendirme yönetmeliğine ilişkin teklifin de komisyonlara havalesi yapıldı. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18/b maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36. Maddesi gereği müdürlükler arasında ödenek aktarım/tertip açımı ile ilgili teklif oybirliğiyle komisyonlara havale edildi.

Belediyenin spor tesisi, antrenörlük kursu için tahsis edilecek

Meclis’in bir diğer gündem maddesinde, 15-24 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılması planlanan ‘TFF Grassroots C Antrenör Kursu’ için Seyfi Ali Türkoğlu Spor Tesisleri’nde bulunan sahanın kullanılması, öğlen yemeği, toplantı salonunun tahsisi ve kursiyerlere dağıtılmak üzere istenilen malzeme listesinin Akdeniz Belediye Başkanlığı’ndan karşılanması ile ilgili teklifin de oybirliğiyle komisyonlara havalesi gerçekleşti.

MBB Meclisi’nin 8 Temmuz 2021 tarih ve 305 sayılı kararı ile onaylanan, 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine istinaden hazırlanan, Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Yaka Mahallesi, 9493 ada üzerindeki çeşitli parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili teklif komisyonlara sevk edildi. Mersin İli, Akdeniz ilçesi, Nusratiye Mahallesi, 741 Ada, 114 parsel için Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü talebine istinaden hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklif komisyonlara havale edildi. Belediye sınırları içerisinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre yapılan iş ve işlemlerden dolayı kapanan yollardan ihdas edilen kısımların ilgili parsel sahibine satışı ve belediyenin hisseli olduğu arsaların diğer hissedarlara satışında 2022 yılı için (100 metrekare ve altında olmak koşulu ile) Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi ilgili teklif görüşüldü. Teklif, ilgili komisyonlara oybirliğiyle sevk edildi.

Meclis’te ayrıca, III sayılı dolu kadro değişiklik cetveli ile ilgili Plan ve Bütçe ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyonlarına müştereken havale edilen konunun da komisyonlara havalesi gerçekleşti.

Toplantıda, 5393 Sayılı Belediye Kanunu 49. Maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli personele uygulanacak disiplin işlemleri ve disiplin cezalarının usul ve esaslarının belirlenmesi amacıyla hazırlanan ‘Akdeniz Belediye Başkanlığı Sözleşmeli Personel Disiplin Yönetmeliği’ ile ilgili komisyonlara havale edilen konu görüşüldü. Yönetmelik, üyelerin oybirliği ile kabul edildi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki birleşim toplantısı, 10 Aralık 2021 Cuma günü saat 14:00’te gerçekleşecek. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Bakan Uraloğlu ‘Kalkınma Yolu Projesi’ için Irak’ta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesine ilişkin, “Iraklı mevkidaşımla detaylı görüşmeler ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir